Koh Lipe – insula paradis

Dragii noștri,

Ne pregătim să încheiem ultima zi din Koh Lipe, această insulă paradis, așa cum am simțit-o noi.

Aici zen-ul și relaxarea sunt la ele acasă aici și ne-am simțit minunat.

Koh Lipe este o insulă aflată în arhipelagul Adang-Rawi, din provincia Satun a Thailandei. Veți regăsi aici câteva lucruri pe care le-am făcut, detalii despre transport și despre mâncarea gustoasă de pe insulă.

Nouă lucruri pe care le puteți face în Koh Lipe

Explorați insula

Fiind o insulă micuță, vă puteți plimba dintr-un capăt în altul foarte ușor, în cam 30-40 de minute. Nu există mașini, cu excepția câtova de la resort-uri sau ambulanță. Localnicii au un fel de scuter cu ataș, cu care cară lucrurile de care au nevoie.

Taxi-urile sunt bărcile sau aceste scutere. Pentru 50 THB, localnicii vă duc oriunde doriți pe insulă. Iar barca costă 100 THB un drum.

Străzile sunt mai degrabă alei, umbrite de palmieri, bananieri și alte plante & flori.

Admirați răsăritul și apusul

Două dintre cele trei plaje principale de pe insulă sunt poziționate la răsărit și apus, de unde și numele acestora, Sunrise Beach și Sunset Beach.

Sunrise Beach
Sunset Beach
Pattaya Beach

Insă și de pe Pattaya Beach (cea de-a treia plajă mare) ne-am bucurat de un apus minunat într-una din seri.

Plaja care ne-a plăcut a fost Sunrise, însă pe Pattaya Beach am găsit cel mai fin nisip. Fiind zona unde ajung toate bărcile, a fost în schimb foarte aglomerată și agitată.

Plimbare pe Walking Street

Cea mai aglomerată stradă de pe insulă. Aici puteți găsi diferite localuri cu mâncare, magazine cu suveniruri, ATM-uri, farmacii, supermarket-uri, street food și o mulțime de câini și pisici simpatice.

Atmosfera este una faină, relaxată. Seara se aglomerează fiind punctul de atracție și distracție de pe insulă.

Experimentați diferite tipuri de mâncare

Nu cred că ne imaginam că pe acestă insulă există atâta diversitate culinară. Puteți încerca la fiecare masă un alt local, tradițional thailandez sau cu diferite influențe vestice, indiene etc.

În topul preferințelor noastre se află Papaya Mum, Bombay și Cafe Tropical & Elephant.

Veți găsi fructe proaspete peste tot, mango, ananas, nucă de cocos. Un alt lucru pe care cu siguranță trebuie să îl testați este înghețata de cocos cu diferite arome.

Prețurile depind de local și de felul de mâncare. Pornesc de la 70 – 100 THB, 150 THB și pot crește dacă vă gândiți la pește, fructe de mare etc. Despre mâncare revenim cu un articol dedicat, pentru că ne-a fascinat și merită toată atenția.

Relaxare & masaj

Ultimul și de fapt primul lucru cu care puteți începe. Fie că vă bucurați de peisaje, de apa turcoaz, de umbra unui palmier, masaj, insula este locul perfect pentru a vă relaxa. Vibe-ul pe care l-am simțit de la localnicii fericiti cu ceea ce au este de neegalat.

Alte lucruri pe care le puteți face: excursii pe insulele din jur, excursii până în Langkawi, Malaezia (atenție însă la VOA, dacă aveți să verificați cum se aplică la întoarcere), scufundări sau snorkelling, Yoga.

Cum ajungeți în Koh Lipe?

Insula este una micuță și destul de dificil de ajuns. Nu are aeroport, așa că singura variantă rămâne barca.

Sunt mai multe variante de ajuns aici. Fie din Krabi/Phuket, din orașul Hat Yai sau din Langkawi, Malaezia.

Noi am venit din Krabi cu un speedboat. Drumul durează teoretic aprox. 4 h. Însă pot exista și întârzieri, cum a fost în cazul nostru.

Traseul a fost următorul:

  • Transfer bus de la portul Ao nammao Pier la Klong Jirad Pier, Krabi;
  • Speed Boat din Klong Jirad Pier, Krabi până în Koh Lanta;
  • În Koh Lanta am schimbat speed boat-ul cu unul mai mare, care ne-a adus până în Koh Lipe, aproape de țărm;
  • Până la țărm am mers cu un long tail boat.

Costuri:

  • Speed Boat – Tigerline Ferry – 3600 THB/2 persoane;
  • Long Tail Boat – 50 THB/persoană;
  • Intrarea în parcul național Tarutao – 200 THB/persoană pentru 5 zile.

Cazarea

Noi am stat la Andaman Resort, pe Sunrise Beach. Locația este una faină, cu priveliște și plajă frumoasă, cu umbră și nisip alb. De data aceasta cazarea ne-am rezervat-o prin Agoda. Un punct mai puțin bun al cazării a fost micul dejun, care nu era foarte variat. În rest ne-a plăcut locația, oamenii, priveliștea și plaja.

Koh Lipe ne-a plăcut la nebunie, ne-am simțit foarte bine și plecăm cu bateriile încărcate către restul aventurii noastre asiatice. Cu siguranță veți găsi ce să faceți și nu vă veți plictisi aici.

Pregătim și restul poveștilor din Bangkok, Krabi și Phi Phi Islands. Până atunci, mergem să ne bucurăm de ultima seară pe insulă.

Salutări de pe plaja Sunrise.

Călătorii frumoase să aveți.

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins