Mexic și mâncarea – 4 rețete de încercat acasă

Dragi călători gurmanzi,

Mexic este una din țările mele favorite. Deși nu am apucat să explorăm mai mult de Riviera Maya, ne-a plăcut foarte mult.

Printre lucrurile care ne-au atras au fost oamenii, mâncarea, muzica, vremea și plajele faine.

Experiența noastră din Cancun o găsiți aici. 

Vedere plaja Tulum
Tulum
Ponton plaja Isla Mujeres
Isla Mujeres

Într-una din aceste zile de stat acasă, ne-am uitat pe poze și ne-am amintit cu drag de gustul mâncării mexicane.

Fajitas
Fajitas

Cum ne place să gătim, am zis să aducem puțin din aromele mexicane, la noi în bucătărie.

Așa că aveți mai jos 4 rețete pe care noi le-am încercat.

Echiladas de pui

Nu am mâncat în Mexic, însă am tot auzit de acest preparat. L-am încercat de curând și ne-a ieșit minunat. Rețeta am găsit-o la Teo’s Kitchen. Mai jos cum am adaptat-o noi.

Ingrediente:
  • jumătate de piept de pui;
  • 4 lipii rapide homemade;
  • condimente: boia/chilli, chimion, zahăr, sare și piper – câte o linguriță;
  • ceapă (1 buc), sos de roșii (100-200 ml);
  • 1 ceapă verde, 2 căței de usturoi, puțin pătrunjel;
  • puțină apă;
  • 200 gr cașcaval ras;
  • pentru lipii: 100 grame iaurt cu 100 grame făină.
Preparare:

Am pregătit puiul, pe care l-am pus la prăjit în ceapa, ardeiul iute și usturoiul călite puțin înainte. Apoi am adăugat sosul de roșii, pătrunjelul tocat și puțină apă. L-am lăsat să fiarbă la foc mic. După ce a scăzut puțin, am adăugat și jumătate din cașcaval.

Între timp am pregătit lipiile rapide, după rețeta Iuliei de la Jurnal Dulce. Din 100 grame iaurt și 100 grame făină ne-au ieșit 4 lipii potrivite, pe care le-am fript în tigaie, cu foarte puțin ulei.

 

La final am pus sosul cu puiul în fiecare lipie, le-am rulat ca pe clătite. Am acoperit cu restul de sos de roșii, cașcavalul rămas și am adăugat ceapa verde tăiata. Le-am dat la cuptor pentru 10-15 min, la 180 grade.

 

Le-am servit cu smântână și alte sosuri de prin casă.

 

Quesadilla

Una din cele mai cunoscute și rapide rețete. Fie că alegeți să faceți din legume proaspete sau preparate, este gata în câteva minute.

Ingrediente:
  • jumătate de piept de pui;
  • 4 lipii;
  • condimente: boia/chilli, sare și piper – câte o linguriță;
  • legume: ceapă (1 buc), ardei roșu (1 buc);
  • salată/rucola/spanac – depinde ce vă place sau aveți la îndemână;
  • fasole și porumb la cutie – noi folsim cam jumătate de cutie din fiecare pentru 2 porții;
  • 200 gr cașcaval ras.
Preparare:

Călim legumele și prăjim puiul, separat. În lipii adăugăm legume, pui, fasole, porumb, rucola, cașcaval. Împăturim lipia pe mijloc și o frigem în tigaia încinsă câteva minute.

Noi nu adăugăm sos în compoziție. Le servim cu diferite sosuri, guacamole, sos de roșii sau salate etc.

 

Quesadilla în Mexic, cu fasole
Quesadilla în Mexic, cu fasole
Quesadilla în Mexic
Quesadilla în Mexic

Citește și: CANCUN – 5 LUCRURI CARE NE-AU PLĂCUT

Burrito

L-am încercat o singură dată acasă, pentru că preferăm mai mult quesadilla. Dar cu siguranță vrem să încercăm și altă rețetă.

Ingrediente:
  • jumătate de piept de pui;
  • 4 lipii;
  • condimente: boia/chilli, sare și piper – câte o linguriță;
  • salată/rucola/spanac – depinde ce vă place sau aveți la îndemână;
  • fasole și porumb la cutie – noi folsim cam jumătate de cutie din fiecare pentru 2 porții;
  • 200 grame iaurt/smântână sau alt sos care vă place;
  • 200 gr cașcaval ras.
Preparare:

Am prăjit puiului și între timp am pregătim legumele. Noi am mers pe o variantă mai fresh a acestui preparat. Așa că legumele le-am pus verzi și nu gătite.

Am uns lipia cu smântână, am adăugat puiul, salată, fasole, roșii proaspete tăiate cubulețe, cașcaval ras și am împăturit bine burrito.

Apoi l-am fript foarte puțin în tigaie, cât să se topească cașcavalul din interior.

Homemade burittoHomemade buritto

Buritto în Mexic
Buritto în Mexic

Guacamole

Lipiile rapide le-am mâncat și cu un guacamole rapid și ușor de făcut. Avocado, ceapă roșie și roșii tăiate cubulețe.

Am adăugat condimente, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Și una cerveza.

Guacamole, lipii și bere

Alte preparate speficice din Mexic pe care le puteți încerca sunt fajitas, chilli con carne, guacamole (avocado, roșii și ceapă) sau tacos.

Nu suntem noi mari bucătari iscusiți, însă ne place să ne ocupăm timpul cu gătitul, să experimentăm și să așezăm mâncarea frumos 😀

Acum că v-am povestit, ne-a luat și mai tare dorul de aventura noastră din Mexic.

Rămâneți sănătoși.

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

 

2 Comments
Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins