Unde mergem în vacanță în luna Octombrie

Dragi clandestini,

Astăzi începem o nouă inițiativă menită să stârnească imaginația voastră de a călători, cu idei de locații unde puteți să călătoriți luna viitoare. La fiecare sfarșit de lună vă vom propune câteva destinații externe și interne, ce merită luate în calcul, mai ales dacă găsiți câteva combinații de avion și cazare de nerefuzat.

Extern

Creta, Grecia
Temperatura medie: 22°C

Creta este locul perfect pentru o escapadă de toamnă, cu temperaturi încă în regulă pentru plajă chiar. Plaja Balos oferă o priveriște extraordinară asupra unei insule singuratice, pe vârful căreia stă un castel vechi Venețian. Un alt loc interesant este Knossos, considerat cel mai vechi oraș din Europa, datând de mai bine de 4.000 de ani.

Balos Beach, Crete

Marrakech, Moroc
Temperatura medie: 27°C

Octombrie este o perioadă excelentă de vizitat Marrakech: temperatura este la un punct ideal între canicula din August și temperaturile foarte scăzute din Ianuarie. Dacă căutați un loc de cazare în oraș, un Riad este o alegere excelentă. Aceste case de găzduire sunt deseori localizate în locuri liniștite cu curte interioară, ce oferă un refugiu de zarvă din oraș. Sunt sute de astfel de reședințe în Marrakech, dar câteva recomandări sunt Riad Les Riad Chafia și Yeux Bleus. Desigur couchsurfing-ul rămâne întotdeauana o opțiune interesantă pentru un buget low-cost.

Courtyard in Marrakesh Museum

Marseille, Franța
Temperatura medie: 19°C

În Marseille, în luna Octombrie este cu siguranță suficient de cald pentru a petrece seara pe terasa unui bar din vechiul port, privind yacht-urile de lux ancorate, în timp ce gustați dintr-un pastis (băutură locală cu aromă de anason). Încercați Bar de la Marine (15 Quai de Rive Neuve) sau L’Unic (11 Cours Jean Ballard), ambele locații excelente pentru câteva momente de relaxare. Citiți câteva detalii interesante despre Marseille aici.

The harbour of Marseille at night

Palermo, Italia
Temperatura medie: 22°C

Cea mai bună vreme în Sicilia este în luna Octombrie, iar acest lucru face că Palermo să fie mult mai ușor de vizitat decât în August.

În timp ce explorați superbul oraș Palermo, rupeți un pic de timp să ajungeți și la Catacombe dei Cappuccini (deschis zilnic între 9:00–13:00 și 15:00-18:00, intrarea costă €3) fără îndoială una din cele mai spooky atracții ale orașului și un loc perfect de mers de Holloween. Catacombele au fost folosite din anii 1600 ca morminte pentru călugări sau cei considerați elita orașului. Au fost într-un final închise pentru înmormântări în anii 1880.

Citiți mai multe despre principalele atracții din Palermo.

Palermo Cathedral, Sicily

Intern

Drăgășani
Temperatura medie: 18°C

Un loc grozav de mers toamna este într-o podgorie. Temperaturile sunt mult mai prietenoase deja, iar mustul proaspăt este la ordinea zilei. Cum în Drăgășani sunt câteva locuri bune de cazare în mijlocul podgoriei, este unul din locurile ideale de mers, fie pentru vin, trasee de bicicletă, relaxare sau toate combinate.

Citiți mai multe despre excursii de weekend la cramele din România.

img_20160910_104821-640x480

Dobrogea
Temperatura medie: 19°C
De vizitat Dobrogea toamna e o idee faină, pentru că și temperatura este mult mai prietenoasă. Vară e prea cald și nu prea sunt păduri, iar din acest motiv întreaga experiență nu va fi plăcută. Dar în Octombrie este cu totul altceva. De la Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Gura Portiței, Vila lui Ceaușescu, Somova, Dunavătul de Sus, canalele Deltei și plaja sălbatică Perișor, puteți fi siguri că puteți avea câteva zile pline vizitând locuri frumoase.
Citiți mai multe despre 2 zile prin Dobrogea aici
enisala

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins