Unde mâncăm în Lisabona?

Mâncarea este unul dintre subiectele noastre preferate atunci când vine vorba de călătorii. Suntem gurmanzi și ne place să încercăm cât mai multe preparate locale mai ales dacă este vorba de pește și fructe de mare. Am ales acest subiect deoarece Lisabona este locul perfect unde poți încerca nenumărate preparate de acest gen și prețurile sunt accesibile. Ne-am gândit să vă prezentăm mâncarea prin prisma restaurantelor pe care le-am încercat tocmai pentru a vă oferi ajutorul nostru dacă plănuiți o vacanță aici.

  1. Cervejaria Baleal – a fost primul restaurant la care am mâncat, care ne-a cucerit și care ne-a făcut să ne întoarcem și a doua oară. Restaurantul este foarte aproape de Piața Rossio, este foarte frecventat de localnici și cunoscut pentru preparatele din pește care sunt proaspete. Aici noi ne-am învățat prima lecție referitoare la restaurantele portugheze care înainte să îți aducă ce ai comandat te servesc cu un aperitiv care a fost genial însă care la final a fost pus pe nota de plată. De obicei acest aperitiv costă undeva între 7-10 euro și constă într-o caracatiță marinată în ulei de măsline servită cu ceapă și asezonată cu pătrunjel.DSC05812.JPG
  1. Eurico – este un restaurant de familie, extrem de mic, situat în cartierul Alfama în apropierea Castelului S. Jorge. Noi am ajuns aici seara, la ora mesei când toată lumea plănuia să iasă acolo și evident că a trebuit să așteptăm puțin să găsim o masă liberă însă a meritat toată așteptarea. Am comandat specialitatea portughezilor și anume bacalhau(cod), gătit după rețeta casei cu cartofi prăjiți, ceapă și ou. De asemenea am comandat un pește local la grătar care a fost proaspăt și foarte fraged. Pentru că era deja târziu nu ne-am aventurat la desert așa că am cerut nota, care ne-a dat pe spate, în sensul bun, total 19 euro, în condițiile în care o cafeaua a fost doar 0,5 cenți și o sticlă de vin alb la 330 ml 1,5 euro.DSC06410.JPG
  1. Os Jeronimos – numele vine chiar de la Mănăstirea Jeronimo și se află chiar în apropierea ei, lângă Antigua Pastelaria Belem, unde se fac celebrele pasteis de Belem. Deoarece se află foarte aproape de patiserie este posibil să nu prindeți loc la masă însă  există opțiunea să vă așezați la bar, și chiar vă recomandăm varianta aceasta pentru că durează mult mai puțin servirea. Ei bine, trecând la mâncare noi am încercat aici o supă de creveți, un platou de sardine servite cu cartofi și salată și 2 sandvișuri cu carne de vită care au fost super sățioase. La final nota de plată cu 2 băuturi nu a depășit 25 euro, raport preț – calitate foarte bun. Desertul evident că l-am servit lângă, la Pastelaria Belem, unde recomandarea noastră este să nu vă speriați de coada de la intrare la take away ci să vă așezați înăuntru, la o masă pentru că servirea este foarte bună și puteți comanda pentru acasă. Cost 1  euro bucata.

DSC04610.JPG

  1. Time Out Mercato da Ribeira – este locul perfect pentru a lua masa în oraș dacă vă doriți ceva mai special. Piața este situată la 100 m de gara Cais de Sodre și la 10 minute pe jos de Praca do Comercio. Prețurile sunt mai ridicate față de restaurantele specificate mai sus însă clar și experiența este diferită. Uneori seara au și concerte tocmai pentru a anima atmosfera și pentru a te face să te bucuri pe deplin de masa servită. Este foarte fain că la marea majoritate a restaurantelor poți sta la bar și poți vedea cum top chef-ul îți prepară masa pe loc. Aici am comandat o salată cu brânză, curmale și o caracatiță înăbușită cu cartofi dulci care a fost genială. Nota cu tot cu băuturi ne-a adus undeva la 28 euro.

DSC05393DSC05390

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins