Circuit de vis prin Provence și Coasta de Azur

Dragi clandestini,

V-am rămas datori de la Tour de France și summer trip în Provence, cu un circuit de vis în Provence. Iată că revenim acum cu niște idei grozave de pus în practică chiar începând  cu această vară, plus o combinație cu riviera franceză, sa fie așa 2 în 1. Și vă asigurăm ca a meritat asteptarea 🙂

De la mâncarea grozavă, la degustări de vin, câmpurile de lavandă și plimbările prin orașele pitorești din zonă, Provence trebuie simțită  și gustată pe îndelete. Iar riviera franceză vă va da senzația ca faceți parte dintr-un film franțuzesc din anii ’50.

Însă fie că alegeți o parte din ele, sau vreți să le faceți pe toate, cu siguranță că farmecul zonei vă va fermeca.

Câteva motive pentru care merită să vizitați Coasta de Azur sau Provence: Turul iubitorilor de vin din valea Rhone, o săptămână „ca/cu fetele” sau chiar petrecere a burlăcițelor, luna de miere, aniversare, sau vacanță romantică.

Să începem cu începutul, cum ajungem acolo. Trebuie să știți din capul locului că cel puțin momentan nu există nici o cursă directă operată de vreo linie aeriană care să ajungă în inima Provence adică în Marseille.

Avem metoda clandestină, care presupune zbor cu o escală fie în Londra, Bruxelles, Paris, Milano, Veneția sau Roma, iar de acolo un alt zbor către Marseille. Dacă vă interesează să găsiți cea mai avantajoasă opțiune, dați-ne un semn fie pe pagina de Facebook, fie pe email, cu perioada care vă interesează și de restul ne ocupăm noi.

Ziua 1 | Marseille (0 km)

Bine ați venit în Marseille. Închiriați o mașină de pe autoeurope.eu sau de la fața locului și luați-o spre cazare, prima zi ar trebui să fie o zi de relaxare. Chiar dacă istoria orașului datează încă de pe vremea Greciei antice, datorită proximității geografice față de Africa de Nord și a istoriei coloniale a Franței în acea zonă, ce s-a încheiat abia în anii 1960, Marseille este mai apropiată de Maroc, Tunisia sau Algeria decât oricare alt oraș non-African. Undeva la 120.000-150.000 de oameni cu aceste naționalități trăiesc în Marseille.

Trebuie să încercați supa de pește Bouillabaisse, specialitatea casei în Marseille și de băut Pastis, o băutură alcoolică pe bază de anason, nelipsită de pe masa marseillezilor.

Pentru cazare vă recomandăm:

Hotel Carre Vieux Port *** – priveriște superbă spre port.

sau

Ibis Budget Marseille Est Saint Menet Ex Etap Hotel – o variantă mai prietenoasă cu bugetul

marseille-1348711_1280.jpg

Ziua 2 | Marseille – Arles – Nimes – Pont du Gard – Avignon (170 km)

Plecați din Marseille și mergeți pe drumurile pitorești provencale până în orașul Arles, un oraș mândru de tradițiile sale. Nimes este un orășel elegant și plin de viață, cu bulevarde umbrite de copaci de lotus. Călătoria voastră ajunge acum în una din cele mai bine prezervate zone cu arhitectură romană din Franța, superbul apeduct Pont du Gard.

Una din minunile antichității, a fost construită la sfârșitul secolului 1 î.Hr. pentru a aduce apa dintr-un izvor de la circa 50 km de Nimes. Continuați spre Avignon, unde vă cazați 2 nopți.

Pentru cazare vă recomandăm:

Ibis Budget Avignon Centre *** – chiar în centrul orașului

sau

Adagio Access Avignon ** – o variantă mai prietenoasă cu bugetul

Ziua 3 | Avignon – vizitați zonele provencale; Mont. Ventoux – Avignon (0 km)

Protejată de ale sale metereze, centrul istoric al Avignon este plin de viață, artă și cultură.

Fiind unul dintre cele mai importante ansambluri gotice din Europa, are un puternic aer medieval. În timpul secolului al 14-lea, Avignon a fost capitala lumii creștine și casa temporară a papilor. Puteți vizita aici marele Palais des Papes, un important obiectiv turistic, podul Saint Benezet din cantecul „Sur le pont d’Avignon” sau bucurați-vă de parcurile și grădinile orașului. Mai mult de atât, pe lângă superbele peisajele provensale, puteți să mai ajungeți și în vârful Mont Ventoux, faimos pentru etapa din Turul Franței care decide de multe ori câștigătorului turului.

pont-avignon-996991_1280.jpg

Ziua 4 | Avignon – St. Remey de Provence – Les Baux de Provence – Aix-en Provence (105 km)

Încă o zi în care să vă bucurați de Provence. De la Avignon conduceți prin frumosul sătuc St. Remy de Provence, încercuit de un zid din sec. al XIV, care mai este folosit și în ziua de astăzi. St. Remy este un sătuc foarte activ, de unde puteți să achiziționați obiecte din ceramică, inclusiv câteva influențate de Van Gogh care a trăit o perioadă aici. Tot ca un fapt interesant, aici s-a născut Nostradamus.

Părăsiți St. Remy pentru a ajunge în orașul pitoresc al Les-Baux-de-Provence și admirați peisajele locale. Chiar de la intrarea în sat, străzile sunt pietruite și foarte strâmte, cu cafenele cu terasă și magazine cu suveniruri. Ajungem în sfârșit în Aix-en-Provence, unde încheiem ziua, nu înainte de mânca ceva local și a bea un pahar de vin de la unul din restaurantele orașului.

Pentru cazare vă recomandăm:

Hotel Du Globe Aix-en-Provence ** – priveliște extraordinară

sau

Campanile Aix-en-Provence Ouest Jas de Bouffan Hotel ** – o variantă mai prietenoasă cu bugetul

day 4

Ziua 4 – traseu

Ziua 5 | | Aix-en-Provence – Grand Canyon du Verdon – Castellane – Grass – Nisa (261 km)

Aix-en-Provence a fost fondat în anul 123 î.Hr. de către consulul Roman Sextius Calvinus, iar un tur prin acest oraș minunat este ocazia de a călători înapoi în timp, datorită moștenirii sale arhitecturale și culturale accesibile tuturor. Nu rămânem prea mult timp, însă aici întrucât acestă zi este și cea mai lungă din punct de vedere km parcurși. Plecăm din Aix-en-Provence și conducem prin „Marele Canion” din Verdun, o frumusețe a naturii. Aceste stânci gigantice de rocă sunt rezultatul eroziunii datorate râului Verdon. Adânc, compact și sălbatic, peisajul te va lăsa cu gura căscată, satele păstrându-și farmecul de modă veche iar ca turiști vă veți simți călduros primiți.

Mai departe mergem prin valea Castellane, și ne îndreptăm spre orașul Grass, capitala lumii parfumului, cu o sumedenie de magazine de unde pot fi achiziționate ale sale parfumuri. Din Grass mai aveți foarte puțin până Riviera franceză și al său fermecător oraș Nisa, unde veți sta două nopți.

Pentru cazare vă recomandăm:

Massenet Hotel Nice *** – aproape de mare

sau

Homestay in Rue de France near Jardin Albert I – o variantă mai prietenoasă cu bugetul

Ziua 6 | | Nisa: vizitați Riviera Franceză; Monte Carlo – Nisa (0 km)

Cu ale sale superbe plaje, promenada de pe malul mării, oportunități de shopping, restaurante fastuoase și fațade art-deco, Nisa este terenul de joacă pentru cei bogați și celebri.

Mergeți la plimbare prin ale sale Cours Saleya (pițe de flori), pe străzile cu cafenele stradale și magazine de suveniruri. De aici fie mergeți cu autobuzul fie cu mașina până în fascinantul principat din Monaco. Avantajul mașinii este că vă puteți plimba pe strazile unde are loc mare premiul de Formula 1.

port-of-nice-france_l.jpeg

Ziua 7 | | Nisa – Cannes – St. Tropez – Toulon – Marseille (246 km)

Ultima zi de mers cu mașina ne duce din Nisa, de-a lungul Coastei de Azur, prin Cannes și Saint Tropez. Odată un mic sătuc de pescari, Saint Tropez a început să se transforme în orașul „petrecere” de astăzi după ce a fost descoperit de pictorul Paul Signac, devenind un punct de atracție pentru alți pictori, scriitori și boemi.

Iahturi de lux sunt ancorate astăzi în portul său plin de viață în timp ce Saint Tropez a devenit o stațiune la modă, frecventată de artiști și celebrități din lumea entertainment-ului. Continuăm spre Toulon, care este a doua cea mai importantă bază navală a Franței. Aici găsiți o sumedenie de magazine, restaurante și cefenele, iar turiștii interesați de istoria navală pot vizita Muzeul Naval și Muzeul vechiului oraș Toulon.

Ziua se încheie cu drumul de întoarcere în Marseille, pentru ultima noapte de cazare din acest circuit de vis.

Pentru cazare vă recomandăm ca și în prima zi:

Hotel Carre Vieux Port *** – priveriște superbă spre port.

sau

Ibis Budget Marseille Est Saint Menet Ex Etap Hotel – o variantă mai prietenoasă cu bugetul

Ziua 8 | Marseille (0 km)

În Marseille, dacă vă mai permite timpul mai profitați de o cafea băută în port și o scurtă plimbare prin oraș, după care mergeți spre aeroport, lasați mașina și pregătiți-vă pentru zborurile de întoarcere acasă.

Sperăm că va plăcut propunerea noastră și că am reușit să vă transpunem pentru un moment în superbele zone din Provence și Coasta de Azur. Pentru detalii nu ezitați să ne contactați.

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins