Filme ce îți fac poftă de călătorit

Cu toți știm că luna martie este una cu vreme schimbătoare. Ba plouă, ba iese soare. De câteva săptămâni însă avem vreme destul de urătă în weekend. Sigur, nu discutăm despre starea vremii aici, ci despre ce putem face atunci când e urât afară. Noi preferăm să ne uitam la filme. Și cum ne plac călătoriile, am făcut o listă cu filme care ne inspiră și ne fac poftă de călătorit.

Vă lăsăm și pe voi să le descoperiți mai jos.

Mamma mia!

Acțiunea acestui film are loc în minunata Grecie. Pe lângă scenele luminate cu peisajele grecești, poți fredona celebrele cântece ale grupulu ABBA.  Actorii principali sunt Meryl Streep, Pierce Brosnan și Colin Firth. Povestea o are în centru pe Sophie Sheridan, 20 ani, care urmează să se căsătoarească și își dorește foarte mult să fie condusă la altar de către tatăl ei, pe care însă nu îl cunoște. De aici apare și acțiunea filmului și toate fazele comice din acesta. Este o comedie frumoasă, potrivită pentru o duminică relaxantă. Locația filmului este insula Skopelos, pe plajele Kastani si Agios Ioannis, precum și în Capela Agios Ioannis. Zona este superbă, iar dacă ajungeți în Grecia, această insulă nu vă va dezamăgi.

mamma-mia-288906l.jpg

When in Rome

Filmul ne învață despre relații și dinamica acestora. Povestea ne duce cu gândul la dragostea adevărată, care apare atunci când nu te aștepti. Beth (Kristen Bell) este o ambițioasă tânără din New York, care muncește foarte mult. Sora acesteia urmează să aibă o nuntă în Italia. Aceasta tocmai ce trece printr-o perioadă mai puțin fericită în viața sentimentală, așa că pleacă fără prea multe speranțe către această destinație romantică. Acțiunea începe fix la Fontana di Trevi, pornind de la legenda care spune că, dacă arunci monezi în aceasta, dorințele se vor împlini. Legenda va lua o întorsătură interesantă pentru Beth, iar restul vă lăsăm să descoperiți pe parcursul filmului, în timp ce vă veți bucura de minunatele priveliști din Roma.

WHEN-IN-ROME-006

Under the Tuscan Sun

Rămânem tot în Italia, și anume în Toscana. Frances Mayers (Diane Lane) este o scriitoare de 35 ani a cărui viață decurgea lin, chiar minunat până nu demult. Intervine un divorț, iar soluția pare a fi o excursie în Italia. Frances pune în aplicare planul și pleacă în Toscana, unde își cumpară o vilă cam dărăpănată, dar măiestroasă, vila Bramasole (in traducere: “mângâiată de soare”). Urmărind filmul, veți vedea minunățiile Toscanei și vă veți îndrăgosti și mai tare de Italia. Toscana este o regiune în centrul Italiei, având graniță cu Lazio la sud, Umbria la est, Emilia-Romagna și Liguria la nord, și cu Marea Tireniană la vest. De multe ori a fost privită ca una dintre cele mai frumoase părți ale Italiei.
UNDER-THE-TUSCAN-SUN-DI-01
Vicky Cristina Barcelona

Schimbăm peisajul și ajungem în Spania. Filmul surprinde perfect orașul, la fel de vibrant pe cât l-am simțit și noi atunci când l-am vizitat. Filmul te îndeamnă la călătorie, însă te face să uiți și de prejudecăți și să îți trăiești viața din plin. Scarlett Johansson, Javier Bardem și Penélope Cruz se completează perfect și te fac să simți acțiunea din plin. Despre Barcelona s-au spus multe, iar părerea noastră o veți regăsi aici.

vicky-cristina-barcelona-26143_1.jpg

Eat, pray, love

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modern, ce pornește într-o călătorie prin lune, dorind să se regăsească. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, se bucură de experienţe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia, să se roage în India, şi la final, să se bucure în mod neaşteptat de pacea şi echilibrul unei iubiri, în Bali.  Inspirat după o poveste adevărată, filmul dovedeşte că există mai multe feluri în care poţi să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea, lucru care ne place la nebunie și nouă. Filmul vă va plimba prin locații precum Roma (Piazza Navona, Fontana dei Quattro Fiumi, Piazzetta Di San Simeone), New York City, U.S., Naples and Tuscany, Italy, Delhi and Pataudi, India, Ubud and Padang-Padang Beach at Bali, Indonesia.

EatPrayLove-031810-0003

The beach

Richard (Leonardo DiCaprio) este un tânăr american care se află în vacanță în Asia cu câțiva prieteni din Europa. El este pregătit să-ți riște viața pentru o porție de adrenalină și aventură. Filmul ne duce până în Thailanda, alături de niște palmieri și nisip fin. Alte locații prin care ne plimbă filmul sunt Bangkok și insulele Koh Phi Phi, dar și plajele Phuket si Phi Phi Leh, cascada Haeo Suwat Falls din parcul Khao Yai National (care este cel de-al doilea mare parc al Thailandei). Phi Phi face parte dintr-un grup de 6 insule și înseamnă, de fapt, 2 insule: K Phi Phi Don si Ko Phi Phi Ley. Acestă insulă a devenit cunoscută după filmarea și difuzarea acestui film.

boats-628741_640

Cu siguranță filmele vă vor stârni pofta de călătorit, la noi așa se întâmplă de obicei, iar apoi ne apucăm de căutat oferte pentru destinațiile văzute. Vă urăm vizionare plăcută și spor în pregătirea excursiilor.

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe Facebook,Instagram,Pinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins