O zi în Polignano a Mare și Monopoli

Dragi clandestini,

Continuăm seria articolelor despre aventura de săptămâna trecută cu Polignano a Mare și Monopoli. Așa cum vă povesteam și zilele trecute în articolul Experiența noastră din regiunea Puglia, Italia, prima zi a fost dedicată acestor două orașe.

Polignano a Mare

Transport

Drumul cu trenul dintre Bari Centrale și Polignano a Mare durează 30 de minute, iar prețul biletului cu Tren Italia este de 2,5 Euro. Orașul este unul destul de mic, însă foarte cochet și simpatic.

Centrul vechi este asemănător cu celelalte orașe din zonă, străduțe înguste, case pline cu flori, balcoane dichisite și un punct de belvedere în care am găsit și o terasă, unde am putut savura o cafea bună.

    

O altă descoperire au fost cazările B&B, potrivite pentru o lună de miere sau aniversare, alături de persoana dragă. Balcoanele acestora sunt fix deasupra mării. Imaginați-vă un mic dejun aici 🙂

Citește și: Alberobello, Locorotondo și Martina Franca – 3 orașe de poveste.

Aici s-a născut și Domenico Modugno. cântărețul italian pe care sigur îl știți după melodia Volare.

Monopoli

Ne-am continuat drumul cu trenul pentru încă 10-15 minute și pentru doar 1,1 Euro. O dată ajunși, ne-am lăsat din nou pierduți pe străduțe, până când ne-am așezat la una dintre terasele din centrul istoric.

Cina am luat-o la restaurantul Piazzetta 10.

      

   

După cină am continuat plimbarea și am admirat apusul.

După așa o zi, am plecat fericiți spre cazare. Chiar dacă nu ne-am putut bucura de soare și plajă în Polignano, așa cum plănuisem, ne-a plăcut faptul că am reușit totuși să descoperim și acest oraș.

Drumul spre Bari a durat în jur de 40 minute, iar biletul de tren a fost 3,2 Euro de persoană.

Nu ne-a mai rămas decât să ne odihnim, pentru că în următoarea zi aveam plănuit să ajungem în alte orașe superbe din această regiune.

Revenim și cu descrierile celorlalte zile, așa că stay tunned!

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins