Unde mergem în vacanță în luna Noiembrie

Dragi clandestini,

Continuăm initiativă noastră lunară, și venim cu noi idei de locații unde puteți să călătoriți în luna Noiembrie.

Unde merită plecat în această lună friguroasă? Vedeți mai jos!

Peste hotare

Dubai
Temperatura medie: 31°C

În Dubai este încă foarte cald în luna Noiembrie, astfel încât aerul condiționat de la cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa (bilete costă 125 AED, deschis în fiecare zi) încă este tentant. La mai mult de 828 de metri înălțime, este cu aproape 200 de metri mai înaltă decât a două cea mai înaltă clădire din lume, Shanghai Tower.

dubai-1617778_640

Istanbul, Turcia
Temperatura medie: 15°C

În luna Noiembrie la Istanbul, temperatura este tocmai bună pentru a explora orașul, nici prea cald, dar nici prea frig. Hagia Sophia este una dintre cele mai fascinante și impresionante clădiri ale lumii, nu numai că este foarte mare, dar are și o istorie lungă și întortocheată.

A fost construită în 537 ca o biserică crestină, la porunca impăratului Iustinian I, iar domul masiv de 31 de metri a fost o minune la momentul construcției, deși s-a prăbușit de câteva ori înainte de a-l proiecta corect. În 1453, invazia otomană a adus după șine transformarea bisericii într-o moschee, cu adăugarea celor patru turnuri, pe care le regăsim și astăzi.

În prezent, clădirea a fost transformată într-un muzeu.

blue-1228299_640

Cinque Terre, Italia
Temperatura medie: 20°C

Cele cinci orașe care formează această regiune superbă din nordul Italiei, merită în totalitate timpul vostru pentru a le explora. Drumeții între sate sau plimbare cu trenul, sunt cele două posibilități de a vizită toate cele cinci orașele: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore (dacă aveți suficient timp, merită vizitat și Portovenere sau chiar și Portofino).

IMG_20161002_174845.jpg

Citiți aici mai multe despre 4 zile de poveste în Cinque Terre.

Insulele Canare, Spania
Temperatura medie: 21°C

Insulele Canare sunt o destinație perfectă de vacanță în luna Noiembrie, cu temperaturi mai blânde decât vara, și cazare mult, mult mai ieftină decât în sezonul de vârf. În ceea ce privește plajele, Maspalomas este de departe cea mai bună alegere, cu dune de nisip ce se întind pe o surafata imensă de 400 de ha.

dunes-1646099_640

Pe plaiurile mioritice

Baile Balvanyos
Temperatura medie: 7°C

Pentru un weekend de relaxare, și o gură de aer proaspăt, Baile Balvanyos este o locație bună pentru a scăpa de forfota orașului. Pentru ocazii în care vreți să vă răsfățați, aveți o opțiune bună la Balvanyos Resort. Aici puteți face baie în apă minerală dacă sunteți puși pe mișcare puteți să vizitați Lacul Sfânta Ana, Peștera sulfuroasă sau cetatea Balvanyos.

Citiți aici mai multe despre ce puteti face la Balvanyos.

822-54528
photo credits: lataifas.ro
Zarnesti
Temperatura medie: 8°C
O altă locație numai bună pentru reîncărcarea bateriilor, este la Zărnești. Chiar dacă temperaturiile sunt deja scăzute în luna Noiembrie, încă mai sunt șanse de a prinde zile cu temperatură plăcută și să poți face trasee montane în zonă. Vorba aceea, “nu există vreme nefavorabilă, ci doar echipament necorespunzător”. Dacă treceți pe aici, trebuie neapărat să ajungeți pentru masă la  Popasul Craiului, pentru o porție de Bulz, sau dacă sunteți fani echitație, aici aveți facilitățile necesare pentru a practica acest sport.
IMG_20150822_124321.jpg

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins