Circuit în Toscana: incursiune printre podgorii, cetăți și peisaje idilice

Dragi clandestini,

Toscana este una din cele mai frumoase regiuni din Italia după părerea noastră. Noi am fost anul trecut și ne-am îndrăgostit iremediabil de ea, de peisajele sale, dar și de mâncarea locală.

Este și una din cele mai vizitate ce-i drept, dar dacă aveți la dispoziție o săptămână pentru un tur prin acestă zonă, merită cu siguranță.

Anul trecut am ales pentru călătorie sfârșitul lunii Iunie, acum dacă ar fi să mai mergem în Toscana, am merge fie în Mai, fie în Septembrie, ca să fie și temperatura mai primitoarea, și nici așa de aglomerat.

Dacă vreți să vedeți toată regiunea, așa cum am procedat noi, atunci vă recomandăm minim 7 zile. Acesta ar fi minimul de zile necesare, ca să puteți profita de toată frumusețea locurilor, noi am avut chiar 8 zile și tot am mai fi avut nevoie de 1-2.

Să începem deci incursiunea noastră printre podgoriile, cetățile și peisajele idilice din Toscana.

Am avut 8 zile de aventură în Toscana, iar circuitul nostru a fost organizat cam așa:

Ziua 1 | Florența (0 km)

Bine ați venit în Florența, capitala regiunii Toscana și a provinciei Florența. Foarte mulți turiști care îi trec „pragul” în fiecare an, este cel mai popular oraș din Toscana și pe bună dreptate după numărul copleșitor de obiective turistice. Din România zboară direct în Florența doar Blue Air, așa că nu avem din păcate prea multe opțiuni.

Pentru Florența ne-am alocat 3 zile, tocmai pentru că sunt foarte multe locuri de văzut, dar dacă nu țineți neapărat să intrați în toate muzeele, puteți să rămâneți doar cu 2 zile.

Noi am mers în grup extins de această dată, așă că ne-am cazat într-un apartament cu 3 camere la San Niccolò Apartment, lângă Piazzale di Michelangelo, însă acesta nu mai este disponibil pe site-urile de rezervări, așa că vă recomandăm Leone X Guest House.

         
Ziua 2 | Florența (0 km)

În Florența sunt multe, foarte multe obiective turistice de vizitat. Dacă sunteți fani ai muzeelor puteți să vă achiziționați Firenze card, care pentru 72 de euro,  vă asigură intrarea liberă la 72 de muzee, în 72 de ore.

Noi am mers pe mâna principalelor obiective: Palatul Pitti, Galeria Uffizi, Ponte Vecchio, Domul, Palazzo Vecchio, Basilica di San Lorenzo, Grădinile Boboli, Mercato Nuovo, Basilica Santa Croce și Piazza Michelangelo.

Ziua 3 | Florența (0 km)

La finalul celei de a treia zi în Florența am dat o fugă la aeroport și am închiriat o mașină, după ce am făcut în prealabil rezervare online pe autoeurope.eu.

Ziua 4 | Florența – Lucca – La Spezia (154 km)

În ziua a 4-a am plecat spre Lucca de dimineață, sunt cam 79 de km între cele două orașe, iar drumul durează cam 1 oră și jumătate. Pregătiți-vă să plătiți 5 euro pentru autostradă și fiți atenți, se poate plăti doar cu cardul.

Lucca este un orașel foarte frumos și liniștit, cu arhitectură tipică pentru Toscana. Două ore de plimbare sunt suficiente pentru a acoperi tot orașul și să urcați în Turnul Guinigi, de unde puteți să vedeți tot orașul (intrarea costă 4 euro).

Din Lucca, până în La Spezia mai aveți înca 77 km, cam încă o oră de mers, pe un drum foarte frumos, prin stațiunile de pe malul mării.

Din La Spezia ajungeți foarte ușor in Cinque Terre cu trenul. Noi am fost cam pe fugă în ziua aceasta și nu am apucat să vedem pe lumină decât 3 din cele 5 orășele. Vă recomandăm să vă alocați 2 zile pentru Cinque Tere, și să includeți și Portovenere în traseu. De Cinque Terre am mai scris și cu altă ocazie aici, Cinque Terre, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Italiei.

În La Spezia noi ne-am cazat la Lia Rooms, are un rating foarte bun pe Booking.com și este foarte aproape de gară. O altă opțiune pentru cazare la care ne-am uitat noi, a mai fost Levante Blu B&B, o casă frumoasă, cu curte interioară și la fel de aproape de gară.

             
Ziua 5 | La Spezia – Pisa – Livorno – Quercianella (119 km)

În această zi ajungem în Pisa, care poate fi vizitată în 2-3 ore, cu tot shoppling de  suveniruri, dar fără să urcăm în Turnul din Pisa care costa 18 euro. Cele mai importante obiective turistice din Pisa sunt: Turnul din Pisa, Domul, Baptiseriul Sf. Ioan și Piața Cavalerilor.

Din Pisa se ajunge în aproximativ 30 de min. în Livorno, noi am trecut în fugă prin oraș pentru a ajunge la plajă în Quercianella, dar dacă aveti timp puteți să vă alocați 2 ore să îl vedeți. În Quercianella, ne-am cazat la Hotel Rosa Del Tirreno , un hotel superb , la vreo 10-15 minute de mers pe jos până la plajă, dar cu vedere superbă spre mare. Tip: hotelul are terasă pe acoperiș de unde puteți admira apusul și răsăritul soarelui.

             
Ziua 6 | Quercianella – Volterra – San Gimignano – Fattoria di Mugnano (102 km)

De aici începe adevărata Toscana, ce vedeți în poze pe internet. Trebuie alocate cam 2-3 ore de vizitat Volterra și San Gimignano (pentru fiecare în parte), care trebuiesc luate „la picior” pentru a admira cu adevărat frumusețea locurilor.

În finalul zilei, ne-am cazat la Fattoria di Mugnano, o fattorie tipic toscaneză aflată pe un deal, cu o priveriște minunată spre podgoriile din zonă și cu o terasă foarte frumoasă.

Ziua 7 | Fattoria di Mugnano – Cole di val d’Elsa – Castellina in Chianti – Radda in Chianti – Gaiole in Chianti – Monteriggioni – Siena (113 km)

Este ziua cu cele mai autentice orășele din Toscana, din seria „in Chianti”, mai toate în vârf de deal, cu crame și restaurante locale. Dacă nu le puteți vedea pe toate, vă recomandăm Radda și Gaiole. Nu puteți să plecați de aici fără să gustați un vin Chianti, direct de la sursă, (cu excepția șoferilor, bineînțeles).

Și cetatea medievală Monteriggioni merită vizitată, fiind sursa de inspirație a poetului toscan Dante Alighieri în Divina Comedie.

În această zi ne-am cazat în Siena, la Hostel Siena, dar nu va recomandăm această cazare. Mai bine plătiți un pic mai mult decât să aveți neplăceri cu curățenia locului, așa cum am pățit noi. Vă recomandăm însă Hotel Moderno Siena 

                                      
Ziua 8 | Siena – Florența (76 km)

În ultima zi nu ne-a mai rămas mare lucru de făcut, decât să ne întoarcem spre Florența, să lăsam mașina și să așteptăm relaxați avionul.

 Citește și: Circuit de vis prin Provence și Coasta de Azur

Dacă vă interesează să găsiți cea mai avantajoasă opțiune, dați-ne un semn fie pe pagina de Facebook, fie pe email la calatorii@calatoriiclandestini.ro, cu perioada care vă interesează și de restul ne ocupăm noi.

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins