Închirierea mașinii și parcările în Andaluzia – tips & tricks

Dragi clandestini,

După cum vă povesteam și în articolul Traseu de 8 zile prin Andaluzia, pentru această excursie am ales să închiriem mașină.

Ne-am gândit că ne va da mai multă mobilitate și a fost o idee bună pentru noi. Mai ales pentru că ne-am mai schimbat din planurile avute de acasă.

Inchirierea mașinii în Andaluzia

Am ales să folosim site-ul Goldcar. Site-ul este unul prietenos. Am analizat puțin ofertele, iar în ziua în care am inchiriat-o, am avut și o ofertă bună + un șofer adițional gratuit.

Prețul a fost de 150 euro, pentru 7 zile, cu asigurare completă în caz de daune. În Sevilla ne-am trezit cu o zgârietură destul de urâtă, care a fost acoperită de această asigurare.

Actele sunt scanate cu telefonul. În mod normal ar fi trebuit să mergem direct către ridicarea mașinii. Însă am primit un email în care ne spuneau că va fi necesar să trecem mai întâi pe la ghișeul lor din aeroport.

Ridicarea mașinii a fost făcută din parcarea aeroportului, nivel -2. Am urmărit semnele spre Goldcar. Noi am avut un Pegeout 208 nou.

Traseul

Șoselele din această zonă din Spania ni s-au părut impresionante. Nu prea avem ce să reproșăm. Drumul a fost impecabil. Chiar dacă am ales să urcăm până la cel mai micuț sătuc din vârf de munte.

Iar podurile lor sunt minuntate, le veți regăsi în imaginile de mai jos.

Noi am parcurs aprox. 1200 km în 8 zile. Litrul de motorină a fost de aproximativ 1,3 Euro (preț Aprilie 2019).

Sunt destul de intuitive ieșirile și schimbările între drumurile naționale.

Puteți evita drumurile cu taxă, dacă doriți. Acestea sunt mai frecvente în zona de sud. Noi am plătit pentru Sevilla – Cadiz (7,45 euro) și Cadiz – Malaga (2 euro). În celelalte zone nu am întâlnit stații de taxare.

 

 

 

Parcările

Am citit destul de mult despre parcări. Și cu toate acestea tot am avut emoții în fiecare oraș mai mare. Puteți opta pentru cazări cu parcări, însă cele mai multe sunt cu plată.

De exemplu, în Granada am plătit 9 Euro, pentru că cei de la cazare aveau un deal cu parcarea. Altfel era 21 Euro pe zi. Însă nu era o parcare din centru.

În Cordoba am plătit 15 Euro/zi în parcarea hotelului.

Sevilla a fost orașul în care am avut noroc și am parcat pe un loc free.

În restul orașelor am optat pentru parcări publice, iar prețul diferă în funcție de proximitatea parcării de centru și poate fi între 15 și 25 Euro pe zi.

Cum în Cadiz ne-am oprit puțin, am ales o parcare fix lângă plajă și am plătit 2,9 Euro. Iar în Ronda am plătit 5,75 pentru 4 ore.

Pentru Malaga, am ales parcarea Alcazaba, iar lângă era și parcarea Cervantes (mai ieftină din ce am auzit), lângă piața Mercet.

Citește și: Traseu de 8 zile prin Andaluzia

În ziua în care am vizitat Gibraltar-ul, am parcat în Linea de la Conception. Pentru aproximativ 6 ore am plătit 8,75 euro. Sunt mai multe parcări fix înainte de graniță, așa că vedeți care este prețul pe oră la fiecare. Noi am parcat aici (PARKING Continental Cadiz Alcaidesa Marina).

Și am avut și un super view în parcare 🙂

Sperăm să vă fie de folos și să aveți o călătorie fără incidente!

Vă vom ține la curent cu aventurile noastre si vom continua seria articolelor cu fiecare oraș vizitat și, bineînțeles, bugetul clandestin.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins