10 lucruri pe care le-am încercat în Langkawi, Malaezia

Dragi călători,

După experiența de pe insulă, ne-am gândit să împărtășim cu voi aventurile noastre din Langkawi, Malaezia.

Langkawi este un arhipelag format din 99 de insule, aflat în partea de vest a Malaeziei. Prima impresie a fost ca este un loc mult mai sălbatic față de alte experiențe ale noastre, însă un loc sigur și numai bun de explorat.

Oamenii sunt prietenoși, ne-au ajutat de fiecare dată când am părut că nu știm încotro să o luăm. Ni s-a părut un loc sigur, ne-am plimbat atât pe jos, cât și cu scuterul. Singura grijă a fost să nu deranjăm maimuțele, pe care le puteam găsi la orice pas.

Pentru că sunt multe de spus, începem o serie de articole despre cele 2 săptămâni petrecute în Asia. Astăzi trecem pe scurt prin cele 10 lucruri pe care le-am încercat noi pe insulă.

10 lucruri pe care le-am încercat în Langkawi

1. Island Hopping

Pentru că ne doream să vedem și alte insule, am ales un tur cu barca. Turul pornea dintr-un port micuț de lângă Pantai Tengah. Barca urma să fie porția noastră de adrenalină din ziua respectivă, având în vedere viteza cu care am mers.

Am vizitat 3 insule, cu oprire pe 2 dintre ele.

Prima oprire a fost pe insula Pregnant Maiden, unde ne-am plimbat timp de o oră print-un parc natural, înconjurați de maimuțe.

Numele vine de la forma pe care o are insula, ce se aseamănă cu o femeie însărcinată. În mijlocul insulei se află un lac cu același nume. Legenda spune că aici s-au îndrăgostit 2 localnici. De asemenea, legenda amintește faptul că fetele care înoată în acest lac au sanșa de a rămâne însărcinate curând.

Următoarea insulă a fost cea unde am văzut foarte mulți vulturi. Vulturul este emblema Langkawi. În Kuah am putut vedea Eagle Sqare, un vultur imens care veghează asupra orașului.

Ultima oprire a fost pe insula Beras Basah. Aici ne-am bucurat de priveliștea plajei sălbatice, de culoarea apei și de o baie binemeritată.

Cost: 60 RM/persoană, 3,5 ore

2. Plimbare cu scuterul pe insulă

Pentru a intra mai mult în spiritul insulei, am închiriat un scuter pentru 2 zile. Pe insulă nu există transport în comun. Singurele variante fiind taxiul, închirierea unei mașini sau a unui scuter. Atenție însă, se merge pe partea stângă 🙂

A fost o experiență faină, insula are și părți muntoase, așa că am avut parte și de câteva serpentine.

Cost: 23 RM/zi + asigurare 15 RM

3. Apus pe plajă

Poate una din activitățile preferate de pe insula, a fost urmărirea apusului. În fiecare seară căutam câte un loc pentru a prinde un apus și mai frumos ca ultimul văzut. Cel mai fain ni s-a părut în ultima seară pe insulă, când, datorită refluxului, am ajuns într-un loc pustiu. Acolo ne-am bucurat de spectacolul de mai jos.

4. Cable Car

Insula beneficiază de nenumărate atracții turistice, printre care se numără și următoarele 3 pe care le-am încercat și noi.

Cable Car oferă o panoramă 360 și puteți admira Langkawi, jungla din jur, dar și alte insule din arhipelag. Plecarea se face de la baza muntelui Machincang, până la stația intermediară.

Aici ne-am plimbat pe platformele create și ne-am bucurat de peisaj de la înălțime. Călătoria a continuat către ultima stație, de unde puteam ajunge la Sky Bridge.

La baza acestuia se află și alte experiențe faine, precum SkyRex, SkyDome și Muzeul 3D sau 6D. Intrarea se face pe intervale orare, așa că ne-am bucurat de experiențe cât timp am așteptat să treacă timpul până la îmbarcarea în telecabină.

Cost: 55 RM/persoană (Sky Cab, SkyRex, SkyDome și Muzeul 3D)

Tips: Verificați pe site-ul lor dacă puteți urca cu Cable Car. Acesta depinde de vânt, dar poate fi închis în anumite perioade ale anului sau de sărbătorile locale.

5. Sky Bridge

Poate imaginea cea mai întâlnită atunci când ne documentam pentru călătoria noastră și una dintre experiențele pline de adrenalină de pe insulă.

Podul suspendat, dar și curbat are un singur picior de susținere, poate acomoda peste 250 de persoane. Aici se poate ajunge doar cu Cable Car, de la a doua stație a acestuia. Drumul până la pod se poate face pe scări sau cu un funicular cu geam în podea.

Priveliștea este una minunată, oriunde v-ați uita.

Cost: 5 RM (pe scări) sau 15 RM (cu un fel de funicular)

6. Oriental Village

De aici se face plecarea spre Cable Car. Așa cum am menționat mai sus, timpul de așteptare l-am petrecut prin Oriental Village și am intrat la SkyRex, SkyDome și Muzeul 3D. Acestea sunt incluse în biletul pentru Cable Car, în funcție de pachetul pentru care optați.

 

7. Seven Wells and Waterfall

În apropiere de Oriental Village și Cable Car se află și baza de la care se pleacă spre Seven Wells.

Drumul este destul de greu, mai ales dacă este foarte cald afară. Până la Seven Wells, sunt peste 600 de trepte, în pantă. Drumul este relativ acoperit de copaci și sunt multe locuri unde puteți face un popas. Atenție, bineînțeles la maimuțele din jur, care fură tot ce prind.

Undeva la jumătatea drumului, dacă o veți lua la stânga, veți descoperi Cascada ce se formează cu apa din Seven Wells.

Cost: Free, însă cu ceva sudoare de la urcare

8. Eagle Sqare

Celebrul vultur se află în orașul Kuah. Cazați în Pantai Tendah, am parcurs distanța cam într-o oră, pe scuter. Este fain, însă nu am spune că ne-a impresionat, poate și datorită multitudinii de turiști ce roiau în jurul lui pentru poza perfectă.

9. Pantai Cenang Beach

Aflat la aproximativ 2 km de Pantai Tendah, unde eram noi cazați, Pantai Cenang este partea de insulă mult mai animată și plină de atracții. Aici se află și Underwater World, multe restaurante, hoteluri.

Plaja publică cu același nume atrage foarte mulți turiști, din toate colțurile lumii. Noi, de exemplu, ne-am întâlnit cu un cuplu din Croația.

 

10. Laman Padi

Laman Padi este gradina unde puteți vedea cum crește orezul. Ne-am fi dorit să fie și cineva care să ne povestească mai multe, însă locul pare că funcționează doar prin restaurantul din interior. Când am ajuns noi, era închis pentru un eveniment privat, așa că ne-am bucurat doar de o plimbare prin grădina de orez.

Infinity pool

Un alt lucru care ne-a plăcut, deși îl puteți găsi cam oriunde, a fost priveliștea din infinity.

Insula oferă numeroase alte atracții. Printre acestea puteți ajunge la Underwater World, Gunung Raya (cel mai înalt vârf al insulei), Wildlife Park, Payar Marine Park (unde puteți face snorkeling). Mai multe despre Langwaki puteți citi și aici.

Cred că cel mai important este să vă setați ceea ce vreți să vedeți, în funcție de perioada pe care o petreceți pe insulă. Noi am stat 7 nopți și am ales cele 10 lucruri în funcție de ceea ce ne place să facem.

Revenim și cu alte povești atât din Langkawi, cât și din Singapore cât de curând. Așa că stay tuned.

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins