Mini-circuit: 3 zile prin România cea frumoasă

Dragilor,

Ne-am gândit să revenim către voi cu o propunere de mini-circuit prin România, pentru vacanța de Rusalii.

După cum știți, ne place mult să călătorim în țară foarte mult, așa că aveți mai jos planul nostru. Dacă aveți recomandări, le așteptăm cu drag.

Ziua 1 – București – Craiova – Cazanele Dunării (Dubova)

  • Distanță: 341 km
  • Durată: aprox. 5 h
  • Cazare: Pensiunea Melba

Pentru că este o distanță destul de mare, puteți face o pauză de masă în Craiova, unde vă puteți bucura și de o plimbare în Parcul Nicolae Romanescu, care a fost desemnat cea mai mare zonă urbană din Romania și al treilea parc natural din Europa de Est, cu peste 90 de hectare. Are, de asemenea, câteva obiective pe care le puteți vizita.

Destinația finală a zilei va fi Dubova. În zonă vă puteți plimba cu barca pe Dunăre și vă puteți bucura de super peisaje. Dacă doriți, următoarea zi puteți face și o scurtă vizită la vecinii sârbi, unde puteți trece granița doar cu buletinul.

Ziua 2 – Cazanele Dunării (Dubova) – Caransebeș – Hunedoara

  • Distanță Dubova – Caransebeș 124 km
  • Durată aprox. 2 h

Pentru cea de-a doua zi vă propunem să mergeți către Tunelul Dragostei, o comoară ascunsă, după cum a fost numit. Este o zonă superbă, care merită vizitată, mai ales acum că este verde. Acesta este situat pe o cale ferată, care leagă Caransebeş de Băuţar, legând localităţile Obreja şi Glimboca. Este și pe to do-ul nostru de ceva vreme, așa că trebuie să ajungem și noi curând.

Sursa foto: (c) Paula Neamțu / AGERPRES FOTO

În drum spre Hunedoara mai puteți face o oprire la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, care a fost capitala fostei provincii Dacia.

Încheiem ziua în Hunedoara. Aici puteți face o vizită la Castelul Corvinilor. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”, așa că merită vizitat.

  • Distanță Caransebeș – Hunedoara 90 km
  • Durată aprox. 1 h și 20 minute

Ziua 3 – Hunedoara – Deva – Sibiu – București

În cea dea treia zi puteți adauga pe lista de vizitat și Cetatea Devei, care este considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania. A fost stăpânită de voievozi, de principi, de conti şi de ducese. A avut o istorie foarte interesantă, deoarece a fost dată în dar, vândută sau chiar bombardată.

  • Distanță Hunedoara – Deva 14 km
  • Durată aprox. 20 minute

  • Distanță Deva – Bucuresti 396 km
  • Durată aprox. 5 h

În drumul spre București, vă recomandăm să faceți o pauză binemeritată de masă în Sibiu, oraș foarte drag nouă.

Pentru că este important să știți la ce să vă așteptați, vă recomandăm să citiți și articolul Cum să vă pregătiți pentru un circuit prin România.

Citește și:

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins