Ce puteți face o zi în Gibraltar

Dragi clandestini,

În turul nostru prin Andaluzia, am vizitat și Gibraltarul. Acesta este un teritoriu britanic, aflat la intersecția Mării Mediterane cu Oceanul Atlantic, mărginind strâmtoarea Gibraltar.

Pentru a ajunge aici, va trebui să treceți granița din Spania, prin orașul Linea de la Conception.

În afară de faptul că este un teritoriu britanic lipit de Spania, ce face unic din Gibraltar este faptul că, pentru a ajunge pe partea britanică, va trebui să treceți pe pista din aeroport. Asta și maimuțele, macacii cu care vă veți întâlni pe stâncă.

Iar dacă un avion va ateriza, va trebui să așteptați. Dacă sunteți curioși cum se întâmplă, puteți verifica programul de zbor de pe site-ul lor.

 

Ce puteți vizita?

Puteți dedica o zi sau chiar o jumătate de zi, depinde de cât timp aveți la dispoziție. Vă puteți plimba prin oraș și puteți urca pe stânca Gibraltar, care are o înălțime de 426 m.

Pentru a urca, aveți mai multe variante: fie cu cable car, fie pe jos.

Costul pentru cable car este de 16 Lire și nu include prețul biletului pentru a intra în rezervație (Upper Rock Nature Reserve). Puteți plăti și cu cardul, în euro. După ce veți urca, veți avea acces la baza unde ajunge telecabina.

Pentru a vă plimba la celelalte puncte de atracție, trebuie să plătiți 13 Lire și veți avea acces la SkyWalk, St. Michael’s Cave și O’Hara’s Battery. Fiind o rezervație naturală, prețul este separat de urcare.

Dacă alegeți varianta de a urca pe jos, aveți 2 variante, Mediterranean Steps sau o varianta de hiking. Ambele la fel de adventuroase, care necesită puțin antrenament. Veți fi însoțiți de maimuțele macaci, ultimele maimuțe sălbatice din Europa.

 

 

 

 

Chiar dacă veți urca cu cable car, cu siguranță veți avea parte de urcări. În plimbarea prin rezervație, veți urca și coborî de multe ori. Așa că alegeți încălțări comode, dacă nu chiar de trekking.

Citește și: 7 recomandări pentru Sevilla

Parcarea

Noi am parcat în Linea de la Conception. Pentru aproximativ 6 ore am plătit 8,75 euro. Sunt mai multe parcări fix înainte de graniță, așa că vedeți care este prețul pe oră la fiecare. Noi am parcat aici (PARKING Continental Cadiz Alcaidesa Marina).

Granița am trecut-o pe jos. Vă recomandăm să procedați la fel, dacă nu vreți să stați la o coadă mare, în funcție de oră, pentru a trece cu mașina.

Am folosit pașaportul. Citisem că nu putem trece cu buletinul, așa că nu am vrut să riscăm să nu putem intra. Cel mai bine, atunci când mergeți să verificați daca puteți trece doar cu buletinul. Altfel, daca aveți pașaport, cel mai bine îl luați cu voi.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins