Cum să beneficiezi de internet gratuit în călătorii

Dragi clandestini,

Astăzi venim în întâmpinarea acelora dintre noi, care în călătorii sunt tot timpul conectați, vor să posteze în timp real poze din călătorie pe rețelele de socializare, cu cele mai cool momente.

Chiar dacă în cazul călătoriilor în tările din U.E internetul a devenim mult mai accesibil din această vară, când o parte din datele mobile sunt disponibile și în roaming, parcă tot nu este suficient.

Iar în țările din afara U.E traficul de date în roaming gratuit e încă un vis frumos. Cum putem să facem în acest caz, să profităm la maximum de rețelele de wi-fi cu internet gratuit din orașele pe care le vizitam?

Simplu!

Avem lista noastra clandestina de aplicații si harți pe care le folosim înainte de călătorie, sau în timpul călătoriei, ca să aflăm de unde ne putem conecta la internet…GRATUIT 🙂

Așa, putem să postăm pozele noastre de pe Instagram, de oriunde.

Înainte de călătorie, pentru internet gratuit pe aeroport

Cele mai multe aeroporturi oferă WiFi public, unele gratuite, altele nu, dar, cu numeroși pasageri conectați la acesta, minutele gratuite care se scurg cât ai clipi și formularele de completat care necesită stăpânirea unei alte limbi, suntem tentați să abandonăm operațiunea.

Anil Polat, un inginer de calculatoare și blogger care călătorește în toată lumea, a creat pe google maps o hartă interactivă a lumii cu zeci de coduri WiFi accesibile în aeroporturi. Harta este actualizată în mod regulat și în prezent include mai mult de 260 de wifi-uri. Tot ce trebuie să faceți e să dați click pe aeroportul vizat și aflați parola de la wifi.

Puteți să găsiți această hartă mai jos, recomandarea noastră e să va notați înainte parola de la wifi din aeroportul pe care urmează să îl tranzitați.

Înainte de călătorie, sau în timpul călătoriei

În cazul în care preferați varianta de aplicație pentru telefonul mobil, sunt cateva opțiuni bune disponibile și aici, pe care noi am apucat să le testăm. Beneficiul este că aplicația o să „călătorească” împreună cu voi în buzunar, și pot fi accesate și offline.

WiFox – IOS, Android – 2.19 euro

Este varianta offline a hărții lui Anil Polat, de care am menționat mai sus. Inconvenientul ei este că acoperirea rămâne limitată la aeroporturi și merge mai departe către wifi-uri din oraș.

Chiar și așa, și chiar dacă nu este gratuită, rămâne o opțiune bună de ținut în lista de aplicații pentru călătorie.

WiFi Map – IOS, Android – Gratuită

Cu peste 100 de milioane de wifi-uri înregistrate, din orașe din toată lumea, e destul de greu să nu găsești un wifi disponibil în călătorie. Tot ce trebuie să faci înainte, este să descarci baza de date cu wifi-uri pentru orașul pe care urmează să îl vizitați.

WiFi Finder – Android – Gratuită

Aplicația are peste 550.000 de wifi hotspots, din 144 de tari din toata lumea și permite căutarea și sortarea hotspot-urilor pe categorii (de ex: hoteluri, cafenele etc.), are și o opțiune de hartă care te ajută să ajungi lângă hotspot-ul pe care îl cauți și functionează și offline.

Vorba aceea, ce-i mult strică, asă că recomandările noastre se opresc la cele enumerate mai sus, pe care noi am și apucat să le testăm înainte să vi le recomandăm.

Sperăm să fie cu folos!

CITEȘTE ȘI: Ce să vizitezi 4 zile în Londra – itinerariu clandestin

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins