O destinație pentru pasionații de ski la peste 3800 m altitudine

Dragilor vom începe articolul prin a vă povesti că excursia pe care v-o recomandăm în cele ce urmează, a început bineînțeles, de la o super ofertă. Anul trecut cei de la Ryanair au lansat de Black Friday bilete cu doar 2 euro pentru zborurile către Milano-Bergamo. Evident că nu am stat foarte mult pe gânduri și le-am achiziționat fără să ne facem un plan de bătaie. Pentru că zborul era în luna ianuarie ne-am gândit că cel mai fain ar fi să mergem la ski și am ales regiunea Valle d’Aosta, mai exact stațiunea Breuil-Cervinia, care este situată la doar 3 ore distanță cu mașina de aeroportul din Bergamo. Ca să ajungem acolo noi am închiriat o mașină care pentru un city break ne-a adus undeva la 200 euro cu tot cu plinul de benzină și taxele de autostradă.

Breuil-Cervinia este una dintre stațiunile de ski, de top la nivel internațional datorită facilităților oferite și a celor peste 200 km de pârtii. Numele stațiunii Cervinia provine de la Monte Cervino care este varianta italienească a celebrului Matterhorn, muntele de pe ciocolata Toblerone 🙂 și una dintre cele mai fotografiate atracții din lume.

Atât italienii cât și elvețienii au profitat de ce le-a oferit natura și au investit în infrastructura celor două stațiuni de ski Breuil-Cervinia și Zermatt ( pe partea Elveției), făcând o alianță și punând la dispoziție ski pass-uri intenaționale care îți permit să schiezi în ambele țări (prețul unui skipass de acest gen în sezon ajungând la 52 euro). În ceea ce privește partea italiană ski pass-urile pornesc de la 40 euro pe zi.

Tot aici se află una dintre cele mai lungi pârtii de ski din lume care are 20 de km lungime și care pornește de la 3480 m altitudine de la Plateau Rosa, unde se află și granița cu Elveția și ajunge la Valtournenche următoarea stațiune după Breuil-Cervinia care este situată la 1524 m altitudine.

În total regiunea Valtournenche-Breuil-Cervinia-Zermatt pune la dispoziție aproximativ 320 de km de pârtii, marea majoritate a lor fiind de dificultate medie și ușoară.

Așa cum vă menționam mai devreme atracția principală la această destinație este ghețarul Matterhorn (Klein Matterhorn) care se află la 3883 m altitudine, pe partea Elveției și care oferă o priveliște extraordinară, dându-ți senzația ca ești deasupra norilor.  Chiar și pentru cei care nu schiază este o experiență pe care o recomandăm și care merită încercată.

Pentru iubitorii de ski coborârea de pe ghețar pe pârtiile elvețienilor este una priceless și plină de surprize. De exemplu una din surprize este că la aproape 2000 m altitudine vezi trenul Glacier Express și treci pe sub calea ferată pe unde circulă acesta. Glacier Express este culmea cel mai lent tren din lume dar care oferă una dintre cele mai spectaculoase aventuri montane și peisaje. El leagă celebra stațiune St. Moritz de Zermatt, parcurgând distanța în aproximativ 8 ore în care șerpuiește prin văi spectaculoase, viaducte și pe lângă versanți abrupți, cum rar ai ocazia să vezi.

Pentru a putea acoperi toate pârtiile de pe partea elvețiană recomandarea noastră este să vă luați ski pass internațional pentru 2 zile, noi am fost o zi și nu am avut timp să le încercăm pe toate.

All in all este o destinație pe care o recomandăm din suflet, care o să vă ofere doza necesară de adrenalină pentru o escapadă montană fie că sunteți schiori sau nu.

Nouă ne-a plăcut la nebunie, iată câteva motive care te vor convinge să încerci și tu:

  • Italia-Elveția, prima graniță pe care am trecut-o într-un mod inedit și anume pe schi-uri;
  • Pârtiile au fost atât de lungi și palpitante că nu am avut timp să ne plictisim;
  • Ni s-a demontat mitul ca schi=frig pentru că am prins o vreme extraordinară și soarele ne-a mângâiat cu razele sale la peste 3000 m altitudine (Matterhorn este celebru pentru faptul că poți schia tot timpul anului);
  • In Cervinia se vorbește în toate limbile cu răspândire internațională;
  • Bucătăria și vinurile din Valea Aostei sunt variate și satisfac toate gusturile.

La final vă lăsăm să vedeți un scurt video care completează perfect experiența noastră acolo!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p5k1b3qYm34]
Călătorii frumoase să aveți!
Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe Facebook,Instagram,Pinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins