Cum să pregătiți un weekend de Formula 1 la Hungaroring

Dragi clandestini,

Weekend-ul trecut, 28-30 Iulie, am fost la Budapesta pentru Marele premiu de Formula 1, de la Hungaroring. A fost un weekend fain, cu multă adrenalină, soare din belșug și motoare turate la maxim, pe care îl recomandăm oricărui fan al sporturilor cu motor.

Un weekend în care ne-am văzut visul din copilărie cu ochii, dar în care ne-am bucurat și de o sesiune de plajă neanticipată.

Cum ne-am distrat pe parcursul acestui weekend, citiți în rândurile de mai jos.

Cum am ajuns acolo?

În primul rând pentru biletele la cursă vă recomandăm să le cumpărați cu mult timp înainte, astfel încât să vă puteți bucura de prețuri avantajoase în regim early-bird. Pentru biletele puteți consulta site-ul F1 tickets.

Că sa ajungeți acolo, trebuie să ajungeți în primul rând la Budapesta, fie cu avionul – WizzAir zboară direct din București, fie cu mașina.

Noi am fost cu mașina, avantajul este că vă puteți deplasa mai ușor și confortabil de la Budapesta la circuit și înapoi, dezvatanjul este că am pierdut în jur de 10 ore pe drum și ne-am lovit de aglomerația de pe șosele spre și de la circuit, iar drumul spre un loc de parcare poate fi destul de anevoios.

hungaroring parking
Drumul spre un loc de parcare

Recomandarea noastră, chiar și în aceste condiții, este pentru mașina personală, deoarece pentru a ajunge la circuit opțiunile sunt destul de limitate și este mult mai confortabil.

Altfel, ca opțiuni de transport mai sunt autobuzul, trenul sau taxi.

Autobuzul este gratuit pentru posesorii biletelor la cursă și pleacă din centrul Budapestei, stația Volánbusz, în partea Pesta a podului Árpád. Drumul durează aproximativ 45 de minute, dar nu vă lasă chiar la circuit, ci la Mogyoród (Templom tér), de unde se merge pe jos aproximativ 40 minute până la circuit.

Programul autobuzelor poate fi găsit pe website-ul circuitului Hungaroring.

Cealaltă variantă este cu trenul. De la stația Örs vezér tere se ia trenul în direcția Gödöllő, până la stația special creată pentru cursă, Hungaroring, drumul durează apoimativ 25 de minute, iar biletul costă 250 HUF. De aici mai urmează 30-40 minute de mers pe jos până la circuit.

Cred că înțelegeți acum de ce recomandăm mașina personală 🙂

O altă variantă ar fi să mergeți cu mașina și să vă cazați în camping-ul de lângă circuit, ca să nu faceți în fiecare zi drumul Budapesta – Hungaroring – Budapesta. Condițiile păreau destul de decente.

Unde vă cazați

În funcție de ce vreți să faceți, aveți 3 modalități de cazare.

  1. Cazare în Budapesta – avantajul este că puteți vizita orașul seara și aveți multe opțiuni de ieșit la masă. Dezavantajul – este o opțiune mai scumpă.
  2. Cazare pe lângă circuit – noi am ales această opțiune și ne-am cazat în orașul Gyömrő. Avantajul este că este o zonă mai liniștită, iar cazarea mai accesibilă. Dezavantajul este că mergi apoape la fel de mult cu mașina până la circuit ca și din Budapesta, iar opțiunile de masă sunt limitate.
  3. Cazare în camping – este o opțiune bună dacă nu vă doriți să vizitați și Budapesta, pentru că sunteți fix lângă circuit și nu mai consumați nici combustibil. Ca și cost de cazare, nu este însă cea mai ieftină opțiune, așa cum v-ați aștepta.

Ce să luați cu voi

După această experință am zis că este bine să facem un checklist cu ce item-uri ar fi bine de luat și să îl împărtășim cu voi.

Așa că iată ce recomandăm noi:

  • Apă din belșug – cel puțin 2l în fiecare zi, deoarece în iulie este foarte cald la Budapesta. Nu vă faceți probleme cu securitatea, vă lasă cu apa. Varianta de cumpărat de la fața locului este foarte scumpă.
  • Loțiune de protecție solară – soarele este foarte puternic și sunt puține zone cu copaci unde vă puteți adăposti de soare. E bine de avut la îndemână pentru a evita arsurile solare.
  • Un rucsac – e bine de avut un rucsăcel mic în care să puteți căra ceva gustări sau chiar apa.
  • Pătura de picnic – este ideală dacă stați de dimineață până seară în weekendul de cursă. Nu sunt prea multe opțiuni de stat jos, decât pe iarbă, mini terasele improvizate sunt supra aglomerate, iar locuri la umbra insuficiente.
  • Fanion/steag – ca orice suporter care se respectă, e bine de avut un fanion cu echipa favorita sau steag cu țara de origine.
  • Prosop/tricou de rezervă – e destul de cald, e bine să aveți ceva de schimb.

În rest nu rămâne decât să vă distrați și să vă bucurați de experiență, pentru că sigur merită. Deja ne uităm pentru o nouă astfel de expriență anul viitor. Vă dăm de veste și vouă.

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins