19 Festivaluri din România pe care nu trebuie să le ratezi anul acesta

Dragilor,

Ne-am gândit să facem o listă a festivalurilor ce urmează în acest an la noi în țară, poate vă inspiră și vă facem să faceți o călătorie prin România cea frumoasă. Dacă știți de vreunul pe care nu l-am trecut, vă rugăm să ne lăsați un comentariu și îl vom adăuga.

Enjoy!

Mai

1. Green Hours JAZZ Fest 9, București – 25-28 mai

Acesta va avea loc în grădina Green Hours, începând cu ora 18:45.

Iunie

2. Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Cluj-Napoca – 2-11 Iunie

Festivalul este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

3. Blaj aLive Festival, Câmpia Libertății – 4-5 iunie

Ajuns la a cincea ediție, festivalul îi aduce pe următorii: Amy Mcdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (Rep. Moldova), Șuie Paparude (Ro), Coma (Ro) și Sinoptik (Ucraina) și mulți alții.

Atmosfera de anul trecut o puteți vedea în filmulețul de mai jos. Biletele le găsiți pe site, iar prețul este de 60 lei/persoană/zi de festival.

4. Bucharest Craft Beer Festival, București – 9-11 Iunie

În acest an, cea de-a doua ediție a festivalului va avea loc la început de iunie, tot la Verde Stop. Prețul biletului este 7 lei/zi și 45 lei abonamentul.

5. Rocanotherworld, Iași – 9-11 Iunie

Prima ediție a fost anul trecut și a fost creat în amintirea lui Ioan Dan Niculescu, cunoscut și sub numele de Roca. Anul acesta festivalul anunță peste 40 de trupe, DJ și artiști, fiind o experiență complexă, în care pot să se implice toți cei care participă, unde veți găsi artiști contemporani, street food, workshop-uri și alte evenimente.

6. Festivalul International de Teatru de la Sibiu – 9-18 Iunie

Anul acesta va avea loc cea de-a 24-a ediție a festivalului. Biletele le veți găsi pe Eventim.

7. Airfield Festival, Aerodromul Măgura – 29 iunie – 2 iulie

Prețul biletelor pentru cele 4 zile de festival este de 109 lei, iar accesul în camping este 39 lei. Mai multe detalii veți găsi pe site.

Printre cei pe care îi veți întâlni acolo se numără Adrian Eftimie, Argatu’&Roman, DJ Sauce, DJ Shiver etc.

8. JazzTM, Timișoara – 30 Iunie-2 Iulie

Pentru pasionații de Jazz, Timișoara organizează un festival din fonduri europene, care are și intrarea gratuită. Așa că dacă nu ați vizitat încă orașul, puteți plănui o mică escaladă.

9. Shine Festival, București – 30 Iunie-2 Iulie

Printre artiști se numără Subcarpați, Coma și Alternosfera. Abonamentul are prețul de 129 lei și nu puteți lua bilet de o zi.

Iulie

10. Sibiu International Street ART Festival – 3-9 Iulie

Este un festival plin de creativitate și care contribuie la estetica orașului. Așa că dacă sunteți prin zonă, vă puteți bucura de operele celor înscriși în ediția de anul acesta.

11. Gărâna Jazz Festival, Poiana Lupului – 6-9 Iulie

Prețul pentru toatele zilele de eveniment este de 300 lei, iar pentru o zi de 85 lei. Programul complet îl veți găsi pe site. Zona este superbă, puteți descoperi Parcul Național Semenic, înființat în 1982, care cuprinde 36.124 hectare (dealuri, păduri, râuri și lacuri).

12. Neversea Festival, Constanța – 7-9 Iulie

Organizatorii UNTOLD pregătesc un super festival direct pe plajă. Line-ul sună foarte bine: TIËSTO, AFROJACK, DUA LIPA, NICKY ROMERO, FATBOY SLIM și FATBOY SLIM. Accesul general pentru toate cele 3 zile costă acum 225 lei + taxe, detalii aici.

13. Electric Castle Festival, Cluj – 12-16 Iulie

Main Stage-ul este susținut de Paul Van Dyk, ALT-J, ZEDD, Franz Ferdinand și mulți alții. Biletele au diferite prețuri, în funcție de ce vreți voi: o zi de eveniment (89 lei), orice zi din eveniment, la alegere (189 lei), access general (499 lei) sau acces general și camping (599 lei).

Cum a fost anul trecut, vedeți în aftermovie-ul de mai jos:

August

14. UNTOLD Festival, Cluj – 3-6 August

Magia UNTOLD continuă și anul acesta cu AFROJACK, ARMIN VAN BUUREN, AXWELL Λ INGROSSO, DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE, HARDWELL, MARTIN GARRIX, STEVE AOKI și mulți alții. Prețul unui daily pass este de 200 lei, iar pentru un abonament este de 385 lei + taxe.

15. Rockstadt Extreme Fest, Râșnov – 10-13 August

Anul acesta va avea loc a cincea ediție, care va avea patru headlineri, împărțiți pe fiecare din cele patru zile, iar în prima zi a festivalului vor fi concerte pe ambele scene. Prețul abonamentului este de 270 lei.

16. Summer Well Festival, Domeniul Știrbey, Buftea – 12-13 August

Abonamentul costă 275 lei + taxe, iar line-ul îl găsiți mai jos.

Septembrie

17. AWAKE Festival, Domeniul TELEKI, Târgu-Mureș – 1-3 Septembrie

Prima ediție a acestui festival îi are în prim plan pe Rag’n’Bone Man și Tom Odell, însă nici ceilalți artiști nu sunt de ratat. Biletele early bird sunt 151 lei sau 175 lei, dacă vreți și camping. Iar zona este de poveste, domeniul Teleki din Gornești include un parc de 6.5 hectare și castelul Teleki, supranumit de localnici „cel mai frumos castel din Ardeal”.

18. Festivalul George Enescu, București – 2-24 Septembrie

Festivalul a avut prima ediție în 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu și care urma să aibă loc din 3 în 3 ani, după care a fost întrerupt și reluat din 1991. Biletele le veți găsi pe Eventim, în funcție de unde doriți să participați: Mari Orchestre, Camerale, Concertele de la miezul nopții, Muzica Secolului 21.

19. Balkanik! Festival, București – 8-10 Septembrie

Abonamentul de 3 zile Early Bird costă 80 lei. Programul nu este încă anunțat, așa că fiți cu ochii pe site. 

Vouă care vă face cu ochiul și plănuiți să mergeți?

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

2 Comments
Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins