GUEST POST: O EXPERIENȚĂ DE NEUITAT ÎN BALI! (2)

Dragilor,

Ne-am întors cu partea a doua din Guest Post-ul Mirelei, de care vă povesteam săptămâna trecută, în GUEST POST: O EXPERIENȚĂ DE NEUITAT ÎN BALI! (1).

Astăzi vă lăsăm să descoperiți locurile vizitate de ea și câteva tips&tricks pe care ni le-a oferit.

Enjoy!

————————————————————————————

Ce am vizitat în Bali

Pentru a vizita terasele de orez, diverse temple, orașul Ubud, Monkey Forest etc…, cel mai simplu se pot rezerva excursii direct din Kuta. De asemenea, prețul este negociabil și sunt destui localnici dornici să vă ajute să descoperiți Bali. Eu am revervat o astfel de excursie împreună cu 4 prieteni la un preț acceptabil. De asemena, ghidul turistic ne-a luat de la hotel, iar important este ca mașina să aibe aer condiționat, altfel va fi extrem de cald. Puteți să vizitați și pe cont propriu, dacă vă închiriați un scuter, dar nu uitați se conduce pe partea stanga, iar partea muntoasă a insulei este mai ușor accesibilă cu mașina.

Echo beach – este o plajă foarte frumoasă, cu valuri mari și cu nisip negru, situată cam la 35 Km de Kuta și Semyak.  Seara, zona este foarte plăcută și se poate servi pește proaspăt. De asemenea, se poate vizita și templul vechi. Din Canguu se ajunge relativ ușor, în aproximativ 15 minute.

Templul Tanah Lot – este un templu situat pe niște roci stâncoase, care ies din apă. Peisajul și parcul care îl înconjoară sunt minunate. Este un obiectiv turistic foarte vizitati, deci și aglomerat. Este situat cam la 20 Km de Denpasar.  Eu am fost cu bicicleta din Canguu  (aprox 10,5 km),  dar, atenție se merge pe șosea, pe partea stângă.

Mother Temple (Besakih) – templul mamei, este cel mai mare și mai faimos complex de temple din Bali, vechi de 1000 de ani. Este unul dintre cele mai frumoase temple pe care le-am vizitat.

Templul Taman Ayun – este un templu din Bali care mie mi-a plăcut foarte mult. Extrem de curat, cu grădini foarte frumoase.

Templul Pura Ulun Danu Bratan – este un templu înconjurat de un peisaj magic și de apă.

Ubud Monkey Forest – este un parc rezervație natural, unde trăiesc foarte multe specii de maimuțe. Puteți să vă plimbați liber prin acest parc imens, care seamănă cu o junglă. Veți fi înconjurați de maimuțe la tot pasul, dar aveți grijă să nu le hrăniți, pentru că devin agresive. Foare interesante sunt și statuile cudragonii komodo.

Rice Fields – tersele de orez le întâlniți la tot pasul, dacă vă plimbați pe insula. Cele mai mari și faimoase sunt situate pe niște coline înalte și se numesc Tegalalang. Sunt situate în apropiere de Ubud.

Ubud – este orașul artei și culturii din Bali. Merită vizitat dacă doriți să vedeți pictura balineză “live” și, de asemenea,  dacă doriți să achizionați produse de lemn, bambus. Există foarte multe ateliere în această zonă, inclusiv ateliere de piatră, de unde puteți achiziționa statuia lui Budha, chiar și în mărime naturală.  În Bali se obișnuieste ca fiecare casă să aibe un mic temple de piatră, unde se aduc ofrande zilnic. Localnicii sunt foarte prietenoși, optimiști și religioși.

Coffee Plantation – faimoase sunt și plantațiile de cafea, unde cresc mai multe sortimente de arbori, inclusiv arborele de cacao. Aici puteți încerca faimoasa cafea Luwak, cumpăra cacao și vanilie raw. De asemeanea, daca aveți timp, vă recomand și un cappuccino balinez “balicinio”- un amestec de cafea locală și lapte de cocos.

Kintamani volcano – eu l-am văzut de la departare, nu am urcat pe Vulcan, dar există cu siguranță oferte turistice de hicking. Din satul Kintamani situate la 1500 m altitudine se poate admira vulcanul și lacul Batur.

Cascada Air Terjun Munduk – foarte înaltă și frumoasa, este înconjurată de vegetație luxuriantă.

De asemenea, vă puteți achizitiona bilete la spectacolele de dans balinez. Mai trebuie să menționez că din momentul în care am pus piciorul în Bali, muzica instrumentală balieneză se aude pe toată insula. Ai senzația că nu se oprește niciodată. Mâncarea este foarte sănătoasă și delicioasă, iar fructele sunt extrem de gustoase.

Parcă ne-am convins încă o dată că trebuie să ajungem în Bali cât mai curând. Ne apucăm de căutat câteva variante și când găsim, împărtășim cu voi!

Citește și: GUEST POST: O EXPERIENȚĂ DE NEUITAT ÎN BALI! (1)

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins