Experiența noastră în Cancun, Mexic

Hola amigos clandestinos,

Schimbăm puțin limba, nu că în Miami nu am fi vorbit mai mult în spaniolă, decât în engleză, însă pentru că vrem să vă povestim despre super experiența noastră din Cancun, Mexic.

După cum ați văzut pe Facebook, am plecat de acasă și am schimbat pentru 17 zile continentul, cu destinațiile Miami-Cancun-New York-Lisabona-București, iar pentru Cancun am alocat cele mai multe zile, dorind să ne bucurăm de vară în plină iarnă. Și a meritat din plin, după cum vă vom povesti mai jos.

Pentru cele 8 zile petrecute în Cancun am vrut să îmbinăm plaja și relaxarea cu descoperirea acestei țări frumoase, așa că ne-am ales câteva lucruri și locuri de văzut.

Ce am vizitat

Chichen Itza

Fostul oraș maiaș este unul dintre cele mai populare din Mexic, dar și una dintre cele mai mari așezări maiașe, vizitat de mii de turiști zilnic. Îl veți întâlni pe mare parte dintre suvenirurile de acolo, este considerat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii și este protejat de UNESCO. Fiind relativ aproape de acesta, ne-am spus că nu putem să nu îl vizităm. Acesta se întinde pe cel puțin 5 km pătrați. Cea mai impunătoare structură este templul lui Kukulkan, căreia i se alătură curtea unde se avea loc jocul cu mingea, pe pereții căreia se află imortalizate scene din acest joc, precum și ritualurile de decapitare ce urmau după acest joc.

Tips:

1. Noi am închiriat mașină pentru a putea vedea cât mai multe și pentru a nu depinde de tururile locale. Însă dacă alegeți un tur organizat, aveți grijă de unde îl luați, să fie real și nu plătiți primul preț, puteți negocia cu ei. Noi am discutat cu unul dintre cei care organizau tururi și în final ne-a oferit un pret de 65 dolari americani/persoană pentru excursia la Chichen Itza, care includea drumul dus-întors, gustări, apă, intrarea și o vizită în orașul Valladoid. Iar prețul inițial a fost de 119 dolari americani.

2. Luați cu voi apă și pălărie/șapcă sau în funcție de vreme, o pelerină de ploaie. Noi am prins o vreme numai bună de vizitat, nu a fost cald și nici nu a plouat, deși a fost înnorat. Însă localnicii speculează fiecare ocazie și așa puteți ajunge să dați pe unul din lucrurile menționate de n ori mai mult decât ar fi în mod normal.

Preț: 242 pesos, prețul este pentru luna decembrie 2017. Puteți plăti în pesos sau cu cardul, nu cu dolari americani.

Ruinele din Tulum

Acestea sunt și cele care ne-au plăcut cel mai mult, mult mai liniștit peisajul, față de Chichen Itza. La 130 km de Cancun, aflate lângă Marea Caraibelor, acestea vă vor oferi în afară de porția de istorie maiașă și niște priveliști minunate. După ce vizitați complexul, puteți alege să mergeți la plajă fix acolo sau la plaja Maya, aflată în apropiere, care ne-a plăcut la nebunie. Puțin mai sălbatică față de celelalte pe care le-am întâlnit, foarte liniștită și mult prea frumoasă. Dacă nu ne credeți, uitați-vă la pozele de mai jos.

Preț: 70 pesos de persoană

Ruinele din Tulum
Maya Beach
Plaja Maya
Playa Maya
Ruinele El Rey

Aflate chiar în zona hotelieră din Cancun, acestea nu sunt atât de extinse precum cele de mai sus, însă sunt compuse din 47 de structuri mai mici, vechi de 500-700 ani și reprezintă rămășițele unui fost sat pescăresc.

Preț: 47 pesos de persoană

El Rey
Maya Museum

Aflat tot în zona hotelieră din Cancun, muzeul prezintă peste 350 de exponate care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine cultura maiașă. După ce vizitați cele 2 zone din muzeu, puteți merge să vedeți o altă așezare maiașă, aflată în curtea muzeului.

Preț: 57 pesos de persoană

Isla Mujeres

Una din zile am alocat-o pentru a merge pe această insulă. Există mai multe locuri de unde puteți lua ferry, fie din zona hotelieră, fie din porturile Juarez sau Punta Sam. Pentru acestea două din urmă, trebuie să ajungeți în oraș, cu unul din autobuzele care trec prin zona hotelieră. Noi am luat R1, iar o călătorie până aproape de centru a fost 12 pesos de persoană. Iar până în Puerto Juarez am ales să mergem cu colectivo, un fel de maxi-taxi local, unde biletul este 9 pesos de persoană/cursă. O experiență autentică. Pe ferry noi am dat 360 pesos, pentru că am ales să ne întoarcem direct în zona hotelieră, știind că vrem să revenim seara, după apus și să nu fie nevoie să schimbăm atâtea mijloace de transport.

O dată ajunși pe insulă și după ce am trecut de zona aglomerată, ne-am bucurat de plajă. Aici aveți 2 opțiuni, fie celebra plajă Playa Norte, fie cea centrală și mult mai liniștită.

Dacă mai peste tot am putut sta fără să ne luăm sezlong, la Playa Norte, majoritatea erau doar cu sezlong, rămânând puține variante free.

De asemenea, pentru a putea vedea toată insula, puteți închiria mașinuțe de golf cu care să vă plimbați.

Aici am prins un apus superb și vă recomandăm să rămâneți să îl admirați, pentru că aveți variante de ferry cu care vă puteți întoarce la cazare.

Centru Isla Mujeres

Alte plaje din Cancun

În afară de plajele de lângă hoteluri, puteți alege să mergeți pe una din plajele publice, precum Playa Delfines sau Playa Tortugas. Noi le-am “vizitat” pe ambele, iar preferata noastră rămâne plaja Delfinilor. Ambele sunt gratuite și liniștite.

Playa Delfines
Playa Tortugas

Alte tips&tricks din experiența noastră:

  • Încă de la primul contact din aeroport, când am ajuns, am fost întrebați dacă avem nevoie de transport până în oraș. O mare de oameni ne întreba același lucru, însă sfatul este să mergeți mai departe, către transportul în comun sau către închirierea de mașini și să nu vă lăsați influentați. Nu este recomandat pentru că sunt mult mai scumpi față de ce v-ați dori de fapt. La fel ni s-a întâmplat cam peste tot, la ferry, la magazine, suveniruri etc. Nu sunt agresivi, însă dacă intrați în vorbă cu ei, scapați cam greu sau după o oră, cum am pățit-o și noi în prima zi. Le puteți răspunde frumos: No, gracias!
  • Puteți plăti în foarte multe locuri direct in dolari americani. Majoritatea cursurilor sunt destul de bune, însă veți găsi și locuri unde aveți nevoie de pesos, așa că sfatul nostru este să aveți și cash. Și plata cu cardul este destul de extinsă.
  • Tips-ul poate fi inclus sau nu pe nota finală și începe de la 18%, foarte rar am întâlnit 15%. Ca și în Miami, o parte din salariul celor cu care vă veți întâlni vine din acest bacșiș, așa că dacă puteți, fiți darnici.
CITEȘTE ȘI: Ce să vizitați în 4 zile în Miami
  • Iguana este animalul cel mai des întâlnit. Nu aveți de ce să vă temeți, nu atacă, însă nu este recomandat nici să le hrăniți.
  • Luați de acasă protecție solară. Acolo va fi mult mai scumpă, însă și foarte necesară. Este utilă și atunci când nu sunteți la plajă, pentru că soarele este puternic.
  • Nu plecați de la hotel fară apă. Este mult mai cald chiar și la 25 de grade și este important să fiți hidratați. Ei spun că apa de robinet nu este potabilă, așa că i-am crezut pe cuvânt.
  • Dacă veți închiria mașină, respectați limitele, chiar dacă nu sunt așa prietenoase și fluctuează foarte des. Astfel nu va trebui să discutați cu un amigo de la policia 🙂 De asemenea, în afara orașelor, benzinăriile nu sunt prea întâlnite, așa că plecați la drum cu grijă și cu un full la mașină.

Vă mai lăsăm câteva poze care să vă încânte și ne apucăm să revizum și cele 4 zile petrecute în New York, așa că stay tuned!

Dacă v-a plăcut acest articol, ajutați-ne cu un share ?. Pentru întrebări, comentarii, nelămuriri, ne puteți lăsa un comentariu sau mesaj, și răspundem cât repede putem.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Cancun

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins