Traseu de 8 zile prin Andaluzia

Dragi clandestini,

Călătorii Clandestini au ajuns a doua oară în Andaluzia. Cum Alex și Cris au descoperit deja frumusețile zonei, le călcăm și noi pe urme. Așa că, pentru o săptămână am pregătit o nouă aventură spaniolă. Suntem mega entuziasmați și abia așteptăm să vă povestim cum ni s-a părut.

Vor fi multe de spus după acest tur, așa că începem seria articolelor cu traseul pe care l-am urmat. Mai jos veți regăsi planul nostru și poate vă va fi de folos, dacă plănuiți o vizită aici.

Traseu de 8 zile prin Andaluzia

Ziua 1 – Malaga – Granada

Am ales să nu rămânem în Malaga și practic să parcurgem traseul invers din ceea ce am mai citit în documentarea noastră.

De la aeroport, am plecat direct spre cazarea din Granada.

Ziua 2 – Granada

Probabil cel mai cunoscut punct de atracție din Andaluzia este Alhambra. Din păcate, nu l-am putut vizita. Pentru că nu am reușit să luam bilete online, fiind toate epuizate până în iunie. Ne-am bucurat de zonele free de pe domeniul care înconjoară Alhambra.

Tips: Dacă vreți să ajungeți în zonă, recomandarea noastră ar fi să vă uitați de bilete pentru Alhambra cum cel puțin 3-4 luni înainte.

Ne-am continuat vizita cu cartierele Albayzin și Sacromonte, Catedrala din Granada și am luat la rând fiecare Mirador, de unde am avut de fiecare dată o altă priveliște spre Alhambra.

Apusul ne-a prins la Mirador de San Nicolas.

Găsiți recomandările pentru Granada, în articolul dedicat de aici.

Ziua 3 – Cordoba

Dimineața am plecat spre Cordona. Auzisem că orașul este unul foarte frumos și așa a și fost. Am rămas impresionați!

Pe listă am avut catedrala Mezquita – ce este o fosta moschee, Calleja de las Flores, Alcaza de los Reyes Cristianos, palatul regelui Alfonso X. De asemenea, am vizitat Palatul Viana, unde am găsit niște grădini minunate, 12 la număr.

Orașul este celebru pentru ale sale Patios (curți interioare), iar cina am luat-o într-una din acestea. Aici am avut și un spectacol de flamenco.

După apus, am plecat să vedem podul roman, care se vede foarte frumos luminat.

 

Citește și: Cordoba. Oraș vesel colorat

Ziua 4 – Sevilla

Din Cordoba am plecat spre Sevilla, unde am stat aprox 2 zile. Este unul din orașele care ne-au plăcut cel mai mult. În ciuda mulțimii de turiști.

Avem deja biletele luate pentru Palatul Real Alcazar, unde am petrecut ore bune. A doua zi am vizitat Catedrala din Sevilla, Turnul de Aur, Plaza de Espana și multe altele.

Am participat și la un Free Walking Tour, în spaniolă. Așa am descoperit multe detalii faine despre istoria orașului.

Recomandările noastre pentru ce puteți face în oraș le puteți găsi aici.

 

Ziua 5 – Sevilla – Linea de la Conception/Cadiz

Pentru a fi cât mai aproape de Gibraltar, ne-am luat o noapte de cazare în Linea de la Conception, așa că am plănuit să ajungem în oraș pe seară. Deși inițial nu voiam să ne oprim în Cadiz, am avut timp de o scurtă plimbare.

Cadiz este un orășel tare simpatic, cu o plajă lată care așteaptă căldura pentru a fi luată cu asalt.

Ziua 6 – GibraltarRonda – Marbella

Deși poate părea mult de vizitat, fiecare zi a fost destul de lejeră, în unele ne-am bucurat chiar și de cunoscuta siesta spaniolă.

Poate doar această zi s-ar încadra în varianta hardcore, care ne caracterizează.

Dis de dimineață ne-am aventurat spre urcarea rocii din Gibraltar. După multe ore de urcat-coborât, am plecat spre Ronda. Mai multe despre Ronda puteți citi aici.

 

Seara ne-am cazat în Marbella și ne-am bucurat de briza mării.

Ziua 7 – Caminito del Rey – Malaga/Juzcar, Cartajima și Molino del Hortelano

O altă provocare pentru noi a fost rezervarea vizitei pentru Caminito. Fiind deja început de sezon, noi nu am găsit bilete. Așa că am ajuns în zonă, ne-am bucurat puțin de natură.

După care ne-am făcut noi planuri pentru restul zilei. Așa am ajuns în Juzcar și Cartajima. Primul este orașul în care s-a filmat filmul Smurfs. Iar al doilea este un pueblo blanco, un sat foarte liniștit.

Inspirați de atâția măslini, ne-am gândit să facem o vizită la o micro fabrică producătoare de ulei de măsline, Molino del Hortelano. Bonusul a fost priveliștea minunată pe care am găsit-o.

 

Seara ne-am îndreptat spre Malaga, ultimul oraș de pe lista noastră.

Ziua 8 – Malaga

Ultima zi va fi dedicată relaxării. Ne-am plimbat prin oraș, am vizitat Gilbralfaro și Alcazaba.

Ne-am făcut siesta la o cafenea de specialitate recomandată de prietenii de la Cafea cu Dichis, Mia Coffee Shop, iar seara avem zborul spre casă.

Zborul

Varianta aleasă de noi a fost Wizz Air, prin Malaga. Am ales să mergem în această perioadă, tocmai pentru că aveam nevoie de cel puțin o săptămână pentru a vizita zona. Iar combinația Paște – 1 Mai a fost perfectă, cu doar 3 zile de concediu.

Transportul

Pentru a ne deplasa mai ușor, am închiriat mașină. Deși am citit despre provocările legate de parcări, am vrut să testăm pe propria piele. Și am avut tot felul de peripeții despre care vă vom povesti într-un articol dedicat.

Citește și: ÎNCHIRIEREA MAȘINII ȘI PARCĂRILE ÎN ANDALUZIA – TIPS & TRICKS

Cazarea

Ne-am cazat 2 nopți în Granada și câte una în Cordoba, Sevilla, Linea de la Conception, Marbella și Malaga. Le-am ales și în funcție de traseul nostru.

Citește și: Andaluzia. Top 5 lucruri pe care să le faci în Granada

Suntem încântați și abia așteptăm să vedem ce surprize ne rezervă această escapadă. Traseul ales este pe placul nostru, cu multe obiective de vizitat.

Vă vom ține la curent cu aventurile noastre si vom continua seria articolelor cu fiecare oraș vizitat și, bineînțeles, bugetul clandestin.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins