Cum te pregătești pentru o aventură cu autorulota

Dragi călători,

După cele trei zile cu autorulota, petrecute de curând, ne-am gândit că ne-ar fi ajutat să știm câteva lucruri despre cum să ne pregătim pentru o astfel de aventură cu autorulota.

Pentru noi a fost prima experiență, așa că vom trece mai jos lucrurile pe care le-am luat.

Autorulota Rebel Campers

Cum ne-am pregătit pentru o aventură cu autorulota?

Autorulota Rebel Campers cu care am mers, este un model premium.

Așa că acesta are o bucătărie complet utilată, spațiu de luat masa, două paturi mari, baie încăpătoare (WC și duș), centrală cu încălzire GPL, combustibil, apă, terasă, masă și scaune de picnic, cablu curent & furtun pentru apă.

Autorulota Rebel Campers

Este gândită pentru patru persoane și doi copii. Există spațiu suficient și loc pentru multe bagaje. Noi am avut cu noi și două biciclete.

Ne-am pregătit o listă de lucruri necesare, pornind de la ceea ce există deja în mașină. Apoi le-am împărțit pe categorii, pentru a nu rata nimic.

Pe listă am avut, după cum urmează:

Lucruri personale

Modelul cu care noi am mers a avut pilote & perne. Pentru a ne simți ca acasă, ne-am adus propriile lenjerii. Însă, puteți merge și pe varianta în care le puteți închiria.

Tot din această categorie ne-am luat papuci, pufi, lucruri pentru personal care, haine groase, pentru seara (noi am mers la munte), prosoape și spray țânțari.

Autorulota Rebel Campers

Produse pentru bucătărie & curățenie

În autorulota Rebel Campers am găsit cam toată vesela de care am avut nevoie. Farfurii, tacâmuri, pahare, tigaie, oală etc.

Ne-am dorit să bem cafea bună, ca acasă. Am luat cu noi tot ce ne-au sfătuit prietenii de la Cafea cu dichis, pentru a ne bucura de o cafea de specialitate, bine preparată cu autorulota.

Așa că pe listă am inclus cafea, o butelie mică pentru camping, ibric, cântar, râșnită, larieră și french press.

 

Alte lucruri: detergent vase, burete, lavete, prosoape de bucătărie, față de masă, trusa noastră dragă de picnic.

Pentru decor ne-am adus luminițe și câteva flori. Acestea clar sunt opționale, dar eu sunt fani flori peste tot 🙂

 

În mașină am găsit, de asemenea, aspirator mic, mop + găleată, chiar și o mătură.

Mâncare & băuturi

La categoria mâncare, pentru a nu lua prea multe, ne-am gândit ce ne-ar plăcea să mâncăm. Și ne-am pregătit un meniu.

A fost foarte fain să gătim, având toate condițiile în mașină. Așa că ne-am bucurat de preparate precum paste, mămăligă cu brânză, omletă sau friptură. Am avut un grătar electric, foarte ușor de folosit.

De băut am avut apă, bere, vin și suc de portocale.

Necesar pentru autorulotă

Pentru aceste 3 zile, noi doar am adăugat ce ne-ar fi de folos, pentru maximum confort. Însă autorulota fiind una premium, vine dotată cu masă și scaune pentru picnic, furtun pentru alimentare apă, cablu curent, centrală cu GPL etc.

Noi am adăugat doar: prelungitor, lanternă, baterii externe pentru telefon.

Diverse

Așa cum menționam, am avut cu noi și două biciclete. Băieții s-au plimbat o tură înspre Bâlea Lac. Am mai avut cu noi pompă și scule pentru biciclete.

Alte pregătiri înainte de plecare

Pentru a avea o experiență faină și fără provocări, vă recomandăm înainte de plecare să fiți atenți și la următoarele aspecte:

  1. Traseu – pe unde veți merge, dacă este asfaltat, benzinării etc;
  2. Camping – dacă veți merge în camping, recomandăm să sunați înainte; Să fiți siguri că veți avea loc, dacă este accesibil cu autorulota, care este starea drumului până acolo;
  3. Vreme – e fain în autorulotă, dar nu cred că veți vrea să stați doar înăuntru;
  4. Activități – fie dacă vreți să vă uitați ce puteți face prin zona în care ajungeți. Sau luați cu voi jocuri sau diferite lucruri pentru activități (cărți, palete badminton etc)

Noi am folosit site-ul cucortu.ro.

Autorulota Rebel Campers
Autorulota Rebel Campers în Camping Dracula

Cum puteți închiria?

Autorulota noastră a fost închiriată de la Rebel Campers. Aceștia au mașini premium, noi, faine și cu foarte multe facilități. Pe lângă acestea, ne-au ajutat și cu sfaturi și recomandări, foarte utile. Mai ales că eram la prima experiență.

Despre cum se administrează o autorulotă, care a fost experiența noastră, dar și costurile aferente, puteți citi în articolul TREI ZILE CU AUTORULOTA – EXPERIENȚA NOASTRĂ.

Voi ce ziceți? Sunteți dornici de aventură cu autorulota?

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins