Buget de călător pe Coasta de Azur

Dragi clandestini,

Bugetul este întotdeauna unul din lucrurile care ne împiedică să vizităm un loc nou pe lună 🙂 Însă, de multe ori, putem să îl înfluențăm dacă ne facem un plan de bătaie. Așa că în continuare veți găsi câteva sfaturi pentru o călătorie pe de 4 zile pe Coasta de Azur.

1. Transportul

Noi am zburat cu Wizz Air și pentru că ne-am hotărât destul de târziu pentru noi (cam cu o lună și jumătate înainte) biletul a fost aproximativ 100 euro de persoană, fără bagaj de cală.

După ce veți ateriza, aveți 2 variante pentru a ajunge în oraș:

  • Autobuzele 98 și 99 care merg spre gară sau spre centru și plătiți 6 euro pe un drum;
  • Autobuzul 23, pentru care trebuie să ajungeți în zona terminalului 1 (Wizz Air pleacă de la terminalul 2) și veți plăti 1,5 euro pe o călătorie.

Deplasarea între orașele de pe Coastă o puteți face cu trenul sau cu autobuzul. De exemplu spre Monaco am ales trenul și am plătit 3,8 euro dus, iar spre Saint Paul de Vence am mers cu autobuzul 100, am plătit 1,5 euro și am făcut aproximativ o oră. În Monte Carlo autobuzele sunt gratuite.

2. Cazarea

Noi am ales varianta Booking, însă am găsit variante bune și pe Airbnb. Pentru că am fost 4 persoane, am închiriat un apartament de 2 camere. Cazarea a fost super bine poziționată, la 10 minute de gară și de centrul vechi. Așa am ajuns să plătim aproximativ 25 euro de persoană pe noapte.

Faptul că ne-am cazat în Nisa ne-a ajutat să ne deplasăm rapid către alte orașe de pe Coastă.

3. Mâncarea

În afară de proximitatea apartamentului în care am stat față de gară și de centru, acesta era fix la parterul lui Carrefour. Așa că ne-am aprovizonat pentru un mic dejun franțuzesc, iar în unele seri cina ne-am pregătit-o singuri.

În rest, în oraș puteam opta pentru varianta de meniu. Meniurile aveau prețuri între 15 și 25 euro și depindeau de numărul felurilor de mâncare, dar și poziționarea restaurantului.

Veți găsi la tot pasul o boulangerie, unde vă puteți bucura de patiseria gustoasă specifică. Aici prețurile pornesc de la 1-2 euro pentru un croissant, pain au chocolat sau macarons. Lucrurile sunt diferite în Monaco, așa că acolo pregătiți de la 3-4 euro în sus pentru o gustare.

Citește și: 4 Zile pe Coasta de Azur

4. Obiectivele turistice și suvenirurile

Alte lucruri care pot influența bugetul sunt intrările la obiectivele turistice și, bineînțeles, suvenirurile.

De data aceasta am ales să ne bucurăm de zonă fără să vizităm muzee și palate, așa că din acest punct de vedere am făcut o economie. Asta și pentru că eram cu un junior după noi.

Ne-am bucurat de plimbări prin centrul istoric, pe Promenade des Anglais, de priveliștea de pe colina castelului. Aici puteți urca pe scări sau cu ascensorul.

Însă am compensat în zona de suveniruri. Nu sunt cele mai ieftine, iar dacă discutăm despre vin și brânză, cu atât mai puțin. Magneții porneau de la 3 euro, diferite combinații de cadouri erau între 5 si 15 euro.

Suntem de părere că putem să avem o escapadă frumoasă și cu un buget rezonabil, dacă îl planificăm și stabilim ceea ce vrem să facem și care este bugetul maxim în care dorim să ne încadrăm.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins