5 Trasee cicloturistice din Romania de încercat anul acesta

Dragi clandestini,

Cum sezonul de bicicletă tocmai începe ne-am gândit să vă propunem câteva trasee cicloturistice ce merg încercate anul acesta, unele pentru amatori, altele pentru cei mai avansați, atât pe șosea cât și offroad.

Iată mai jos 5 propuneri de trasee cicloturistice din România ce merită încercate:

1.Viscri – Sighișoara

Este un traseu foarte frumos de parcurs cu bicicletele, prin sătucele Transilvaniei, se pretează pentru un MTB. Distanța traseului este de 47 km, cu o diferență de nivel nu foarte mare, de 394m. Drumul a fost deschis anul trecut, este foarte bine marcat și semalizat, dar și pietruit, astfel încât dacă plouă să poată fi circulat în continuare.

Un mare merit pentru acest proiect îl au cei din asociația Mioritics cu suportul WWF (world wide fund for nature), care au construit peste 200 km de trasee pentru bicicletă și drumeție în zonă.

Ca și durată pentru terminarea traseului, depinde foarte mult de la persoană la persoană și ce vă propuneți de la început ca și obiectiv , poate să fie între 5-6 ore.

Distanță: 47 km

Bicicletă: MTB

Dificultate: Mediu

Suprafață: pământ, macadam

Obiective turistice: Biserica Fortificată din Viscri, Mănăstirea Sighișoara, Cetatea Sighișoara.

2.București – Călărași – Vama Veche

Este un traseu de făcut în două zile (sâmbătă-duminică), destul de dificil mai ales în ziua a doua, cu multe urcări, dar foarte frumos de făcut primăvara. Drumul nu este foarte circulat, mai ales în a doua zi, iar peisajele sunt superbe.

Traseu: București – Lehliu – Călărași – Silistra (prima zi), Silistra – Bugeac – Dervent – Adamclisi – Cerchezu – Negru Vodă – 2 Mai – Vama Veche (a doua zi)

Distanță: 296 km

Bicicletă: Șosea

Dificultate: Dificil

Suprafață: asfalt, macadam

Obiective turistice: Manastirea Dervent, Adamclisi

Bucuresti-Vama.PNG

3.Drobeta-Turnu Severin – Dubova – Drobeta-Turnu Severin

Un traseu foarte frumos de făcut primăvara – toamna când nu este foarte cald cu peisaje superbe, în special pe cazanele Dunarii. Traseul se pretează pentru cursiere sau biciclete de trekking și se poate face ușor într-o singură zi. Pentru cei mai aventurieri, puteți continua traseul până în apropiere de Șivința pentru un peisaj superb, parcă rupt din Monaco.

Traseu: Drobeta-Turnu Severin – Orșova – Eșelnița – Dubova și retur

Distanță: 106 km

Bicicletă: Șosea

Dificultate: Mediu

Suprafață: asfalt, macadam

Obiective turistice: Chipul lui Decebal, Cazanele Dunării, Dunărea

drobeta-dubova

4.Breb – Hoteni – Ocna Șugatag – Breb

Este o zonă foarte frumoasă din Maramureș cu un traseu ușor, recomandat celor care vor să pedaleze fără prea mare efort. Se pleacă de la panoul din stația de autobuz, se trece pe lângă biserica din Breb, se ia un viraj la dreapta și se ține tot înainte pe lângă o biserică de lemn. Pedalând spre Hoteni, veți trece pe un drum străjuit de fânețe și puteți admira culmile munților Gutai. Se ține drumul spre pârâul Darasca, până la Ocna Șugatag. Drumul se continuă pe DJ185 până la intersecția cu DJ109F, care duce înapoi spre Breb.

Traseu: Breb – Hoteni – Ocna Șugatag – Breb

Distanță: 13 km

Durată: 1-2 ore

Dificultate: Mică

Bicicleta: MTB

Suprafață: asfalt, pământ

Obiective turistice: Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli” din Breb, băile vechi din Ocna Șugatag, lacurile sărate, Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli” din Hoteni.

breb

5.Sibiu – Cisnădie

Sibiul a facut câțiva pași mari înainte în promovarea cicloturismului, introducând piste de biciclete în afara orașului, până spre Rășinari. Cisnădioara este un sat mic din apropierea Sibiului. Pe muntele Sf. Mihail se află o impresionantă biserică construită în stil romanic, probabil cea mai veche din această categorie din Transilvania. Puteți vizita biserica fortificată, iar apoi faceți o pauză pentru a admira dealurile și pădurile, care înconjoară cetatea și savurați peisajul idilic în liniște.

Din Cisnădioara mergeți mai departe spre Cisnădie, vizitați și biserica fortificată din Cisnădie care a fost construită la începutul secolului 13 tot în stil romanic, iar apoi vă continuați drumul înapoi în Sibiu.

Traseu: Sibiu – Cisnădioara – Cisnădie – Sibiu

Distanță: 30 km, diferenta de nivel de 200 m

Durată: 2-3 ore

Dificultate: Mică

Bicicleta: MTB, trecking, cursieră

Suprafață: asfalt, pământ

Obiective turistice: biserica fortificată Cisnădioara, biserica fortificată Cisnădie

sibiu-cisnadie

Voi ce trasee cicloturistice ați încercat?

P.S: dacă aveți nevoie de mai multe detalii referitor la trasee, nu ezitați să ne contactați.

Călătorii fumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.

 

1 Comment

Comments are closed

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins