Porto, paradisul iubitorilor de vin

Evident, primul gând care îți vine în minte atunci când spui Porto este vinul. Ce poate fi mai frumos într-o vacanță  decât un moment de relaxare, pe o terasă la un pahar de vin. Porto este locația perfectă să faci acest lucru iar opțiunile de degustare sunt nenumărate. Înainte de a vă dezvălui locul pe care l-am descoperit noi aici pentru degustare, vom trece puțin printr-o scurtă descriere a orașului Porto.

Porto este un oraș viu, plin de culoare și viață care îți va încânta toate simțurile începând cu cele gustative cu preparate precum francesinha și continuând cu miradouros, cum le numesc ei care sunt zonele cele mai înalte din oraș unde simți că ești aproape de cer iar priveliștile sunt breathtaking.

Primul lucru pe care îl puteți vedea din depărtare când vă apropiați cu trenul sau mașina de Porto este un pod lung de peste 150 m numit Luis I, care desparte orașul de Vila Nova de Gaia și care trece peste fluviul Douro. Prima zonă este renumită pentru nenumăratele restaurante care sunt poziționate de-a lungul râului și care vara sunt ca un roi de albine, pline de turiști și localnici.

DSC06005.JPG

Din zona aceasta puteți traversa podul și ajungeți în paradisul cramelor și al pivnițelor cu vinuri denumite caves în engleză. Sunt peste 20 de astfel de caves care oferă tururi și degustări de vinuri iar prețurile pornesc de la 7-10 euro de persoană. Aceste tururi se pot cumpăra fie în ziua când ajungeți fie în ziua următoare, trebuie doar să fiți atenți la programul lor de vizită.

Dintre toate căsuțele noi am urcat la cea mai îndepărtată și anume la  Taylor’s care este una dintre cele mai vechi și mai frumoase pivnițe din Porto.

DSC06089

Ce ne-a impresionat pe noi aici, a fost sala principală unde se făceau degustările, care te făcea să te simți că ai pășit în trecut și vedeai în fața ochilor filele de istorie ale celebrului brand de vin. Sala se continua cu o grădină plină de verdeață, flori și o familie de păuni care se plimba agale, fără grija zilei de mâine.

DSC06060.JPG

DSC06070.JPG

În ceea ce privește vinurile aveau o varietate bogată din care puteai alege, pentru toate gusturile: alb, roșu, sec, dulce cu aromă de fructe de pădure și toate colecțiile.

DSC06066.JPG

DSC06055.JPG

Până la următorul articol în care vă vom dezvălui un alt loc foarte fain care are legătură cu vinul de Porto vă invităm să admirați Valea Douro.

13442067_10209826204518831_1913467837_o (1).jpg

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

 

 

 

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins