Lisabona la pas clandestin – primele impresii din vacanță

Dragi clandestini,

Suntem aproape de finalul călătoriei noastre în Portugalia așa că ne-am gândit să ne oprim puțin și să împărtășim cu voi câteva impresii care credem că vă vor ajuta pentru planificarea unei vacanțe aici.

Citește și: Lisabona la pas „clandestin”

1. Cazarea în Lisabona trebuie rezervată neapărat la un hostel. Nu am văzut în nici un alt loc o abordare mai faină de a te face să te simți ca acasă și de a-ți prezenta orașul. Toate hostelurile au zile tematice cu degustări de vinuri, bar crawling în cartierul Bairo Alto sau tururi ale orașului. Noi am ales Tavellers House Hostel, care a fost declarat unul dintre cele mai faine hosteluri din lume. Am ajuns aici după o seară mai puțin fericita la We Love F Tourists, care avea aceeași abordare, spațiile comune arătau foarte bine mai puțin camera noastră așa că de pe o seară pe alta am avut noroc și am căutat pe Booking o altă variantă iar Travelers Hostel a fost cea câștigătoare.

2. Lisabona Card este cea mai bună alegere turistică pentru a te plimba gratuit cu celebrul tramvai 28, pentru transportul în oraș pe toate liniile, dar și cel către Sintra și intrări sau reduceri la muzee sau la principalele obiective turistice (  Muzeul Național de Azulejo, Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, Castelul San Jorge, etc).

3. Mâncarea este extraordinar de bună și la prețuri decente. Portughezii sunt cunoscuți pentru preparatele din carne, fructe de mare și pește, mai ales cod (bacalhau) și să nu uităm de faimoasele pasteis de nata 🙂

        

4. O călătorie de o zi în Sintra și Cabo de Roca este un must dacă ajungi în Portugalia. Orașul Sintra este declarat patrimoniu Unesco datorită palatelor, grădinilor și peisajelor ascunse aici. Cabo de Roca în schimb este punctul cel mai vestic al Europei unde se se termină apa și începe pământul.

        
5. O degustare de vin în orașul Porto, acompaniată cu o muzică fado te va introduce în peisajul tipic portughez.Chiar dacă este la 3 ore distanță de Lisabona merită efortul să dați o fugă  în Porto mai ales când pe tren aveți wifi și timpul zboară.
      
Nu uitați de concursul nostru de pe Facebook și promitem să vă răsplătim cu un cadou simpatic din frumoasa Portugalia.

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins