O zi în Granada. Recomandările noastre

Dragi clandestini,

Astăzi vă povestim despre primul nostru oraș pe care l-am descoperit în turul de 8 zile din Andaluzia, și anume Granada.

Ce am vizitat în Granada

Probabil cel mai cunoscut obiectiv din Andaluzia este Alhambra. Acesta este unul dintre cele mai importante monumente din arhitectura islamică din sudul Spaniei. Iar numele vine din arabă și înseamnă “palatul roșu”.

Pe întregul areal puteți vizita Palatul Alhambra, Palatul Nasrid, Alcazaba, Generalife, Palatul lui Carlos V și Poarta Justiției. Dintre toate, doar ultimele 2 sunt gratuite.

 

Tips: Din păcate, noi am vrut să ne luăm bilete cam cu o lună și jumătate înainte și deja erau epuizate până în iunie. Așa că vă sfătuim să vă orientați din timp pe site-ul lor.

Am continuat vizita cu Catedrala din Granada. Aceasta ne-a plăcut foarte mult și ne-a impresionat dimensiunea acesteia.

 

După prânz am luat la pas cartierele Albayzin și Sacromonte. Primul dintre ele este de proveniență arabă și este așezat înspre munte.

Următorul pe listă a fost Mirador de San Nicolas. Locul de unde se vede perfect orașul și unde am găsit o priveliște faină spre Alhambra. Ne-a plăcut, așa că am revenit și la apus.

Alcaiceria este o stradă îngustă unde te vei simți ca într-un bazar. Puteți găsi tot felul de suveniruri, iar prețurile păreau destul de bune.

Mâncarea este genială și vom reveni cu un articol dedicat. Însă menționăm super prânzul pe care l-am avut în Mercado San Agustin. Aici puteți să cumpărați fructele de mare și să vi le pregătească pe loc. Iar prețurile nu sunt deloc mari.

Seara am mers la un spectacol de Flamenco. Prețurile erau între 10 și 25 euro, în funcție de varianta aleasă (cu o băutură inclusă, bere sau mâncare). Nu am avut voie să facem poze, așa că vă lăsăm doar o imagine de la sfârșitul spectacolului.

Cazarea

În Granada am stat 2 nopți. Imediat după ce am aterizat în Malaga, am plecat spre cazare. Am ales un apartament de pe Booking, și anume Loft Albayzin.

Citește și: ÎNCHIRIEREA MAȘINII ȘI PARCĂRILE ÎN ANDALUZIA – TIPS & TRICKS

Despre parcare am povestit în detaliu în articolul nostru de mai sus.

Alex și Cris, ceilalți 2 clandestini, au fost și ei în Granada și vă recomandăm să citiți și povestea lor, Andaluzia. Top 5 lucruri pe care sa le faci în Granada.

Pregătim impresiile și din celelalte orașe. Stay tuned!

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins