Turul clandestin al piețelor de Crăciun din Europa

Ho, ho, ho,

Zilele trecute ne-a răsărit în minte o idee nebună, pe care trebuie neapărat să o împărtășim cu voi. În această iarnă vrem să facem un tur al celor mai importante târguri de Crăciun din Europa.

Perioada pe care o vizăm este 30 Noiembrie – 4 Decembrie, astfel profităm de cele 2 zile libere de sărbătoare (Sf Andrei – 30 Nov. și Ziua națională – 1 Dec.) și avem nevoie doar de o zi de concediu, iar locațiile vizate sunt: Sibiu, Budapesta, Viena și Bratislava. Am fi vrut și Praga, dar îl ratăm la mustață pentru că târgul se deschide abia pe 3 Decembrie, iar ca să ne întoarcem direct din Praga pe 4 Decembrie, ar fi cam hard-core, în condițiile în care ne întoarcem la birou pe 5 Decembrie :). Chiar și așa, parcurgem peste 2.000 de km.

Turul pitelor de craciun - calatoriiclandestini.PNG

Desigur, ar mai fi de menționat și Nuremberg, Brno, Cracovia, Koln, Berlin, Bruxelles, Liepzig, Rotenburg, Salzburg, Tallinn, Zagreb, Stockholm, Frankfurt sau Munchen, plus multe altele. Cam fiecare oraș important are deja propria piață de Crăciun.

Întorcându-ne la turul nostru, traseul este: București – Sibiu – Budapesta – Viena – Bratislava – București, un tur de 5 zile și 4 nopți ce poate fi parcurs în 3 moduri:

  1. Cu mașina
  2. Cu ridesharing
  3. Cu mijloace de transport

Turul piețelor de Crăciun – cu mașina

Personală sau închiriată de la AutoEurope – pentru 5 zile, cu o mașină din clasa economy ar costa cam 70 euro + eventualele taxe pentru ieșirea din țară cu ea + motorina/benzina.

Ziua 1 | Bucuresti – Sibiu (279 km)

Plecam spre Sibiu și rămânem peste noapte aici, pentru a vizita piața de Crăciun. Este considerată cea mai frumoasă din țară și cu siguranță este un loc special unde trebuie mers dacă vă aflați în Sibiu în acea perioadă.

Pentru cazare noi recomandăm Ibis Sibiu, destul de aproape de centru și cu servicii mai mult decât decente sau unul din hostelurile din centrul orașului, ce oferă condiții excelente de cazare, precum Smart Hostel Sibiu.

Adresa: Piața Mare, Sibiu

Program: L-V: 10:00 – 21:00 | S-D: 10:00 – 22:00

Perioada: 18 Noiembrie 2016 – 3 Ianuarie 2017

Ziua 2 | Sibiu – Budapesta (552 km)

Dis de dimineață plecăm spre Budapesta, pentru că ne așteaptă în jur de 6 ore de condus. Vecinii unguri au la Budapesta una din cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, deseori comparată cu cea din Viena. An de an au peste 120 de expozanți participanți ce oferă produse tradiționale pentru “degustare”.

Pentru cazare puteți să stați cu incredere la Hotel Gloria Budapest ***, cazare pe care am recomandat-o și în Festivalul palincii și cârnaților de la Budapesta.

Adresa: Vörösmarty tér 1051, Budapesta

Program: L-V: 17:00 – 20:00 | S-D: 11:00 – 21:00

Perioada: 11 Noiembrie – 6 Ianuarie 2017

           
Ziua 3 | Budapesta –> Viena (243 km)

In ziua a treia plecăm la drum spre Viena, probabil cea mai cunoscută piață de Crăciun din Europa, la care foarte multă lumea își propune să ajungă, măcar o dată.

Pentru cazare puteți să folosiți Mozart Hotel Vienna *** sau o variantă un pic mai ieftină, dar și mai departe de centru, Ibis budget Wien Sankt Marx.

Adresa: Rathausplatz 1010, Vienna

Program: 10:00 – 21:00

Perioada: 18 Noiembrie – 23 Decembrie

                  
Ziua 4 | Viena – Bratislava (80 km)

Ultima piață de Crăciun pe care o vizităm este Bratislava. Din Viena se ajunge foarte repede în Bratislava, în jur de o oră sunteți acolo și aveți destul timp să vizitați pe îndelete orașul înainte să mergeți la piața de Crăciun.

Pentru cazare va recomandăm o experiență inedită pe Botel Gracia *** (în esență un vapor transformat în hotel) sau dacă nu sunteți confortabili cu ideea de vapor, atunci o cazare într-un studio la Ambiente Serviced Apartments – Tallerova va fi ok. Amandouă cazările sunt aproape de piața de Crăciun, iar diferența de preț nu este foarte mare.

Adresa: Piața centrală Hlavne Namestie

Program: 10:00 – 22:00

Perioada: 18 Noiembrie – 22 Decembrie

                
Ziua 5 | Bratislava – Bucuresti (1.028 km)

Începe lungul și tristul drum înapoi spre casă, parcă după aproape o săptămână în lumea lui Moș Crăciun, nu ne-am mai întoarce acasă. Nu este un tur ușor, sunt ceva km de parcurs, dar cu siguranță veți rămâne cu niște amintiri grozave de împărtășit și lăudat :).

Turul piețelor de Crăciun – cu ridesharing

Aceeași detalii ca cele de mai sus, cu transportul asigurat prin intermediul platfomelor de tip ridesharing de tipul Blablacar.com. Singurul inconvenient este că depindeți de cineva pentru transport, iar timpul în care ajungeți la destinație va fi probabil mai mare. De altă parte, veți avea ocazia să socializați cu multe persoane.

Turul piețelor de Crăciun – cu mijloace de transport

O altă variantă pentru acest tur ar fi să folosiți sistemul de transport feroviar, prin platfoma raileurope.com, dar turul va fi mai costisitor și mai puțin confortabil decât primele două opțiuni.

București – Sibiu – 48$

Sibiu – Budapesta – 81$

Budapesta – Viena – 60$

Viena – Bratislava – 19$

Bratislava – București – 168$

*Preturile sunt valabile în data de 30.09.2016.

Sună tentant?

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins