Alberobello, Locorotondo și Martina Franca – 3 orașe de poveste

Dragii noști,

Revenim cu povești din Puglia, și anume despre următoarele trei orașe vizitate de noi, Alberobello, Locorotondo și Martina Franca.

Alberobello

Aici veți regăsi celebrele case trulli sau trullo, la singular, care au fost incluse în patrimoniul UNESCO în 1996. Fiecare are câte un desen pe acoperiș, cu o semnificație mistică și fiecare însemnând altceva.

Drumul din Bari Centrale până în Alberobello durează în mod normal 1,5 h. Însă pentru noi a durat două ore, trenul având întârzieri cam în fiecare stație.

Trenurile sunt operate de o companie privată, Ferrovie del Sud Est, costă 4,9 Euro pe segment. Întârzierile apar și datorită faptului că circulă pe aceeași linie și este necesar să se aștepte în stații.

Pentru a ajunge la acest peron, mergeți tot în gara centrală din Bari, la ultimul peron (peronul 10). Veți găsi și un indicator cu Ferrovie del Sud Est.

O dată ajunși în oraș, ne-am lăsat pierduți pe străduțe. O parte din case sunt în continuare locuite, unele sunt locuri numai bune de găsit suveniruri sau de savurat un panini.

De asemenea, vă puteți și caza într-o astfel de căsuță.

CITEȘTE ȘI: Experiența noastră din regiunea Puglia, Italia.

   

   

Locorotondo

Următorul oraș a fost mai mult de trecere, citisem că este foarte simpatic, așa că ne-am hotărât să îl vedem. Și nu regretăm. Biletul a fost 1,1 Euro, iar drumul rapid, aprox. 10 minute.

Am descoperit un oraș foarte liniștit, mic și puțin vizitat de turiști. Bonus, o priveliște minunată, ce ne-a dus puțin cu gândul la Toscana.

      

Martina Franca

Am ajuns rapid (aprox. 10 minute și 1,1 Euro) și în cel ce urma să fie ultimul oraș de pe listă din această zi.

Inițial am vrut să plecăm de aici către Ostuni, însă fără legătură directă de tren, doar autobuz. Pe care noi l-am ratat.
Așa că am ales să ne bucurăm de oraș, iar Ostuni l-am vizitat ziua următoare.

Am descoperit o super gelaterie, unde abia dacă ne-am putut hotărâ ce arome să alegem.

      

Drumul spre Bari a durat în jur de două ore, iar când am ajuns am mers direct către Ristorante Borgo Antico, recomandat de la o prietenă clandestină (căreia îi mulțumim), unde am savurat două super porții de antipasto și pizza casei.

   

Biletul spre Bari a cotat 5,60 Euro și a fost operat de acceași companie ca cea până în Alberobello, de data aceasta fără prea mari întârzieri 🙂

CITEȘTE ȘI: O ZI ÎN POLIGNANO A MARE ȘI MONOPOLI.

Vă suntem datori și cu poveștile din Ostuni și Matera, orașele care ne-au plăcut cel mai mult. Promitem să revenim curând cu ele, așa că rămâneți aproape.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins