O zi în însorita Malaga

Dragi călători,

Malaga a fost ultimul, dar nu cel din urmă, oraș vizitat în turul nostru prin Andaluzia.

Ultimele 2 zile nu am vrut să fie pe drum, așa că am ales să ne cazăm în Malaga.

Vibe-ul de vacanță și mare se simțea peste tot. După ce ne-am cazat, ne-am plimbat pe faleză, am admirat apusul și am ajuns la celebra plajă Malagueta.

Următoarea zi ne-am început aventura cu vizita la Castelul Gibralfaro. Aflat în vârf de deal, oferă o panoramă frumoasă către oraș, care vă va face să uitați de urcarea grea pe care trebuie să o faceți până aici.

Preț: 5 euro bilet combo (Gibralfaro și Alcazaba)

Dacă alegeți să achiziționați biletul de la Gibralfaro, nu puteți plăti cu cardul și nu primesc bacnote mai mari de 20 euro.

Tips: Vă recomandăm să începeți itinerariul prin oraș cu acesta, deoarece este aflat mai sus față de Alcazaba, iar coada pentru bilete este mult mai mică.

Următoarul punct vizat a fost Alcazaba. Având deja biletul combo de la Gibralfaro, nu a mai fost nevoie să stăm la coadă.

 

Înainte de a intra în Alcazaba puteți vedea rapid și Teatrul Roman.

Alte lucruri pe care le puteți vizita aici sunt Catedrala din Malaga sau Muzeul Picasso. De asemenea, vă puteți plimba prin străduțele înguste din centrul istoric. Seara aceastea sunt pline de viață, cu o mulțime de terase și baruri.

 

Înainte de a pleca înspre aeroport, ne-am bucurat de încă o vizită la plaja Malagueta.

Cazarea

Noi am ales varianta Soho Boutique La Merced, în Piața La Merced. Am fost foarte bine poziționați și relativ aproape și de parcări. Mașina am parcat-o în parcarea Alcazaba.

Citește și: ÎNCHIRIEREA MAȘINII ȘI PARCĂRILE ÎN ANDALUZIA – TIPS & TRICKS

Mâncarea este foarte bună, la fel ca și în celelalte zone. Prețurile ni s-au părut mai mici ca în alte părți. În Piața Merced am găsit numeroase terase, așa că aveți de unde alege.

 

Nu puteam ajunge aici fără să găsim o cafenea de specialitate, recomandată de prietenii de la Cafea cu Dichis. Dacă ajungeți în Andaluzia, vă recomandăm să vă salvați recomandările lor de cafenele de specialitate.

 

Cris și Alex au vizitat și ei Malaga, într-un alt sezon. Detalii despre aventura lor puteți găsi în articolul dedicat, Andaluzia. Ziua 1, Incursiune prin Malaga.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins