Ce să vizitați în 4 zile, în Miami

Dragi clandestini,

Salutări din însorita Florida, supranumit statul soarelui. Tocmai am încheiat 4 zile de plimbat și lenevit la soare în Miami, așa că ne-am gândit să împărtășim cu voi câteva din lucrurile pe care le puteți acoperi în 4 zile de stat în Miami.

Pe oricine ai întreba, atunci când spui Miami, spui Miami Beach, iar când spui Miami Beach, spui South Beach. Acesta este miezul orașului, locul unde găsești cele mai hip hoteluri și restaurante, un cartier întreg în stilul Art Deco, faimosul Ocean Drive, împreună cu locul unde a fost asasinat Gianni Versace în 1997 și bineînțeles plaja din South Beach.

Dar pe lângă Souch Beach, orașul are multe alte locuri de descoperit, așa că iată cum le poți vedea pe majoritatea în 4 zile.

ZIUA 1 – Key Biscayne

Distanțele între punctele de interes sunt destul de mari în Miami, la fel ca în orice alt loc S.U.A, așa că folosirea mijloacelor de transport în comun este crucială, mai ales că temperaturile sunt foarte ridicate și umiditatea mare, iar toate autobuzele și trenurile beneficiază de aer condiționat. La un moment dat ne simțeam ca la Polul Nord, atât de frig era în interior.

Recomandarea noastră este să luați un abonament de o zi de la automatele de bilete, acesta costa 5.65$ , față de o călătorie care costă 2.25$. Doar în drumul dus până la Key Biscayne abonamentul își scoate banii.

Așadar, de oriunde sunteți cazați, trebuie să ajungeți la Brickell Station, de unde vă urcați în autobuzul de pe linia B, care vă va duce în Key Biscayne.

Aici fie puteți să coborâți în Centrul Key Biscayne și vizitați plajele din zonă, fie mergeți cu autobuzul până la capăt, unde este intrarea în parcul național Bill Baggs. De acolo sunt aproximativ 2.5 km de mers pe jos până la Cape Florida, unde găsiți și faimosul far al insulei, inaugurat în 1825.

Farul se poate vizita în orice zi, mai puțin marți și miercuri, de la ora 10 și ora 13, când sunt tururi gratuite organizate.

ZIUA 2 – Gator Park (Everglades)

Ca să puteți acoperi cât mai multe, în cât mai puțin timp, recomandarea noastră este să luați câteva tururi. O combinație de Gator Park, Tur Hop on – Hop off al orașului și plimbare cu barca pe lângă insulele din Miami, poate ajunge la 100$/pers, dar merită cu siguranță deoarece economisiți foarte mult timp. Puteți întreba la orice ghișeu al MiamiDoubleDecker.com

La Gator Park o să aveți ocazia să vă plimbați cu un airboat, prin parcul național Everglades și să vedeți aligatori în mediul natural, iar pentru fanii serialelor CSI Miami sau Dexter, să vedeți scene similare cu cele din serialele favorite. La final, o să aveți ocazia să asistaați și la un prezentare legat de diferențele între aligatori și crocodili.

 

ZIUA 3 – South Beach, Downtown, Coral Gables, Coconut Grove, Little Havana, Bayside, Miami Port

Dacă vă luați o excursie cu autobuzul Hop-on – Hop-off și plimbare cu barca, o să puteți vedea într-o zi de pe un autobuz double decker, Souch Beach, centrul orașului Miami, treceți prin Coconut Grove, cartierul faimosului Clark Gable, vedeți prin cartierul din coral al Miami, Coral Gables, opriți în cartierul cubanez Little Havana unde găsiți trabucuri originale, ajungeți în Key Biscayne, iar în final ajungeți în portul Miami, la Bayside Mall, de unde începe excursia cu barca.

Tot drumul este presărat cu imagini spectaculoase și informații foarte interesante de la ghid. Nu uitați să lăsați bacșiș, majoritatea celor care lucreză în turism trăiesc din bacșiș.

Dacă alegeți plimbarea cu barca, o să aveți ocazia să treceți pe lângă câteva din insulele orașului, care adăpostesc casele câtorva din superstarurilor de muzică sau film din lume, precum Shakira, Matt Damon, Julio Iglesias, inventatorul Viagra și mulți, mulți alții.

ZIUA 4 – South Beach, cartierul Art Deco, Lincoln Road

Dacă tot ați ajuns în Miami, e un must să rămâneți la plajă în Souch Beach, după care să ieșiți la plimbare pe Ocean Drive, unde puteți vedea clădirile frumoase în stil Art Deco, locul unde a fost asasinat Gianni Versace și multe locații, hoteluri, restaurante. La capătul Ocean Drive sunteți aproape de Lincoln Road, punctul 0 pentru cumpărături și restaurante.

Printre altele găsiți aici Victoria’s Secret, H&M, ZARA, Apple Store și multe altele.

Câteva lucruri bine de știut în Miami, sunt că în South Beach există transport gratuit pe toată insula. Trei linii, mov, albastru și portocaliu acoperă cam toată suprafața insulei.

Nu sunt foarte multe autobuze însă și le prinzi destul de greu, dar dacă totuși dați de ele merită să profitați.

Un alt transport gratuit este cu Metromover. Un fel de metrou ușor care acoperă mare parte din centrul orașului.

Iar dacă ajungeți în South Beach și căutați un loc cu mâncare bună trebuie neapărat să încercați coastele de porc cu sos Jack Daniels, de la TGI Fridays, sunt demențiale.

Evitați să vă aruncați la primele terase pe care le găsiți în South Beach, care vă oferă „Happy Hour”. Happy Hour e tot timpul la ei, iar prețurile sunt piperate.

CITEȘTE ȘI: 10 Aplicații care depășesc barierele de comunicare în călătorii.

Dacă v-a plăcut acest articol, ajutați-ne cu un share ?. Pentru întrebări, comentarii, nelămuriri, ne puteți lăsa un comentariu sau mesaj, și răspundem cât repede putem.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins