Haideți la parada Sfântului Nicolae de la Amsterdam

Dragi clandestini,

Vara aproape s-a terminat (calendaristic doar), la fel ca și majoritatea concediilor noastre, dar așa cum îi șade bine oricărui călător clandestin, trebuie să ne gândim în avans la ce excursii rezervăm, ca să prindem cele mai bune prețuri. Nu?

Profitând de faptul că așa cum vă spuneam într-unul din  articolele precedente, KLM are reduceri pentru ruta București – Amsterdam, și că pe 13 Noiembrie are loc parada Sf. Nicolae, sau Sinterklaas așa cum îl numesc ei, credem că merge profitat și văzut/revăzut Amsterdam-ul cu ocazia celei mai mari astfel de parade din lume, așa pentru copilul din noi.

Legenda Sinterklaas

Povestea spune, că Sfântul Nicolae trăiește undeva în Spania. Deja în luna octombrie a fiecărui an, poșta Olandeză primește scrisori cu destinația Spania, trimise de către copii care cer cadouri. La mijlocul lunii octombrie Sfântul Nicolae părăsește Spania, pe un vapor cu aburi, pentru a ajunge în Olanda o lună mai târziu. El ajunge mai întâi într-un oraș de provincie, diferit în fiecare an, apoi călătorește prin întreaga țară, ajungând la Amsterdam câteva zile mai târziu.

r0-82-586-301-14407-inhoud-sinterklaas-intocht-amsterdam-dordrecht

Parada din Amsterdam

În Olanda, tot ce se face de dragul copiilor a fost întotdeauna foarte important. Parada Sfântului Nicolae a fost sărbătorită în Amsterdam, începând cu 1934, iar din 22 noiembrie 1952 a fost transmisă în direct pe postul național. Parada a devenit un eveniment important pentru oraș, mii de polițiști, pompieri și muncitori municipale contribuie la buna desfășurare a festivității. Se estimează că 300.000 de copii salută Sfântul Nicolae pe drumul său, de pe străzile din Amsterdam.

ANP-21284640.jpg

Cum puteți ajunge?

Perioada:12-16 Noiembrie

Zbor

KLM, 129 euro , fără bagaj de cală

Cazare

Amsterdam ID Aparthotel, studio 2 persoane, 4.5/5 rating pe TripAdvisor, 127 eur / pers.

klmCapture

Așteptându-l pe Sinterklaas, călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins