Descoperă lumea prin intermediul preparatelor Street Food (II)

Dragi clandestini gurmanzi,

Luna trecută dădeam startul unei serii de articole pe tema street food ( vedeți aici ), prin care ne propunem să documentăm diverse preparate de tip street food din diverse colțuri ale lumii.

Astăzi este rândul continentului asiatic să ne delecteze cu preparatele sale condimentate, fresh și mega savuroase. Preparatele prezentate în cele ce urmează sunt doar o parte din potențialul asiaticilor, aici fiind disponibile cele mai multe feluri de mâncare de tip street food din lume.

1. Manila

Cel mai popular fel de mâncare de tip street food din Filipine se numește Halo-Halo. În traducere liberă – „mix-mix”, și așa cum îi spune numele este format foarte multe ingrediente mixate, cum ar fi gheață rasă, lapte degresat, fasole Garbanzo, nucă de cocos, banane caramelizate, tapioca, orez zdrobit și înghețată.

PIX-3

2. Singapore

Singapoare are una din cele mai vibrante culturi street food din lume, iar Hokkien Mee este un clasic. Inventată în anii de după cel de-al doilea război mondial de către marinarii chinezi, este un stir-fried noodles cu noodles din orez și ou, porc, ouă, creveți, caracatiță, usturoi, muguri de fasole și sos de soia.

Hokkien Mee

3. Tel Aviv

Originile falafelului nu sunt cunoscute și naște multe controverse: Egipt, Palestina, Israel. Indiferent de origine, falafelul joacă un rol important în gastronomia israeliană, fiind considerat aproape mâncarea națională.

Servit într-o pită, falafelul poate fi acoperit cu salată, legume murate, sos iute, mirodenii, și sos tahini. Deși este disponibil mai peste tot în lume, foarte probabil veți descoperi că falafelul din Tel Aviv este foate diferit de toate celelalte.

Falafel

4. Mumbai

Gustările stradale Indiene, cunoscute drept chaat, variază mult de la regiune la regiune, dar Bhel Puri este găsit în majoritatea zonelor, iar Mumbai rămâne cel mai bun loc să găsiți „the real deal”. Bhel Puri este o combinție de orez expandat, noodles prăjit, legume, condimente și sosuri.

Rezultatul este o combinație excepțională și echilibrată de dulce, sărat și picant. Preparatul este deseori asociat cu plaja din Mumbai, dar poate fi găsit la gheretele de mâncare din tot orașul.

Bhel Puri

5. Bangkok

Pork satay este „dish-ul” din stradă preferat de către thailadezi. Felii suibțiri de carne de porc, puse la marinat în lapte de cocos cu turmeric, și alte mirodenii, înainte de a fi puse pe grătar. Acest fel de mâncare este combinat cu o garnitură formată din castraveți murați și sos de arahide dulce-acrișor.

Pork satay

Urmăriți-ne în continuare pentru alte preparate grozave de tip street food din jurul lumii.

Până data viitoare, călătorii frumoase să aveți!

Citește și: Descoperă lumea prin intermediul preparatelor Street Food (I)
Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins