Idei pentru un weekend reușit în/pe lângă București

Vara este sezonul în care putem jongla ușor între activități. Ni se întâmplă și nouă să ne gândim la ce putem face în fiecare weekend, astfel încât chiar dacă nu avem vacanță sau concediu, să simțim că am profitat de timpul frumos de afară. Așa că ne-am gândit să documentăm puțin ce lucruri le putem face în week-end-urile ce urmează. Sper să vă fie de folos și dacă aveți recomandări, le așteptăm cu drag.

Dacă nu puteți fugi din București, ne-am gândit la câteva lucruri pe care le puteți face, după cum urmează:

1. Picnic

Vă puteți înarma cu câteva lucruri care să vă ajute să vă relaxați sau să faceți și puțină mișcare: pături, set de picnic, palete de badminton sau dacă vă simțiți în formă sau vreți puțină aventură, puteți merge către picnic direct cu bicicletele. Așa evitați și traficul. Vă povesteam noi aici de 5 locații de picnic pe care le puteți încerca, precum și câte o tematică pentru fiecare.

Picnic tematic mediteranean

2. Tur prin București

Dacă aveți chef de plimbare, puteți fie să luați bus-ul turistic și să vedeți rapid Bucureștiul, bonus, acesta are și ghid audio. Puteți să aflați puțin din istoria orașului. Sau puteți încerca din recomandările noastre pentru locuri mai puțin cunoscute din oraș.

3. Piscine

Dacă vreți să vă bucurați de apă, chiar și în oraș, puteți încerca una din multele piscine și water park-uri din și de pe lângă București.

Fie că alegeți Therme, Water Park Otopeni, Divertiland, Floreasca, distracția va fi garantată. Alte locuri pe care am vrea și noi să le încercăm în curând sunt:

Domeniul Greaca – se află la 45 km de oraș și în afară de piscină (intrarea costă 60 de lei în week-end), puteți opta pentru tenis, ATV, biliard, ping-pong sau chiar scurte excursii la obiectivele din jur.

Domeniu Greaca

 

Phoenix Pool Cernica – se află la 15 km de București. Aici intrarea la piscină costă 50 lei, dar are și o consumație minimă tot de 50 lei.

Complex Turistic Valea Iazurilor, Belciugatele – aflat la 31 km de București puteți opta și aici pentru piscină, dar și pentru alte activități de agrement. Intrarea la piscină este mai accesibilă aici, 40 lei in week-end.

Piscină Belciugatele

4. Grădina cu Filme – Cinema&More

Pentru al treilea an consecutiv se deschide Grădina cu Filme – Cinema & More, situată în curtea creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7. Aici vă puteți relaxa, dar și culturaliza. Programul îl găsiți la ei pe site.

5. Cafenele & Terase

Dimineața de weekend o puteți începe cu o cafea bună, iar recomandările de locuri simpatice puteți găsi în Harta Cafenelelor de Specialitate de care vă povesteam zilele trecute.

Seara vă puteți refugia în una din terasele cu umbră, precum Eden, Monteoru, Floreasca, Verona, J’ai Bistrot etc.

6. O zi de weekend la munte

Dacă vreți să combinați cele două zile de week-end, puteți alege ca într-una din zile să fugiți până la munte, pentru o gură de aer proaspăt. Vă povesteam noi aici despre 2 drumeții de o zi pe care le puteți face. Alte două combinații pe care le puteți face ar fi:

  • Mergeți cu mașina până la Piatra Arsă, apoi vă plimbați pe traseu în jos până la Peștera (1 oră și jumătate), apoi urcați până la Babele (o oră și jumătate-două), Babele – Piatra Arsă (cam 45 minute) și înapoi acasă.
  • Mergeți spre Brașov, iar la Timișul de Sus faceți dreapta și veți ajunge la Canionul 7 Scări. Fie urcați doar până la Canion (cam o oră), fie continuați până la Piatra Mare (încă vreo 3 ore). Aici aveți grijă cu timpul, fiind puțin mai mult de urcat :), trebuie să aveți timp să și coborâți.

Vedere spre Hotel Peștera

Voi ce alte recomandări și ide aveți pentru un weekend reușit?

Noi promitem să revenim săptămâna următoare cu idei de ce puteți face în țară, chiar și pentru un weekend 🙂

Weekend fain să aveți!

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins