5 Lucruri pe care le puteți face în week-end pentru a fugi de căldură

Dragilor,

Vremea din ultimele zile ne-a inspirat să căutăm locuri unde ne-am putea refugia în acest week-end, pentru a scăpa puțin de căldură. Așa că ne-am gândit să le împărtășim cu voi. Dacă aveți și alte recomandări, le așteptăm cu drag să le scrieți mai jos.

1. Pădurea Băneasa

Este un loc accesibil, unde puteți să vă bucurați de verdeață și de câteva grade mai puține față de oraș. Noi am ajuns săptămâna trecută și ne-am bucurat de un picnic, în apropierea restaurantului Casa Albă (închis momentan pentru renovare).

2. Vizită la Conac

O altă variantă pe care o recomandăm este o vizită la Conacul Domniței Ralu. Aflat la aprox. 80 km de București, conacul vă oferă o locație superbă. Puteți citi mai multe pe site-ul lor.

Sursa: https://www.facebook.com/domnitaralu.ro/

O altă variantă recomandată este și Domeniul Manasia, de care vă mai povesteam si cu alte ocazii. Pentru a intr, va trebui să plătiți o taxă pentru un scurt tur și câteva gustări, apoi puteți profita de zona frumoasă.

Dacă vreți să faceți și o vizită scurtă la munte, puteți alege să vizitați Castelul Cantacuzino.

3. Valea Doftanei

Relativ aproape este și Valea Doftanei, unde puteți să vă răcoriți și să faceți un picnic.

4. Traseu de o zi

O ieșire la munte, poate chiar și un traseu de o zi, ne pot scapa de soarele de oraș. La îndemână, în afară de Valea Prahovei, este și Cheia, de unde puteți pleca pe trasee spre Muntele Roșu, Cabana Ciucaș, Vârful Ciucaș etc. Vă povesteam mai demult de 2 drumeții pe care le puteți face.

Citește și: Traseu clandestin prin munții Ciucaș

Alte două combinații pe care le puteți face ar fi:

  • Mergeți cu mașina până la Piatra Arsă, apoi vă plimbați pe traseu în jos până la Peștera (1 oră și jumătate), apoi urcați până la Babele (o oră și jumătate-două), Babele – Piatra Arsă (cam 45 minute) și înapoi acasă.
  • Mergeți spre Brașov, iar la Timișul de Sus faceți dreapta și veți ajunge la Canionul 7 Scări. Fie urcați doar până la Canion (cam o oră), fie continuați până la Piatra Mare (încă vreo 3 ore). Aici aveți grijă cu timpul, fiind puțin mai mult de urcat :), trebuie să aveți timp să și coborâți.

5. Parcuri de aventură

Fie că alegeți Edeland Cernica sau Comana, distracția este garantată.

Citește și: Idei pentru un week-end reușit – Ce putem face în/pe lângă București

Orice variantă ați alege, nu uitați protecția solară și apă din belșug. Și de asemenea, răbdarea, pentru că nu vom fi singurii care vom căuta răcoarea, așa că cel mai bine plecați cât mai devreme.

Week-end plăcut să avem!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins