Miniature Wunderland din Hamburg: un loc pentru copilul din tine

La prima vedere, Hamburg nu pare un oraș foarte atractiv pentru turiștii români, lucrul vizibil și din numărul redus de recenzii de pe travel blogs-urile din țară.

Cum noi am fost acolo și vrem să scriem pe blog-ul Călătorii Clandestini și de destinații mai puțin abordate sau populare, vă vom spune astăzi cum puteți să faceți un city break marca Călătorii Clandestini în Hamburg și de ce să faceți asta.

Hamburg este al doilea cel mai mare oraș al Germaniei în funcție de populație, după Berlin și epicentrul economic al țării, datorită portului poreclit „Poarta către lume”, al treilea ca mărime din Europa.

Printre altele, Hamburg este cunoscut pentru „casa” cosmeticelor NIVEA – puteți vizita NIVEA Haus și să vă cumpărați produsele direct de la sursă, prima grădină zoologică fără cuști, podurile sale (Hamburg are mai multe poduri decât Veneția și Amsterdam combinat), Reeperbahn – cartierul roșu al Hamburg, dar și cel mai mare muzeu cu machete de trenulețe electrice din lume, Miniature Wunderland (Muzeul Miniaturilor).

IMG_20130909_112303-COLLAGE

Citeste siO destinație pentru pasionații de ski la peste 3800 m altitudine

Miniature Wunderland este perfect de vizitat într-un city break și este ideal atât pentru cei mari care vor să redescopere copilul din interior, dar și pentru familii cu copii.

Noi am fost fascinați pentru mai bine de 3 ore (desi turul oficial durează 1 oră), de toate exponatele minuscule din mai multe regiuni, cum ar fi Austria, Hamburg, America, Scandinavia, Elveția sau aeroportul fictiv Knuffinge. Până în 2020 se vor deschide alte 4 sectiuni, Italia, Franța, Anglia și Africa. Atenția acordată detaliilor este uluitoare, iar numărul exponatelor nu are cum să nu te impresioneze.

Liniile ferate miniaturale de la Miniatur Wunderland au o lungime de peste 12 km și alături de celelalte miniaturi crează un spațiu care fascinează peste un milion de vizitatori anual.

La Miniatur Wunderland există chiar și o fabrică de ciocolată care vă va îndulci vizita cu mici cubulețe de ciocolată Lindt.

Biletele se pot rezerva online chiar și cu 6 luni înainte pe ce interval orar îți dorești, chiar cu recomandări de zile care sunt mai libere.

Cost bilet: 13 euro

Website: www.miniatur-wunderland.com

In afară de Miniatur Wunderland, daca tot vizitați Hamburg trebuie să încercați traseul cu travel bus-ul și una din excursiile cu barca pe Elba, costă cam 15 euro fiecare. Priveriștea la apus de soare va fi magnifică de pe barcuță.

Ca să ajungeți în Hamburg aveți optiunea Blue air, dus-întors 3-7 iunie costă  240 RON.

Capture

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe Facebook,Instagram,Pinterest sau Youtube.

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins