Ce să vizitezi 4 zile în Londra – itinerariu clandestin

Dragilor,

După cum ați văzut din postările noastre de pe Facebook de săptămâna trecută, ne-am bucurat de un mini city-break în UK, cu ocazia concertului Coldplay de la Cardiff. Imediat după concert, ne-am concentrat pe Londra, unde ne așteptau 4 zile de aventură urbană, într-un oraș cotat printre cele mai frumoase capitale din Europa.

Cum ne-am organizat și ce am făcut 4 zile în Londra, aflați din cele de mai jos.Să începem cu cazarea. O să constatați că această este semnificativ mai scumpă față de alte orașe/capitale europene, așa că găsirea unei variante într-un buget clandestin s-a dovedit o provocare.

De data aceasta am mers pe mâna Airbnb-ului, iar o variantă acceptabilă am găsit în cartierul Whitechappel, la aproximativ 15 minute de catedrala Sf. Paul. Trebuie menționat însă că acesta este unul de imigranți preponderent, cei mai mulți de etnie musulmană, însă foarte liniștiți.

ZIUA 1

Prima zi a fost un pic pe repede înainte pentru noi, deoarece ne întorceam în Londra din Cardiff și practic ziua începea de la jumătate.
După ce am lăsat rapid bagajele, am plecat spre oraș cu metroul, cu destinația catedrala Sf. Paul.

  • Preț: 16,5 Euro la intrare, 14,5 Online (recomandat)
  • Program: 09:00 – 20:00
  • Durată: 1 h și 30 minute

De acolo am continuat pe jos spre malul Tamisei, trecând în drum pe lângă London School of Economics, clădirea Operei, Hotel Savoy, până când am ajuns pe malul râului, având London Eye în vizor.Dacă vreți să urcați, mai jos aveți detaliile:

  • Preț: 12,5 Euro
  • Program: 09:00 – 17:00
  • Durată: 1 h

De la London Eye, am mers mai departe până la Big Ben, trecând de Westminster Abbey, locul în care au loc de obicei încoronările regilor Angliei. De aici am facut un scurt ocol prin zonele verzi imediat învecinate, precum St. James Park și Green Park, două din parcurile regale frumoase ale Londrei.

Prima zi s-a încheiat cu o vizită rapidă pentru poze și un pic de odihnă la Buckingham Palace. Aici puteți sa vedeți în fiecare zi schimbul de gardă, dar ar fi bine să verificați programul și să ajungeți mai înainte pentru a prinde un loc cu vizibilitate bună.

  • Preț: 23 lire
  • Program: este necesară o programare, iar intrarea se face din 15 în 15 minute
  • Durată: 2 h

ZIUA 2

Cu multă voioșie, am plecat de la drum de dimineață către centrul Londrei, determinați fiind să nu prindem aglomerație la Turnul Londrei.

  • Preț: 28 lire (la locație) / 21,5 lire online
  • Program: 09:00 – 17:00
  • Durată: 2.5-3 h

Turnul Londrei este unul din obiectivele ce trebuie vizitate pe îndelete. Partea bună aici este că din 30 în 30 de minute sunt tururi gratuite cu ghid, care vă trec prin istoria cetății Londrei, cu mult haz.

 

De la Turnul Londrei am pornit spre Tower Bridge și am trecut Tamisa, până la primăria Londrei, iar apoi mergând de-a lungul râului până spre London Bridge. După o scurtă pauză de hidratare, am trecut din nou Tamisa, de această dată pe London Bridge și am coborât pe River Walk, un drum pietonal foarte fain, care ajunge aproape de London Eye și Millennium Bridge.

Următoarea destinație a fost Trafalgar Square (cunoscută și pentru Coloana lui Nelson). Aici se află National Gallery, unde puteți vedea colecția națională dintre secolele 13 și 19. Muzeul a fost deschis încă din 1824, în timpul regelui George al IV-lea.

Preț: intrare gratuită și este recomandată o donație

  • Program: 09:30 – 17:00
  • Durată: 1 h

De aici am mers către British Museum, locul în care găsiți piese culturale importante de pe toate continentele și culturile importante ale lumii. Intrarea este gratuita, dar este recomandată o donație pentru a ajuta la bună desfășurare a serviciilor muzeului.

  • Preț: intrare gratuită și este recomandată o donație
  • Program: 09:30 – 17:00
  • Durată: 1 h

De aici ziua se încheie relaxant cu o plimbare de 15 minute până la Picadilly Circus Square, o piață foarte populară printre călători. De aici puteți face shopping și să dați în mintea copiilor la M&M World – un magazin uriaș ce se întinde pe 3 etaje cu faimoasele bomboane în diverse forme, dimensiuni sau articole promoționale.

De aici se ajunge ușor, la o stradă distanță în China Town, unde aveți multe opțiuni culinare sau continuați spre Leister Square pentru opțiuni ceva mai puțin exotice.

ZIUA 3

Această zi am decis să fie una mai relaxantă ca număr de obiective vizitate, dar cu ceva mai mulți km merși pe jos. Așa că am pornit de dimineață de la cazare, pe jos până la London Bridge, unde ne-am oprit la o cafenea recomandată de prietenii de la CafeacuDichis.ro – Coleman Coffee Roasters, iar apoi am pornit pe traseul Big Ben, Westminster Abbey, St. James Park, Green Park și Buckingham Palace, până am ajuns la Hyde Park – obiectivul zilei.

Din păcate, vremea nu a ținut cu noi în această zi, faimoasa vreme londoneză făcându-și simțită prezența, așa că nu am apucat să parcurgem pe jos întregul parc, așa că nu am ajuns la Kensington Palace sau Memorialul Prințesei Diana.

În schimb, ne-am întors la Westminster, de un am luat un vaporaș să vedem Londra dintr-o nouă perspectivă, cu destinație Greenwich. Biletul de persoană, pentru un singur sens, costă 12.5 lire, noi am mers cu TDS și am fost plăcuți surprinși să beneficiem de ghid gratuit, care ne-a trecut prin poveștile intrigante ale cartierelor londoneze de pe marginea Tamisei.

Ajunși în Greenwich, ne-am plimbat pe străduțele cochete ale acestei părți de oraș, până în vârful dealului, unde se află observatorul astronomic. Aici o să găsiți și panoramă interesantă a Londrei, pe lângă un tur gratuit al observatorului.

  • Preț: intrare gratuită, necesară o donație
  • Program: 09:30 – 17:00
  • Durată: 20 min

Alte locuri de vizitat în Greenwich sunt Cutty Sark Museum și muzeul maritim. Un lucru inedit la Greenwich ce trebuie încercat, este să treceți prin tunelul care leagă cele două maluri ale Tamisei, în mai puțin de 10 minute. Noi l-am folosit și am luat apoi autobuzul 135, pentru a ajunge înapoi în oraș, pentru că acesta are un traseu, aproape turistic am putea spune, care trece prin noul cartier Canary Wharf – noua zonă financiară a Londrei, parcă o variantă în miniatură a New York-ului.

ZIUA 4

Având avion după amiaza, la ora 18, am mers relaxați și ne-am bucurat de oraș, de multitudinea de cafenele, după care am vizitat cartierul Fulham, cu arhitectură tradițională londoneză. În zonă veți găsi și Muzeul de Științe Naturale și Victoria&Albert Museum.

Bineînțeles că nu am ratat nici cafenelele de specialitate. Vă recomandăm să aflați care sunt de pe blogul prietenilor noștri, Cafea cu Dichis, în articolul 5 Cafenele de specialitate de vizitat în Londra.

Per total Londra ne-a impresionat prin numărul mare de obiective turistice, atmosfera foarte relaxată și oamenii care imediat după birou ieșeau la o bere la terasele neîncăpătoare, infrastructura mijloacelor de transport, dar și parcurile impresionante.

Un minus pentru oraș ar fi aglomerația excesivă și traficul care sufocă orașul, ce tinde să fie destul de obositor de privit prin ochii unui călător. V-am pregătit și un scurt video cu experiența noastră, și principalele atracții ale Londrei, ca să vă convingem să vizitați orașul cât de curând. Enjoy!

Sperăm să vă fie de folos ininerariul nostru și dacă aveți sugestii de ce putem face pe viitor, le așteptăm cu drag.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

1 Comment
Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins