Val d’Orcia – Călătorie prin inima Toscanei

Dragi călători,

Vă povesteam în articolul trecut despre traseul nostru clandestin prin Toscana și cum ne-am dorit să ajungem în Val d’Orcia. Zona o puteți recunoaște prin imaginile faine care o definesc.

Noi am rămas aici 3 zile, însă cred că puteam sta și o săptămână întreagă.

Podere Belvedere

Cazarea noastră, Aiole, făcea parte din micuța localitate Poggio Rosa. Aceasta este atât de micuță, încât în trecere ai impresia că sunt câteva case pe lângă drum.

Agroturisme Aiole

Castiglione d’Orcia

Cel mai apropiat orășel este Castiglione d’Orcia. Aici am descoperit micuțul centru istoric, biserica și o super gelaterie artizanală. Alt punct de maxim interes era singurul supermarket din zonă 😀

Castiglione d’Orcia
Castiglione d’Orcia

Montepuciano – Pienza – Montalcino

Într-una din zile am făcut un mic traseu între cele 3 orașe pe care ne doream să le vizităm, și anume Montepuciano, Pienza si Montalcino, fiind aproape de noi.

Pienza
Pienza

Fiecare dintre acestea are un farmec aparte. Orașele sunt tipice, cu străduțe înguste, gelaterii, suveniruri și mulți turiști curioși. Aflate pe deal, veți întâlni priveliști minunate în fiecare. Dintre toate, preferatul nostru este Pienza.

Savurați orășelele alături de un cafea, o înghețată și o porție de pappardelle al cinghiale. Despre mâncare însă vă povestim pe larg cu altă ocazie.

Cappella Madonna di Vitaleta

Ultima zi a fost dedicată relaxării, așa că ne-am bucurat de soare, priveliște și cărți.

Agroturismo Aiole

Iar la cină, am prins un apus superb peste dealurile din Toscana, la Osteria Santa Caterina. Vă recomandăm cu drag locul.

Poggio Rosa

Val d’Orcia ni s-a părut cea mai faină zonă din Toscana. Bineînțeles, fiecare are specificul ei, însă pentru noi aceasta este în fruntea listei.

Vă recomandăm să o treceți neapărat pe listă dacă plănuiți să ajungeți în Toscana.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins