4 locații cu mâncare grozavă în Viena

Dragi clandestini,

Rămânem în tiparul acestor zile (nr. mâncarea specifică sărbătorile de iarnă), dar ieșim temporar din sarmale, salate beuf și cozonaci, pentru a împărtăși cu voi câteva locații grozave unde puteți să mâncați în Viena, descoperite în escapada de la începutul lunii Decembrie.

Noi, atunci când călătorim, avem mereu aceeași întrebare – unde mâncăm? Probabil și voi. Sigur că sunt o grămadă de recomandări pe net, pe site-uri gen TipAdvisor, dar aceste localuri tind să fie ticsite cu turiști, iar pe noi ne interesează unde mănâncă localnicii din 2 motive foarte simple:

  1. Este mai ieftin decât în locațiile super-turistice, deci mai prietenoase cu bugetul nostru clandestin;
  2. Mâncarea este mai bună, iar atmosfera este autentică.

În city break-ul de la începutul lunii Decembrie, din Viena, am avut norocul de a ne plimba cu o “localnică”, Mirela Borici, specialist IT, îndrăgostită de artă.

Apropo, pentru cei pasionați de pictură , site-ul ei este www.borici-art.com , are și tablouri inspirate din călătorii 🙂

Întorcându-ne la ale nostre, iată 4 locații grozave din Viena unde veți găsi mâncare fenomenală, în care merg localnicii să mănânce.

1. Cafe Hummel

Cafe Hummel este o locație de cartier, aflată la Josefstädter Str. 66, frecventată mai ales de localnici și este un loc în care oamenii vin să socializeze sau să citească ziarul (da, încă se mai citesc ziare în Viena) și să mănânce, desigur. Aici am găsit suporți vechi pentru ziare, așa cum vedeam și în Bucureștiul interbelic. Vă veți simți ca și cum v-ați întoarce în timp.

Noi aici am gustat un Șnitelul vienez de porc autentic, servit alături de o salată de cartofi și baby spinach, care ne-a costat cam 12 euro. Printre localnici localul mai este recunoscut și pentru specialitatea de rată la cuptor, dar care poate fi găsită numai în anumite perioade. Noi am ratat-o la mustață, voi poate aveți mai mult noroc.

img_20161210_201726

2. Cafe restaurant Rezidenz

Se zvonește că cel mai bun Apfelstrudel din Viena este la Cafe restaurant Rezidenz, așa că nu puteam să plecăm din Viena fără încercăm pe pielea noastră. Verdictul? Da, este the real deal, proaspăt preparat și cu bucăți măricele de mere, poate fi servit cu sos de vanilie sau o cupă de înghețată.

În orice caz, crustă fină de la exterior, combinată cu bucățele de mere caramelizate, complimentate de puțin zahăr pudră, pur și simplu nu are cum să nu vă placă.

3. Brandauers

Brandauers este o locație interesantă, plasată convenabil pe Mariahilfer Strase, dar dacă nu îl știti, nu veți ajunge vreodată ca și turiști, deoarece accesul se face prin interiorul unui magazin.

Pe noi ne-a mai deturnat un pic SportsDirect-ul din interiorul aceluiași magazin, de care am dat din nimereală, dar în cele din urmă am nimerit și la Brandauers. Se pare că ei sunt recunoscuți pentru porția de coaste, care este imensă, dar și foarte bună, servită cu 3 sosuri și o porție de cartofi “țărănești”.

Noi am mâncat câte 2 sau chiar 3 persoane dintr-o porție, că să va dați seamă de dimensiunile “problemei” :). O porție de spareribs la Brandauers costă 17 euro.

img_20161209_204044

4. Fletchers

Dacă la Brandauers găsim cea mai bună porție de coaste de porc din oraș, la Fletchers găsim probabil cei mai bune burgeri din oraș. Și aici porțiile sunt imense, deci fie veniți infometați, fie luați un meniu la două persoane. Deși la prima vedere, după cum arată chiflă, nu am fi crezut, combinația de ingrediente și cum este preparată carnea, fac că acest burger să fie dumnezeiesc.

Deci da, când va este foame în Viena, treceți pe la Fletchers.

IMG_20161211_210920.jpg

Bonus: Donau Turm

Donau Turm este o alegere spectaculoasă pentru masă.

Au atât cafenea cât și restaurant, orice ați alege dintre cele două opțiuni este ok. De aici o să vedeți întregul oraș de la “altitudine” deoarece restaurantul este unul “360”, adică se rotește ușor și ajungi în 30-40 de minute să vezi tot orașul pur și simplu așezat la masa ta :).

Citește și: Turul digital al târgurilor de Crăciun din Viena.

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins