10 Lucruri esentiale despre bagajul unui calator clandestin

 

Atunci cand te pregatesti sa pleci intr-o calatorie, bagajul este mereu o provocare. Te gandesti la multitudinea de haine de care poti avea nevoie (pe care cu siguranta nu vei apuca sa le porti pe toate), obiecte importante de luat cu tine (incarcator, uscator, Kindle etc), aparat de fotografiat, cosmetice etc. Fiecare persoana are tabieturile ei si in functie de acestea bagajul poate avea diferite dimensiuni.

In continuare va propunem cateva tips&tricks in ceea ce priveste bagajul de mana pe care il puteti lua cu voi in calatoriile clandestine.

  1. Alege un rucsac care sa se incadreze in dimensiunile cerute de linia aeriana si care sa iti permita sa te joci cu spatiul si asezarea hainelor si obiectelor. Acesta poate fi cu unul sau doua buzunare si cat mai flexibil.
  2. Poti combina hainele preferate in cateva tinute, care sa iti acopere zilele de calatorie. Gandeste-te care sunt hainele care iti plac si care se pot combina cat mai bine intre ele. Exista diferite articole pe acest subiect care te pot ajuta sa faci din 5 piese de imbracaminte cel putin 6 combinatii de tinute perfecte pentru vacanta ta.
  3. Alege incaltari comode, deoarece vei strabate distante mai lungi pentru a ajunge in locurile mult dorite.
  4. Aseaza hainele cat mai bine. Vei gasi diferite video-uri despre cum sa eficientizezi spatiul din bagaj. Poti rula, poti alege varianta unui sac vidat. Aici vei gasi un astfel de exemplu.
  5. Urmareste prognoza meteo pentru a scapa de grija ploii si a nu incarca bagajul daca nu e cazul.
  6. Nu uita sa iei cu tine si o geanta mica sau un rucsacel pe care sa il iei cu tine in plimbare prin oras. Poti arunca in el apa, ghidul de calatorie si suvenirurile cumparate.
  7. In ceea ce priveste cosmeticele, nu uita sa respecti cantitatile cerute, altfel vei ramane fara acestea la aeroport (recipiente de maximum 100ml, puse intr-o punga transparenta si inchisa, pusa separat si deasupra bagajului, pentru ca mai mult ca sigur va trebui sa o scoti la contrul de securitate).
  8. Verifica lista cu obiecte interzise in bagaje. Lista completa o poti gasi aici.
  9. Lasa loc si pentru cateva suveniruri pentru acasa!
  10. In final nu uita sa verifici ca ai adaugat si cele mai importante lucruri: acte de identitate, bilet de avion, rezervari, dar si banii 🙂
Citeste siBarcelona – o destinatie muzicala! (II)

In continuare vei gasi dimensiunile bagajelor de mana pentru cele mai uzuale 10 linii aeriene. Verifica totusi dimensiunile si greutatea, pentru ca pot aparea modificari in privinta acestora. De asemenea, in functie de zona/tara in care vei calatori, este posibil ca o linie aeriana sa aiba reglementari diferite in functie de tara.

Wizz Air Blue Air Tarom Lufthansa Air France
Dimensiuni (cm) 42x32x25 55x40x20 55x40x20 55x40x23 55x35x25
Greutate (kg) 10 10 10 8 10
Bagaj Secundar (geanta, laptop) Nu Nu Da Da Da
  Ryanair KLM Austrian Airlines British Airways  Fly Dubai
Dimensiuni (cm) 55x40x20 55x25x35 55x40x23 56x45x25 56x45x25
Greutate (kg) 10 10 8 10 7
Bagaj Secundar (geanta, laptop) Da Da Da Da Da

In cazul in care esti norocosul detinator al unui bagaj de cala, lucrurile devin putin mai simple, insa regula de baza ramane aceeasi: ia cu tine strictul necesar, aparatul foto si nu uita sa te bucuri de experienta!

Urmareste CalatoriiClandestini.ro si pe Facebook, Instagram, Pinterest sau Youtube

Adventure Love
DESPRE NOI

Noi suntem un grup de tineri și ne place să călătorim unde vedem cu ochii.

Recent pins