Amsterdam în Aprilie – King’s Day și Grădinile Keukenhof

Dragilor,

După cum probabil știți, pe 27 Aprilie, Amsterdam-ul se îmbracă în portocaliu și sărbătorește King’s Day – Ziua Regelui, eveniment care are loc anual, începând cu 2014.

Sărbătoarea era numită până în 2013, Ziua Reginei (Koninginnedag), iar o dată cu preluarea tronului de către fiul Reginei Beatrix, Willem-Alexander, a devenit Ziua Regelui.

Evenimentul reușește să strângă anual peste 700.000 de vizitatori, care se îmbracă în portocaliu și iau parte la cea mai mare petrecere, oriunde s-ar afla, pe canale, parcuri, străzi și piețe. Aceștia au parte de muzică, petreceri și alte surprize. Cei care participă se îmbracă în diferite costumații amuzante, își vopsesc părul portocaliu și beau băuturi portocalii.

Pentru copii se organizează diferite activități în Vondelpark, concursuri, activități sportive etc. Iar cei mari, pot găsi în diferite locuri, piețe unde pot vinde sau cumpăra diferite lucruri second-hand.

Și dacă tot ajungeți în această perioadă în oraș, aveți ocazia de a vizita și Grădinile Keukenhof, despre care vă povesteam zilele trecute pe Facebook și anul trecut în articolul de aici. Anul acesta, programul de vizitare este între 23 Martie și 21 Mai, iar prețul biletului este de 16 Euro.

Dacă vreți să mergeți și nu aveți deja bilete de avion, vă recomandăm să le achiziționați cât mai repede, deoarece prețurile nu sunt așa mici.

De exemplu, pentru perioada 22-28 Aprilie, un zbor cu KLM ajunge la 188 Euro/persoană, cu bagaj de mână.

Noi vom reveni cu detalii despre ce puteți face în și pe lângă Amsterdam la mijloc de Aprilie, când avem plănuit să ajungem acolo 🙂

Citește și: GUEST POST: O EXPERIENȚĂ DE NEUITAT ÎN BALI! (1)

Călătorii frumoase să aveți!

URMĂREȘTE CĂLĂTORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins