Mic dejun vs. Brunch

Începe să devină din ce în ce mai popular un nou tip de luat masa în ziua de astăzi, și anume brunch-ul. Cât este un mambo jumbo de marketing, pentru a crea o nouă oportunitate de consum, cât este modă, trend sau invenție, nu știm, dar așa cum spunem noi la orice lucru nou, dacă tot este aici, să îi dăm măcar o șansă.

Așadar dacă suntem prin București cu prieteni din alt oraș sau noi înșiși în vizită prin București și vrem să ne luăm „brunch-ul”, unde putem să mergem la sigur că au brunch și că este bun?

Ce este brunch-ul, când se servește și care este diferența față de micul dejun

În primul rând să începem cu un pic de teorie. Este masa care combină micul dejun (breakfast) și prânzul (lunch).

De aici și cuvântul „brunch”. De obicei este servit dimineața târziu sau în prânzul timpuriu. Este asociat în mod normal cu zilele de Duminică, atunci când oamenii tind să doarmă mai mult, dar în realitate în orice zi luăm micul dejun mai târziu, poate fi considerat brunch.

Unde se servește un Brunch “interesant”

Știam brunch-ul de la Hanul lui manuc, dar nu aveam recomandări și pentru alte locații, dar cât de greu poate sa fie să găsești locații care au brunch, la care să te poți bucura de un mic dejun întarziat, într-o zi leneșă de Duminică.

Prima piedică….cum găsim locații care au brunch , în adevăratul sens al cuvântului, și nu mic dejunurile triste tip „hotel”, cu un mix de mezeluri, pâine prajită și unt?

Pe „google” sau tripadvisor, găsiți câteva opțiuni, problema este cât de credibile sunt recomandările sau cât de mult se potrivesc cu gusturile fiecăruia.

Așa că dacă nouă ne plac oricum hărțile digitale cu locații bune (vezi harta cafenelelor de specialitate), de ce să nu pornim un proiect similar cu locații testate de noi ( în primă fază în Bucureși), care servesc brunch, astfel încât dacă călătoriți în locațiile respetive sau pur și simplu aveți chef de o aventură culinară urbană, să aveți de unde alege.

Iată așadar câteva locații recomandate de noi pentru brunch, sub forma de Hărții brunch-ului clandestin, în care facem completări pe măsură ce vizităm noi locații, dar suntem deschiși și la recomandări din partea voastră la calatorii@calatoriiclandestini.ro sau pe Facebook.

O să găsiți în dreptul fiecăreia, o poză cu recomandarea noastră, locația, programul și meniul digital (unde este disponibil).

Frudisiac – locație

Program: L-D: 08:00 – 20:00

Hanul lui Manuc – locație, meniu

Program: L-J: 08:00 – 24:00 | V-S: 08:00 – 02:00 | D: 08:00 – 24:00

Dianei 4 – locatie, meniu

Program: L-V: 07:30 – 24:15 | S-D: 09:00 – 24:15

Simbio – locatie, meniu

Program: L-D: 10:00 – 24:00

Bread & Spices Aviației – locație

Program: L-D: 08:00 – 21:00

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=14kqwQjCJTTdhT7ngLAxvRfHxkOA&w=640&h=480]

Poftă bună să aveți!

URMĂREȘTE CALATORIICLANDESTINI.RO ȘI PE FACEBOOKINSTAGRAMPINTEREST SAU YOUTUBE.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins