Mini-circuit prin România, 3-5 zile prin Băile Balvanyos, Sighișoara, Mălâncrav, Bierțan, Valea Viilor, Mediaș, Ocna Sibiului

Nu mințim când vă spunem că ne place foarte mult să călătorim prin România,  țara noastră frumoasă.  Astăzi vă propunem un traseu de 3 – 5 zile, în funcție de cât timp aveți la dispoziție. Pregătim și un circuit mai lung prin țară, însă nu vă dăm acum alte detalii, revenim cu el cât de curând :).

Pentru mini-circuitul de astăzi vă putem spune că îmbină istoria cu natura și vă va conduce către o vacanță în care vă puteți deconecta de la activitatea zilnică.

Ziua 1: București – Băile Balvanyos

Distanță: 246 km, aproximativ 4 ore

Ce puteți vizita aici:

  • Lacul Sfânta Ana – Este singurul lac vulcanic din Europa, cu craterul complet, fiind înconjurat de păduri seculare. Perimetrul lacului are 1,7 km, iar adâncimea acestuia este de 7 m.
  • Peștera Sulfuroasă – Este cea mai mare mofetă naturală din Europa ce emite zilnic cca 3000 mc hidrogen sulfuric.
  • Cetatea BALVANYOS – Cetatea se află la o altitudine de 1029 m pe dealul Cetate, deasupra staţiunii balneoclimaterice Bálványos.
  • Tinovul Mohoș – Este de fapt craterul vulcanic geamăn al craterului Sf Ana, umplut și el cu apă . În urma cu zeci de mii de ani, cei doi vulcani erupeau simultan, iar la ultima erupție a vulcanului de la Sf Ana, cenușa acestuia a fost aruncată pe lacul format la Mohoș.
  • Vă puteți bucura de băile sulfuroase din această stațiune.

Cazare: Grand Hotel Balvanyos

Szent_Anna_tó_3.jpg

Ziua 2: Băile Balvanyos – Sighișoara

Distanță: 157 km, aproximativ 2 ore și jumătate

Aici puteți vizita cetatea din Sighișoara, care are un farmec aparte. Turnul cu Ceas, Casa lui Vlad Dracul, Biserica Mănăstirii Dominicane, Scările Acoperite sau Școala din Deal sunt doar câteva din obiectivele orașului.

romania-325886_1920.jpg

Cazare: Pensiunea Gasthaus Alte Post

Ziua 3: Sighișoara – Mălâncrav 

Distanță: 25 km, aproximativ 30 minute

Sau dacă alegeți varianta scurtă și nu mai puteți rămâne: Sighișoara – București – 288 km, aproximativ 4 ore și 15 minute.

Această zi vă propune o incursiune în 3 sate din Transilvania, încarcate de istorie:

  • Mălâncrav – Bierțan – 32 km, aproximativ 30 minute
  • Bierțan – Valea Viilor – 40 km, aproximativ 40 minute
  • Valea Viilor – Mediaș – 14 km, aproximativ 15 minute

Total km 111

Biserica fortificată din Mălâncrav, care se distinge printr-un element cu totul deosebit, şi anume pictura murală din interiorul acesteia – o pictură narativă gotică ce datează din secolul XIV. Pictura redă  întâmplări biblice de la Geneză şi până la Patimile lui Iisus permiţând o mai bună înţelegere a credincioşilor şi o apropiere a acestora de Dumnezeu.

Conacul Apafi, existent încă din secolul XV. Alături de Viscri, Bierțan și altele, acest sat se bucură de o tot mai mare vizibilitate, care se datoarează și prințului Charles și proiectelor derulate de acesta în Transilvania.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Biserica fortificată din Bierțan a fost construită la începutul secolului XVI sub forma unei biserici-hală în stil gotic târziu. Aceasta şi-a păstrat aspectul până în zilele noastre, iar elementele din interior sunt valori inestimabile a căror poveste merge cu secole în urmă. De cum intraţi în biserică privirea vă va fi luată de impozantul altar cu cele 28 de scene pictate, amvonul din secolul XVI, stranele realizate artistic în relief plat, covoarele anatoliene şi impresionanta uşă a sacristiei.

Biserica fortificată din Valea Viilor de astăzi a fost contruită în secolul XIV, în stil gotic. Ulterior, pentru a face faţă invaziilor necontenite, biserica a fost înconjurată cu ziduri şi turnuri de apărare. Astăzi se mai păstrează 4 turnuri şi zidurile înalte de 6-7 m, prevăzute cu metereze. În biserică există numeroase obiecte deosebit de valoroase precum stranele de la 1528, altarul din 1779, orga din 1807 şi baldachinul amvonului datat în 1746. Un alt element important al acestei biserici este hersa, aflată deasupra portalului de nord, care s-a păstrat intactă din 1525.

Turnul bisericii fortificate din Mediaș poartă numele de Turnul Trompeţilor deoarece, un trâmbiţaş anunţa mereu, din turn, pericolele ce ameninţau cetatea. În acest turn a fost reţinut Vlad Ţepeş în anul 1476, din cauza unui conflict avut cu regele Ungariei Matia Corvin.

medias.PNG

Cazare: Hotel Traube

Ziua 4: Mediaș – Ocna Sibiului

Distanță: 52 km, aproximativ 1 oră

Pentru această zi vă propunem o zi mai relaxantă, pe “Litoralul Ardealului”, în staţiunea turistică permanentă Ocna Sibiului, situată la 17 km. distanţă de Sibiu. Aceasta dispune de numeroase lacuri saline, unele dintre ele declarate monumente ale naturii.

Cazare: Vila Salzburg

Ziua 5: Ocna Sibiului – București 

Distanță: 293 km, aproximativ 4 ore

Ocna Sibiului – Sibiu – 17 km, aproximativ 15 minute

Ce puteți vizita în Sibiu:

Cetăți: Cisnădie, Cisnădioara și Slimnic, despre care vă povesteam în articolul 3 Cetăți în apropiere de Sibiu.

Muzeul Astra – Loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală “Dumbrava Sibiului”. Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura sau cu barca.

Puteți lua prânzul la Restaurant Maxx sau Kulinarium, pe care le recomandăm cu drag
pentru mâncare gustoasă.

Voi ce alte locații ați adauga pe listă?

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

 

 

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins