Andaluzia. Top 5 lucruri pe care să le faci în Granada

Dragi clandestini,

După o scurtă alergare să prindem autobuzul către Cordoba, am părăsit al doilea oraș vizitat, Granada. Ultimele 2 zile au însemnat experiențe noi, descoperirea unor tradiții vechi de sute de ani și o incursiune în istoria Andaluziei. Mai departe, ne-am gândit să împărtășim un top cu 5 lucruri pe care le-am făcut noi în Granada și pe care vi le recomandăm:

1. Descoperiți cartierele Albaicin și Sacromonte

Acest lucru poate fi făcut în mai multe moduri: pe jos, cu bicicleta electrică sau segway. Noi am ales ultima variantă. E bine să alegeți un astfel de tur ghidat pentru a afla lucruri interesante despre tumultuosul trecut al Granadei. Turul ajunge până în vârful dealului de unde se poate vedea Palatul Alhambra. Veți câștiga foarte mult timp, pentru că zona deluroasă este înțesată cu străduțe înguste și alambicate, unde vă puteți pierde foarte ușor. Cartierul Sacromonte este recunoscut datorită dansului flamenco, care a luat naștere aici în “las cuevas”.

Durată tur: 2h

Cost (redus): 35E/segway ; 20E/jos

Site: www.playgranada.com

DSC00026.JPG

2. Vizitați Alhambra și Palatul Nazaries

Alhambra este atracția principală în Granada și este unul dintre cele mai vizitate patrimonii Unesco din lume. Aveți nevoie de jumătate de zi să parcurgeți acest loc pentru că este compus din mai multe palate și gradini, toate în același loc: Alcazaba, Palatul Nazaries, Generalife, Partal, Palacio de Carlos V cu muzeul Alhambra și muzeul de artă. Datorită faptului că este vizitat anual de aproximativ 3 milioane de turiști, trebuie să vă pregătiți din timp și să achiziționați biletele în avans (cel puțin cu o lună înainte). Pentru Palatul Nazaries trebuie să selectați ora la care intrați deoarece există un număr maxim de turiști care pot intra. Biletele se pot printa fie în oraș (de la oficiul de turism lângă Plaza de Carmen), fie le puteți ridica de la biroul de vânzare aflat la intrare în Alhambra.

Preț: 15 euro

DSC00004.JPGDSC09954.JPG

DSC09796.JPG

3. Descoperiți centrul orașului și vizitați Catedrala Granada

Dupa vizita la Alhambra nu mai rămâne decât să vă rătăciți pe străduțele din centrul orașului, să vedeți Catedrala din Granada, strada Alcaiceira aflată chiar lângă catedrală, care adăpostește un bazar tipic arabesc sau Piața Nueva, care este plină de restaurante și care face legatura cu cartierul vechi Albaicin.

DSC09490.JPG

4. Mergeți la un spectacol autentic de Flamenco

Toate spectacolele de Flameco au loc în cartierul Sacromonte. Costurile pentru un astfel de show variază între 20 și 30 euro și trebuie să vă faceți o rezervare în prealabil pentru a merge. Noi am luat biletele prin intermediul celor de la Play Granada cu o zi înainte.

DSC00113.JPGDSC00095.JPG

Preț: 26 E

Durată: 1h

Site: www.flamencotickets.com

5. Tapas și Tinto de Verano

În Granada la orice restaurant primești gratuit un tapas dacă comanzi ceva de băut. Băutura preferată a localnicilor este Tinto de Verano, care este un vin roșu, dulce diluat cu apă minerală și lămâie. În ceea ce privește mâncarea, recomandarea noastră este să mergeți la restaurantele “La Cueva”, care au oferte începând de la 2,50 pentru un mic dejun, 10 euro pentru meniurile la pranz și care oferă o varietate de tapas.

DSC00090.JPG

DSC09561.JPG

Citește și: Andaluzia. Ziua 1, incursiune prin Malaga.

Astăzi mergem către un alt loc minunat, despre ce este vorba vă invităm să aflați azi de pe pagina noastră de Facebook.

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

1 Comment

Comments are closed

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins