Cum să vizitați Portofino și Portovenere într-o singură vacanță

Dragi clandestini,

Proaspăt întorși din frumoasa Italie, unde am facut o scurtă vizită Rivierei Italiene, venim cu un tips de cum puteți să combinați o vacanță în superba zonă Cinque Terre, cu vizitarea altor două locații superbe: Portofino și Portovenere.

Traseul ideal pe care l-am găsit noi este următorul:

  1. Zbor dus București – Milano
  2. Din Milano mers în Portofino cu trenul
  3. Cazare Cinque Terre sau La Spezia ( noi recomandam La Spezia pentru că este un hub important pentru trenuri și aveți tot timpul optiuni de plecare spre mai departe) + vizitat Cinque Terre
  4. Vizitat Portovenere
  5. Zbor întoarcere Pisa – București

Dacă sunteți ca și noi, și ați mai fost în Cinque Terre și vreți doar să îl revedeți, o să vă doriți să vedeți și alte locuri din zonă precum, Portofino, Portovenere sau de făcut trasee între cele 5 orașele principale din 5 Terre.

Dacă vreți să ajungeți pentru prima dată în faimoasa regiune colorată, atunci citiți Cinque Terre, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Italiei

Cum ajungeți în Portofino

Dacă ne urmați pașii de mai sus, atunci trebuie să luați zborul Ryanair de la ora 9:55 spre Milano, ce ajunge la 11:10 ora locală.

În jur de ora 13 ar trebui să ajungeți la Milano Central, de unde luați bilet de tren cu destinația S. Margherita Ligure-Portofino. Dacă nu prindeți trenul de 13:15, atunci sigur îl prindeți pe cel de la 14:05, iar în două ore jumate ar trebui să ajungeți la destinație (atenție, trebuie schimbat trenul în Genova!). Verificați prețurile pe Trenitalia.it.

Odata ajunși în S.Margherita Ligure, trebuie să luați autobuzul 82 cu destinația Portofino, și mergeți 19 stații până la destinație. În 20-25 de minute ar trebui să ajungeți.

portofino-1418431_1280.jpg

Cum ajungeți în Portovenere

De ajuns în Portovenere este mult mai ușor, și avem mai multe variante disponibile, în funcție de buget și spirit de aventură.

1. La Portovenere cu autobuzul 11 P de la La Spezia

Este cel mai ieftin mod de a ajunge în Portovenere. Un drum costă 2.5 euro dacă cumpărați biletul de le ghișeele de ziare, sau 5 euro dacă îl cumpărați direct de la șofer. Drumul durează jumătate de oră și trece prin drumurile șerpuite ale orășelelor de pe coastă.

2. Cu vaporul: La Spezia – Portovenere

Cu vaporul o să aveți o privire de ansablu asupra coastei de la La Spezia până la Portovenere. Drumul cu vaporul costă 6 euro, sau 10 euro dacă luați dus-întors, și durează tot jumătate de oră.

DSC_0047.JPG

Citește și: 4 zile de poveste în Cinque Terre

Cu ocazia acestei vacanțe, am descoperit o nouă față a acestei zone superbe, care tinde să cadă însă în capcana supra-promovării a doar 5 orășele din zonă, când mai sunt și alte locuri ce merită, și așteaptă sa fie descoperite.

Până data viitoare, călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

1 Comment

Comments are closed

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins