Keukenhof – Grădina colorată de lângă Amsterdam

Dragi călători,

Primavara este sezonul nostru preferat. Totul reînvie la viață, este vremea perfectă pentru călătorii, iar natura înflorește.

Keukenhof este unul din locurile în primavara se simte și se vede cel mai bine. De asemenea, este locul în care am ajunge în fiecare început de an.

Denumit și Grădina Europei, Keukenhof este cea mai mare gradină de flori din lume și se află în orașul Lisse, aflat între Amsterdam și Haga.

Parcul apărut în 1949, are peste 32 de hectare, 7 milioane de bulbi, peste 800 de tipuri de lalele și este cel mai fotografiat parc din lume.

Cum ajungem?

Pentru a ajunge la Keukenhof, noi am ales varianta autobuz, cu plecare de la Amsterdam Schiphol.

Linia de autobuz a fost Arriva Bus, iar drumul a durat aprox. 30 de minute.

Există și alte zone din care puteți lua autobuzul: Haarlem, Hoofddorp sau Leiden.

În Amsterdam puteți ajunge cu zbor direct (Tarom sau KLM) sau cu escală prin Bruxelles sau Eindhoven (Wizz Air, Blue Air sau Ryanair).

Cât costă intrarea?

Noi am ales Combi Ticket, transport dus-întors și intrare. Anul acesta costul este 25 Euro.

Keukenhof este deschis din 21 Martie până la 19 Mai. În Aprilie este perioada cea mai aglomerată, însă și cea mai frumoasă. Partea bună este că încă mai erau flori îmbobocite, așa că dacă urmează să mergeți, veți avea de ce să vă bucurați.

Alocați câteva ore dacă vreți să vedeți de îndelete toată zona și dacă vreți să intrați și în clădirile tematice cu Flower Show, Orhidee sau Orange Nassau.

De asemenea, în funcție de perioada în care veți ajunge, puteți participa la diferite evenimente:

Citește și: Aventura clandestină în Olanda – Traseu de 6 zile

Puteți lega vizita și de King’s Day. După cum probabil știți, pe 27 Aprilie, Amsterdam-ul se îmbracă în portocaliu și sărbătorește King’s Day – Ziua Regelui, eveniment care are loc anual, începând cu 2014.

Evenimentul reușește să strângă anual peste 700.000 de vizitatori, care se îmbracă în portocaliu și iau parte la cea mai mare petrecere, oriunde s-ar afla, pe canale, parcuri, străzi și piețe. Aceștia au parte de muzică, petreceri și alte surprize. Cei care participă se îmbracă în diferite costumații amuzante, își vopsesc părul portocaliu și beau băuturi portocalii.

Pentru copii se organizează diferite activități în Vondelpark, concursuri, activități sportive etc. Iar cei mari, pot găsi în diferite locuri, piețe unde pot vinde sau cumpăra diferite lucruri second-hand.

Nu rămâne decât să vă stabiliți următoarea escapadă 🙂

Călătorii frumoase să aveți în continuare!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins