Ce putem face în și pe lângă București în week-end-ul prelungit de Sf. Maria

 

Dragilor,

Cum urmează un week-end de trei zile, ne-am gândit să venim în întâmpinarea celor care rămân în București și să vă recomandăm câteva lucruri pe care le puteți face în următoarele zile, pentru a profita de orașul liber 🙂

1. O ieșire la iarbă verde

Dacă vreți să ieșiți la iarbă verde, dar totuși nu vreți să mergeți în locurile deja cunoscute, vă recomandăm câteva variante mai clandestine 🙂

Domeniul Manasia – Aici vă puteți bucura de liniște. Va trebui să plătiți o taxă pentru un scurt tur și câteva gustări, apoi puteți profita de zona frumoasă. Aici veți găsi conacul Manasia, o cramă și parcul.

1503898_1485209648369317_1270594996_n.jpg

Pădurea Bîcu – dacă vreți o alternativă pentru un picnic copios. Noi v-am mai povestit de el și când vă povesteam de 5 Locații pentru picnicuri tematice lângă București.

Parcuri de aventură – Fie că alegeți Edeland , Cernica sau Comana, distracția este garantată.

11203593_973599499330368_7714606965700257376_o.jpg

Plimbare cu bicicleta – fie că încercați pistele din București (cele puține care sunt), fie că alegeți să mergeți spre diferite zone de pe lângă oraș, vă puteți bucura de o mai mare liniște pe șosele 🙂 Noi am încercat o astfel de experiență cu bicicleta până la Mogoșoaia într-o zi de sărbătoare și drumul a fost super ok.

2. Vedeți Bucureștiul de la înălțime

Dacă aveați pe listă să ajungeți într-un loc în care mereu este aglomerat, acest week-end este momentul perfect 🙂 Cum ar fi să vă bucurați de liniște și să vedeți și Bucureștiul de sus? Noi vă recomandăm Klandestin, unde puteți vedea un apus superb. O altă opțiune la “înălțime” este DESCHIS Gastrobar.

       

3. Descoperiți grădina perfectă

Cum ar fi să descoperiți grădini în mijlocul Bucureștiului care să vă facă să uitați de agitația orașului? Una care nouă ne place foarte mult este cea de la The Coffee Factory, unde, preț de câteva ore am avut oaza noastră de liniște. Vă provocăm și pe voi să o încercați. Sau puteți încerca o altă cafenea de pe harta cafenelelor de specialitate.

O altă opțiune la îndemână este grădină Botanică. Contra sumei modice de 5 lei de persoană, puteiti să va bucurați de câteva ore de relaxare în această oază din mijlocul Bucureștiului. Dacă totuși vreți și o opțiune unde să beți un suc/bere și să mâncați ceva, combinat cu o liniștea unei grădini vară, puteți să dați o fugă până la grădină Eden.

 

13987880_10208128827153124_796568744_o.jpg
Gradina The Coffee Factory

 

4. Vedeți Bucureștiul cel istoric

Dacă nu ați vizitat până acum Muzeul Satului, atunci este ocazia perfectă. O altă recomandare ar fi Muzeul Țăranului Roman, aici puteți admira aproximativ 100.000 de obiecte din lemn, ceramică, port popular, țesături pentru interior și multe altele. Sau dacă vreți să faceți un tur prin oraș :).

Dacă vreți să vedeți Bucureștiul prin ochii unui turist, atunci va recomandăm Bucharest City Tour. Pentru 25 de lei de persoană vedeți cam toate obictivele turistice importante ale Bucureștiului și aveți inclus și audio guide. Va recomandăm să ocupați locurile de sus ale autobuzului pentru priveriste 🙂

DSC_0491.jpg

Citește și: Idei pentru week-end liniștit – Ce putem face în/pe lângă București

Vă dorim plimbări plăcute și să aveți 3 zile așa cum vă doriți!

Urmărește CalatoriiClandestini.ro și pe Facebook, Instagram, Pinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins