Tenerife – Itinerariul nostru pentru 7 zile

Vacanța noastră în Tenerife s-a încheiat de ceva vreme. Așa că a venit timpul să vă povestim ce am descoperit pe această insulă faină.

Ne era dor de puțină căldură în timpul iernii, așa că ne-am bucurat de soare, nisip și priveliște minunată. Noi am fost în luna februarie.

Deși relativ la îndemână, până să ne documentăm pentru plecare, nu știam mare lucru de Tenerife. Doar că este fain la plajă și că putem urca pe Teide. Însă, am rămas plăcut suprinși de câte are de oferit insula. Haideți să vedeți pe unde ne-am plimbat noi.

Itinerariul nostru pentru 7 zile prin Tenerife

Ziua 1 – Plajă și relaxare

Playa Los Cristianos, Playa del Duque și Playa de Las Americas

Noi am ajuns cu o zi înainte, seara. Așa că prima zi plină a fost pentru relaxare și adaptarea la diferența de fus orar pentru cea mică.

Cazarea noastră a fost în Los Cristianos, așa că am mers pe jos spre întâlnirea cu nisipul și plaja.

Plaja Los Cristianos cu siguranță este printre cele mai cunoscute plaje de pe insulă. Nouă ni s-a părut ok și ajungeam rapid. Ceea ce e important pentru cei cu copii mici.

Playa Del Duque a fost una din plajele noastre preferate. Amenajată, mai micuță, curată și cu o promenadă verde și bine îngrijită.

La Playa de Las Americas am mers doar pentru că voiam să vedem apusul. Și să admirăm surferii cum alunecau pe valurile mari. În schimb aici, ni s-a părut foarte dificil să găsim un loc de parcare. Deși erau foarte multe parcări.

Ziua 2 – Loro Parque, Puerto de la Cruz și Playa del Castillo

Nu suntem fani grădini zoologice, însă ne-am dorit să ajungem la Loro Parque, pentru că văzusem că este destul de mare și divers. Aveam în cap Bioparc-ul din Valencia, pe care l-am văzut cu ani în urmă.

Rămâne la latitudinea fiecăruia, dacă doriți să îl vizitați. Noi am petrecut aproximativ 4 ore aici. Unele zone ni s-au părut aerisite și mari. Însă erau și cuști mai mici, în special la păsări.

După prânz am mers în portul din Puerto de la Cruz. Ne-ar fi plăcut să vizităm mai mult din oraș, însă era ora de somn a micuței. Data viitoare cu siguranță vom explora mai mult orașul.

După amiază ne-am bucurat de soare pe Plaja del Castillo, cu nisip negru.

Ziua 3 – Los Gigantes, Masca, Buenavista del Norte, Playa Fanabe

A fost cea mai încărcată zi a noastră. Am pornit dimineață spre Los Gigantes. Aici ne-a întâmpinat un vânt puternic și un superb curcubeu dublu.

Am plecat spre Masca, deși am văzut că ne îndreptăm spre ploaie. Am vrut să vedem dacă norocul este de partea noastră. Și vom găsi soare la Masca.

Citisem și am primit și sfaturi de la voi. Dacă plouă într-o zonă, putem merge în cu totul altă direcție și putem găsi soare. Asta este posibil datorită varietății de climate existente în Tenerife.

Masca Valley

Drumul spre Masca (prin Santiago de Teide) este îngust și destul de aglomerat. Cu toate acestea merită osteneala.

Priveliștea este minunată. Însă, a fost foarte greu să parcăm.

Următoarea oprire a fost la Mirador Altos de Baracán.

După care am coborât pe un drum superb spre Buenavista del Norte.

Orășelul mic și cochet ne-a așteptat cu soare. A fost perfect pentru un tapas, puțină liniște și pauza de joacă pentru micuță.

Spre cazare, ne-am oprit la Plaja Fanabe. Așa cum ne așteptam, spre sud am găsit soare și caldură.

Plaja este mare, cu nisip. Pe promenadă se regăsesc multe terase și magazine.

Ziua 4 – Playa Los Cristianos, Mirador Teide (Boca Tauce și Mirador El Retamar 2.100 m)

Dimineața ne-am relaxat și am mers la plajă, lângă cazare. Iar după amiază am urcat din nou în mașină, pentru că ne doream să vedem Teide, chiar și de la depărtare.

Un alt lucru pentre care vom reveni în Tenerife, este să explorăm mai multe Parcul Național Teide.

Nu ne-am aventurat mai sus, pentru că nu ne dorim să fie mai mult decât poate cea mică acum. Priveliștea este minunată.

Citește și: Istanbul – Ce am văzut în 4 zile

Ziua 5 – Santa Cruz de Tenerife, Playa de las Teresitas

Am ajuns în capitală fix în ziua în care începea Carnavalul. Peste tot se pregăteau scene, probe de sunet. Toate atracțiile erau acoperite cu garduri, pentru a fi protejate.

Ne-am plimbat puțin. Am savurat o cafea bună la We The North Specialty Coffee, recomandare de la Cafea cu Dichis.

Apoi am plecat spre Playa de Las Teresitas. Aceasta este o plajă artificială, creată cu nisip din Sahara. Are și un dig, iar apa aici ni s-a părut mai caldă, datorită acestuia.

Puteți merge cu mașina și la Mirador de la Playa de Las Teresitas. Deși am văzut multe recomandări pentru acest loc, el nu exista când am ajuns noi. Am oprit pe marginea drumului. Zona în care ai fi putut opri/intra era închisă cu gard. Așa că aveți grijă.

Imediat după acest Mirador se află Playa Las Gaviotas, cu nisip negru.

Ziua 6 – Vizită plantație de banane și Jungle Park

Tenerife este cunoscută pentru plantații de banane, brânză de capră, vin, aloe vera și multe altele. Noi am dorit să vizităm o plantație de banane și am mers la Las Margaritas Banana Experience.

Turul ales a fost cel individual, care avea inclusă și o degustare de banane și produse din banane. Ni s-a părut ok, deși ne-am fi dorit mai multe banane. Ne-au oferit câte una.

Pentru că aveam timp liber și era lângă noi, am mers și la Jungle Park. Mult mai mic decât Loro, ni s-a părut, pe alocuri, mai trist și cu spații mici.

Ziua 7 – Playa Los Cristianos

Ultima zi a fost de relaxare, având zborul seara. Ne-am încărcat cu energie și raze de soare.

Ce ne-am dori să facem data viitoare în Tenerife?

Clar vrem să revenim. Sunt locuri care ne-au rămas în minte și unde am reveni. Dar cu siguranță sunt multe locuri noi pe care le avem pe listă.

Parcul Rural Anaga – ni s-a părut foarte fain, deși abia dacă am intrat în el. Ne-ar plăcea să facem o drumeție aici.

La capitolul plaje avem pe lista Playa de Benijo, Playa de la Arena, Playa de Castro, Abama Beach.

Orașe pe care am vrea să le vizităm: San Cristobal de la Laguna, La Orotava, Garachico și să stăm mai mult în Puerto de la Cruz.

Teide – să ne aventurăm mai mult prin parc și să urcăm pe vulcan.

Voi ați fost în Tenerife? Ce v-a plăcut și ce ați vrea să mai vedeți pe insulă?

Sunt multe de spus. Este o insulă ofertantă, despre care vom mai povesti și în alte articole. Stay tunned!

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins