Barcelona – o destinatie muzicala! (II)

Pentru cei care veti vizita Barcelona cu ocazia concertului Coldplay, dar nu numai, venim si cu propuneri pentru cum sa va umpleti timpul pe durata excursiei, astfel incat sa aveti parte de o experienta cat mai frumoasa si fara batai de cap.

Gasiti AICI combinatia gasita de noi pentru biletele de avion.

Despre oras

Barcelona a uimit multa lume. Continua sa o faca prin farmecul ei aparte. Este un oras cosmopolit, plin de turisti tot timpul anului care are o varietate de lucruri de oferit de la arhitectura extraordinara a operelor lui Gaudi, la privelistea minunata din Portul Vell, piata Bouqeria care iti va incanta papilele gustative si pana la plaja Barcelonetta unde poti savura un pahar de sangria la una din nenumaratele terase.

Pentru ca stim ca deja vei gasi pe internet 1001 articole despre Barcelona noi o sa va povestim din experienta primei noastre calatorii acolo si o sa va aratam traseul obiectivelor turistice inainte de a ajunge acolo:

  • Cel mai impresionant obiectiv turistic din Barcelona este Sagrada Familia, unul dintre cele mai importante proiecte ale lui Antonio Gaudi supranumit Arhitectul lui Dumnezeu datorita inspiratiei si transpunerii naturii in toate operele sale. Pentru Sagrada Familia recomandarea noastra este sa va achizitionati biletele online pentru ca este foarte aglomerat si asa economisiti timp pe care il puteti folosi la vizitarea efectiva a catedralei si a muzelui care noua ne-a luat undeva la 4 ore.
  • Parc Guell – este al doilea cel mai mare proiect din Barcelona marca Gaudi care poate fi vizitat in acceasi zi cu Sagrada Familia si pentru care este necesar sa stiti faptul ca intrarea in parc este gratuita mai putin zona monumentala cu celebra salamandra si esplanada unde pretul unui bilet este 7 euro.
  • Daca seara mai aveti energia necesara va recomandam sa luati masa la El Quim de la Boqueria, in piata Bouqeria care este pozitionata pe celebra strada Ramblas. Pentru a ajunge acolo luati metroul pana la statia Liceu pe linia L3.
  • Placa d’Espanya, Muzeul National de Arta Catalana, Fantana Magica si Arenele sunt 4 obiective pe care le puteti gasi in acelasi loc si pentru care va puteti rezerva o zi ca sa le vedeti si vizitati. Insa pentru a vedea spectacolul oferit de Fantana Magica trebuie sa ajungeti in zilele de vineri si duminica la ora 9:00, 9:30 sau 10:00 seara.
  • In ziua dedicata concertului Coldplay recomandarea noastra este sa vedeti Montjiuc pentru ca acolo se afla stadionul unde se va sustine spectacolul. Montjuic a devenit celebru si s-a dezvoltat odata cu Jocurile Olimpice din 1992 cand au fost construita baza olimpica. Totodata pe Montjuic pe langa baza olimpica puteti vizita Castelul de unde puteti observa orasul de sus, si unul din cele trei muzee existente Muzeul de Etnologie, cel de arheologie sau Olimpic. Un alt obiectiv turistic din aceasta zona este Poble Espanyol care este pozitionat la prima oprite cu autobuzul (150 pe care il luati din Placa d’Espanya) si care este un muzeu al satului spaniol cu peste 100 de case in stil spaniol din mai multe zone din Spania.
  • O alta zona foarte frumoasa a Barcelonei incepe de la Rambla, celebra strada care leaga centrul Barcelonei, Placa Catalunya de portul turistic Vell( unul dintre cele 4 porturi existente) si unde puteti vedea celebra statuie a lui Columb. Pontonul din Port Vell este unul dintre locurile noastre preferate din Barcelona, daca veti merge acolo veti vedea de ce.
  • Pe Las Ramblas vei fi abordat de oferte imbietoare pentru a lua pranzul sau cina insa recomandarea noastra este sa va opriti la restaurantul Taller de Tapas care are o mancare exceptionala si preturi accesibile. Unele dintre preparatele pe care le-am incercat sunt Galician Octupus si celebrii Patatas Bravas.
  • Mergand de-a lungul Portului Vell veti descoperi Acvariul, centrul comercial Maremagnum Muzeul de Istorie Catalana si Plaja Barcelonetta.
  • Pentru o pauza de masa aveti de unde alege din multitudinea de resturante aflate in apropierea plajei Barcelonetta care ofera meniuri turistice sau pentru 2 persoane cu fructe de mare si un pahar de sangria.
  • Intorcandu-ne pe Rambla sau in Placa Catalunya putem incepe o incursiune in centrul istoric al Barcelonei supranumit Barri Gotic unde putem descoperi Catedrala Barcelonei, Primaria, cateva piatete, nenumarate restaurante si magazine turistice.
  • Foarte aproape de Placa Catalunya se afla si Palatul Muzicii care este o cladire cu o arhitectura deosebita care merita fotografiata. De asemenea doua alte opere ale lui Gaudi pe care le poti vedea in apropierea Pietei Catalunya (maxim 15 minute mers pe jos) sunt Casa Batlo (Casa Oaselor) si Casa Pedra (Casa Mila).
  • Pentru iubitorii de natura Parcul Ciutadella este o oaza de verdeata in mijlocul orasului in continuarea caruia se afla si Gradina Zoologica. La acesta se poate ajunge foarte usor de la Arcul de Triumf plecand de pe Career de Girona care este o strada unde puteti gasi mai multe outlet-uri precum Mango daca va intereseaza sa faceti shopping.
  • In apropierea Parcului Ciutadella veti gasi si cele doua muzee celebre: Muzeul Ciocolatei si Muzeul Picaso la care intrarea este gratuita duminica dupa ora 15:00.
  • Pentru fanii FC Barcelona va puteti aloca jumatate de zi sa mergeti sa vedeti stadionul si muzeul Camp Nou care se afla in afara zonei turstice si pentru care trebuie sa alocati un buget de 20 euro.

Pe langa toate aceste obiective pe care le putei gasi in oras mai enumeram Tibidabo care este la marginea orasului si de unde aveti o priveliste panoramica asupra Barcelonei si Montseratt. Noi am ajuns in Tibidabo seara si ne-a placut foarte mult. La Tibidabo mai puteti vedea Catedrala Sagrada Corazon care este o copie dupa Sacre Coeur din Paris si parcul de distractii Tibidabo. Pentru a ajunge aici te poti uita pe google maps deoarece trebuie sa schimbi cateva mijloace de transport printre care si funicularul, noi am fost norocosi si am ajuns cu masina.

bar

Deoarece este un oras care are foarte multe de oferit va recomandam sa va rezervati intre 5-7 zile sa puteti cuprinde cat mai mult din obiectivele mentionate mai sus. Barcelona este oras pe care il veti descoperi la pas si este important sa aveti incaltaminte comoda la voi si o harta.

Calatorii frumoase sa aveti!

Urmareste CalatoriiClandestini.ro si pe Facebook, Instagram,Pinterest sau Youtube

2 Comments
  1. BUNA,
    Coloana care vegheaza asupra portului este Monumentul sau statuia Columb .
    Multumesc

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins